«Η Παναγία, η Πανάχραντη μητέρα μου, σπάνια βρίσκεται μαζί μου στον ουρανό. Συνήθως βρίσκεται κοντά σας, κάτω στη γη»

Κάποτε ένας άνθρωπος, που αγαπούσε υπερβολικά το Χριστό και εφάρμοζε το Ευαγγέλιο στη ζωή του, ζήτησε από Τον Χριστό μια μεγάλη χάρη, να βρεθεί στον Παράδεισο πριν πεθάνει.

Ο Χριστός του έκανε τη χάρη και ο άνθρωπος περιδιάβηκε όλο τον Παράδεισο και στο τέλος πήγε κοντά Στον Χριστό. «Σε ευχαριστώ Κύριε» Του είπε «γιατί ευδόκησες να πραγματοποιηθεί αυτή η μεγάλη μου επιθυμία, όπως έκανες πριν από χρόνια πολλά και για τον μεγάλο Απόστολο Παύλο. Σε ευχαριστώ γιατί είδα τα κάλλη του παραδείσου και άκουσα τους Αγγέλους να δοξολογούν το όνομα της Αγίας Τριάδος. Σε ευχαριστώ Κύριε γιατί με αξίωσες να δω τους Αποστόλους σου, τους Μεγάλους Ιεράρχες, τους Ιερομάρτυρες και τους Μεγαλομάρτυρες τους Οσίους και Δικαίους και της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης και άνδρες και γυναίκες.

Όσο όμως κι αν έψαξα, όσο κι αν προσπάθησα δεν είδα πουθενά την Μητέρα σου Κύριε, Την Υπεραγία Θεοτόκο, ενώ εγώ γνωρίζω ότι τρεις μέρες μετά την Κοίμησή της, την ανέστησες για να την έχεις μαζί σου στον παράδεισο, στον ουρανό.»

Χαμογέλασε τότε, ο Χριστός μας, και είπε: «Η Παναγία, η Πανάχραντη μητέρα μου, σπάνια βρίσκεται μαζί μου στον ουρανό. Συνήθως βρίσκεται κοντά σας, κάτω στη γη. Κάθε φορά που την επικαλείσθε, κάθε φορά που κινδυνεύετε, κάθε φορά που ζητάτε την βοήθειά της, τρέχει κοντά σας για να σας βοηθήσει, για να σας προστατέψει, για να σκουπίσει τα δάκρυά σας, για να ακουμπήσει το Άγιο χέρι της στο πρόσωπό σας που καίγεται από τον πυρετό, για να σας σηκώσει από το πέσιμό σας, για να σας κλείσει στην στοργική μητρική της αγκαλιά.»

Δόξασε τον Καλό Θεό ο δίκαιος αυτός άνθρωπος και τον ευχαρίστησε μέσα από την καρδιά του για το μεγάλο δώρο του Κυρίου προς τους ανθρώπους, που δεν είναι άλλο από την Παναγία μας.

Πηγές: http://www.panagiaskripou.gr/%CE%B8%CE%B1%CF%8D%CE%BC%CE%B1/%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%B9%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B8%CE%B5%CE%BF%CF%84%CF%8C%CE%BA%CE%BF%CF%85/

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments