Η αναχώρηση των λειψάνων της Αγίας Ελένης από την Αθήνα και η άφιξη τους στην Βενετία

Τα λείψανα αναχώρησαν στις 16 Ιουνίου 2017, από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και συνοδευόταν από τον Επίσκοπο Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο και τους υπαλλήλους της Αποστολικής Διακονίας.

Αρκετοί υπάλληλοι του αεροδρομίου έσπευσαν να προσκυνήσουν το ιερό λείψανο και το Τίμιο Ξύλο λίγο πριν αναχωρήσουν για το ταξίδι στην Βενετία.

αγια ελενη

αγια ελένη 2

αγια ελενη 3
αγια ελένη 4

αγια ελένη 5

αγια ελένη 6

αγια ελένη 7

 

Το βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube μας μεταφέρει στην συγκλονιστική ατμόσφαιρα με τις ψαλμωδίες που επικράτησε στην Βενετία κατά την υποδοχή των ιερών λειψάνων της Αγίας Ελένης.

Το ιερό σκήνωμα της αγίας Ελένης είναι τοποθετημένο εντός λάρνακας σε δύο λειψανοθήκες.

Η μία είναι ανθρωπόμορφη αργυρή κεφαλή με στέμμα, η οποία παρουσιάζει το πρόσωπο κεκοιμημένης γυναικός και εμπεριέχει τμήμα της τιμίας κάρας της αγίας.

Η δεύτερη είναι μεταλλική, έχει σχήμα ανθρώπινου σωματότυπου και εμπεριέχει λείψανα της αγίας, αριθμημένα και σφραγισμένα. (Αυτή είναι η βενετσιάνικη παράδοση ή τεχνική της φυλάξεως, διατηρήσεως και εκθέσεως ιερών λειψάνων, όπως γίνεται και με ιερά λείψανα διαφόρων άλλων αγίων που φυλάσσονται στη Βενετία).

Σημειώνεται πως ήταν η πρώτη φορά που το ιερό λείψανο της αγίας ισαποστόλου Ελένης βγήκε εκτός Βενετίας, όπου φυλάσσεται από το 1211 μ.Χ., όταν μεταφέρθηκε εκεί μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπόλης από τους Σταυροφόρους.

Πλήθη πιστών προσκύνησαν και πήραν δύναμη από την μοναδική αυτή ευκαιρία που τους δόθηκε.

Πηγές: 

http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2017/06/blog-post_459.h, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ

http://orthodoxplanet.com/2017/06/20/agia-elenh-epistrofi-venetia/

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments