Μόρφου Νεόφυτος: Παρακάλεσα & για την Κύπρο μας να ελευθερωθεί & εσένα θα σε αξιώσει ο Θεός να το δεις

Γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης: «Ξέρεις, δεν πήγα μόνο για σένα, έχω πολλούς ασθενείς. Αλλά, παρακάλεσα και για την Κύπρο μας να ελευθερωθεί. και εσένα θα σε αξιώσει ο Θεός να το δεις.»

Απόσπασμα από την ομιλία που έδωσε ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, μέσα από την οποία σκιαγράφησε την προσωπικότητα και την αγιότητα του Γέροντος Ιακώβου, όπως ο ίδιος Τον Έζησε.

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Ενορίας Αποστόλου Βαρνάβα και Μακαρίου Δασούπολης σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Ενορία Αποστόλου Ανδρέα Συνοικισμού ΣΤΡΟΒΟΛΟΣ 3 Λευκωσίας Κύπρου στις 11 Φεβρουαρίου 2017.

“Έφυγε ο κόσμος και πήγε μπροστά στον Άγιο Δαυίδ, την εικόνα του και γυρίζει και του λέει γέρο ούτε άγιο, ούτε τίποτα, ξέρεις το παιδί μας είναι ο όμηρος, προσφυγόπουλο σαν εμένα, πονεμένες και ορφανός και ήρθε στο μοναστήρι μας και του δώσαμε ασθένεια, στο μοναστήρια έρχεται ο κόσμος άρρωστος και φεύγει καλά όχι να έρθει καλά και να φύγει άρρωστος, τι άγιος είσαι εσύ, και έχω τόσα χρόνια που σε θυμιατίζω και σε λειτουργώ και τα πιο στενά μου παιδιά τους αφήνεις να αρρωστήσουν και ήρθε το παιδί να μας βοηθήσει να μας ψέλνει να κάνουμε πάσχα και εμείς του δώσαμε ασθένεια, σε παρακαλώ πάρα πολύ, όπως μιλάς εσύ στον σύζυγο σου, στον άνθρωπο σου, οπότε σε μια στιγμή έγινε μια σιωπή, ο Δημήτρης δίπλα έκλαιγε εγώ βράχος δίπλα δεν έκλαιγα, είχα μείνει όμως ενεός για τον τρόπο που μιλούσε την οικειότητα.. γύρισε προς τα πίσω και μου λέει εντάξει εντάξει πως λέει ο Μακρυγιάννης αν έχετε διαβάσει τα απομνημονεύματα, τα συμφωνήσαμε, κάπως έτσι. Την επόμενη μέρα ήταν μεγάλη Πέμπτη, τα ευαγγέλια, εγώ πάλι κούτσαινα, αυτός ήταν στο ιερό με είδε ότι κούτσαινα όταν τελείωσε η ακολουθία μου λέει κοίτα το γέροντα τι σου κάνε…

…πήγαμε στη σκιά, δεν είχε καθόλου βροχή το ράσο του μα που πήγες του λέω, στο ασκητήριο του οσίου Δαυίδ, τρια χιλιόμετρα, χωματόδρομος, εγώ πονηρός κοίταξα τα παπούτσια του και μου λέει τι κοιτάς παιδί μου δεν πήγα με τα πόδια, αλλά, επί πτερύγων, δια άλλης οδού, πνευματικού τρόπου, ξέρεις δε πήγα μόνο για σένα, έχω πολλούς ασθενείς αλλά παρακάλεσα και για τη Κύπρο να ελευθερωθεί και εσένα θα σε αξιώσει ο Θεός να το δεις….”

Απομαγνητοφώνηση Χώρα Του Αχωρήτου

Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση της απομαγνητοφώνησης χωρίς την έγγραφη συμφωνία της διαχείρισης της Χώρας Του Αχωρήτου

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments