Λυκουρέζος: Πρώτο μας μέλημα η παράδοση της σορού. Αρχηγός αλβανικής αστυνομίας: Όλα ήταν νόμιμα, δεν υπάρχει βίντεο

Ενημέρωση από αλβανούς ομολόγους του για το τι ακριβώς συνέβη την ημέρα που δολοφονήθηκε ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, έλαβε τη Δευτέρα έλληνας αξιωματικός, επικεφαλής του κλιμακίου που επισκέφθηκε τα Τίρανα γι αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Να μάθει τις λεπτομέρειες της επιχείρησης που κατέληξε στο θάνατο του 35χρονου ομογενή.

Οι Αλβανοί φέρονται να είπαν στο ελληνικό κλιμάκιο ότι το περιστατικό δεν προκλήθηκε με αφορμή την ελληνική σημαία που ανέβασε ο Κατσίφας, αλλά επειδή άρχισε να πυροβολεί χωρίς λόγο στον αέρα. 

Όπως είπαν, έλαβαν τηλεφωνήματα από κατοίκους της περιοχής ότι κάτι περίεργο συνέβαινε.

Αρχικά, το περιστατικό χειρίστηκε η αστυνομία της περιοχής αλλά όταν εξαφανίστηκε ο 35χρονος ομογενής, κλήθηκαν οι ειδικές δυνάμεις.

Οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων διαπίστωσαν, σύμφωνα με τους Αλβανούς, ότι ο Κατσίφας είχε κατευθυνθεί προς το ύψωμα και προσπάθησαν να τον σταματήσουν. 

Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών, από την οποία ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός, φέροντας δυο σφαίρες στον θώρακα που προκάλεσαν διαμπερή τραύματα.

Ο αρχηγός της αλβανικής αστυνομίας αρνήθηκε ότι υπάρχει βίντεο από drone με ανταλλαγή πυροβολισμών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Έλληνας αξιωματικός μπόρεσε να δει την δικογραφία, αλλά δεν του επετράπη να πάρει αντίγραφο.

Όπως υποστήριξαν οι Αλβανοί, τίποτα από όσα έκαναν δεν ήταν παράνομο.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι σε ερώτημά του πότε θα δοθεί στην οικογένεια η σορός του νεκρού, οι Αλβανοί απάντησαν ότι αυτό αποτελεί αρμοδιότητα του Εισαγγελέα. 

Σημειώνεται ότι σήμερα ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, δήλωσε ότι η μη επιστροφή της σορού του Κωνσταντίνου Κατσίφα συνιστά προσβολή νεκρού.

Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Πρώτο μας μέλημα η παράδοση της σορού του Κωνσταντίνου Κατσίφα

«Θα κάνω τις αναγκαίες κινήσεις για την παράδοση της σορού του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Είναι πρώτο μας μέλημα», δήλωσε το πρωί της Δευτέρας ο γνωστός δικηγόρος, Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Η οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα ανέθεσε την εκπροσώπησή της έναντι της ελληνικής και διεθνούς δικαιοσύνης στον Αλέξανδρο Λυκουρέζο.

Όπως είπε «δεν έχει κανένα λόγο να παρατείνεται η παραμονή της σορού στα Τίρανα».

Ο κ. Λυκουρέζος υπογράμμισε πως η στάση των αλβανικών Αρχών αποτελεί μείζον ζήτημα και προανήγγειλε την προώθηση της υπόθεσης στη διεθνή Δικαιοσύνη.

Πηγές:

http://www.nooz.gr/greece/1517605/albanoi–o-katsifas–pyroboloyse-chwris-logo-ston-aera-

https://newsthessaloniki.gr/symfona-me-toys-alvanoys-etsi-epese-nekros-o-konstantinos-katsifas-ola-osa-eipan-oi-alvanikes-arches-ston-ellina-axiomatiko/

https://europost.gr/alexandros-lykoyrezos-proto-mas-melima-i-paradosi-tis-soroy-toy-konstantinoy-katsifa/

https://europost.gr/alexandros-lykoyrezos-proto-mas-melima-i-paradosi-tis-soroy-toy-konstantinoy-katsifa/

https://www.eleftherostypos.gr/ellada/316702-arxigos-albanikis-astynomias-gia-katsifa-ola-itan-nomima-den-yparxei-binteo/

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments