«Μπλόκο» της Αλβανίας σε δημοσιογράφους και συγγενείς του Κατσίφα που θέλουν να βρεθούν στο μνημόσυνό του

Οι αλβανικές αρχές «μπλοκάρουν» την μετάβαση συγγενών, αλλά και δημοσιογράφων στο χωριό Βουλιαράτες, όπου θα τελεστεί το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών της Αλβανίας ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.

Στα σύνορα, οι αλβανικές αρχές κατέβαζαν τους πολίτες που επέβαιναν στα ΚΤΕΛ και τους ζητούσαν να αποδείξουν το που πηγαίνουν, απαγορεύοντας σε όσους είχαν προορισμό τους Βουλιαράτες να φτάσουν εκεί.

Οι δημοσιογράφοι έπρεπε να περιμένουν έως και δύο ώρες στα σύνορα για να ελεγχθούν τα στοιχεία τους ενώ χρειάστηκε η παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου από τη Μόσχα, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Στο μεταξύ, την ώρα του μνημόσυνου, Αλβανοί εθνικιστές διοργανώνουν αντισυγκέντρωση ενάντια στον ελληνικό εθνικισμό όπως λένε, με σύνθημα “να σώσουμε την Αλβανία”. 

Πηγή: https://thecaller.gr/ellada/mploko-tis-alvanias-se-dimosiografoys-kai-syggeneis-toy-katsifa-poy-theloyn-na-vrethoyn-sto-mnimosyno-toy/

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments