Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: Για τον Θεό δεν υπάρχουν Χριστιανοί και μη Χριστιανοί, χρώματα και έθνη

Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος εξήγησε για ποιους λόγους και με ποιο σκεπτικό συμμετείχε στις διαμαρτυρίες για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

Την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη παραχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στην ΕΡΤ, ένα χρόνο μετά την ενθρόνισή του.

Μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, αναφέρθηκε διεξοδικά στις κρίσεις που πλήττουν την Αμερική τους τελευταίους μήνες εξαιτίας του κορονοϊού και των διαδηλώσεων, δύο κρίσεις που όπως εκτίμησε συνδέονται μεταξύ τους.

«Η Ελλάδα ευτυχώς δεν ένιωσε την ανάσα του θανάτου πάνω στην οικογένεια της και την γειτονία της από τον κορονοϊό. Αυτό δεν το νιώσατε στην Ελλάδα. Το ζήσατε σαν παραμύθι, σαν ταινία. Και ευτυχώς, κάτι που οφείλεται στις γενναίες και προνοητικές κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Εμείς εδώ στην Αμερική, είχαμε σοβαρό πρόβλημα. Βλέπαμε κοντέινερ γεμάτα νεκρούς που δεν προλάβαιναν να τους θάψουν. Οι άνθρωποι κλειστήκαν στα σπίτια τους που πολύ συχνά απέχουν μίλια το ένα από το άλλο και είναι σαν φυλακή.

Αυτό αύξησε την επιθετικότητα, την βία, την ανεργία και πάνω σε όλα αυτά προστέθηκε και η δολοφονία ενός συμπολίτη μας που σε καμία περίπτωση δεν του άξιζε να πεθάνει με ένα γόνατο πάνω στον λαιμό. Αυτή η δολοφονία ήταν η σπίθα που άναψε την φλόγα».

Ερωτηθείς τι ήταν αυτό που τον ώθησε να πάρει μέρος στην πορεία διαμαρτυρίας είπε «εγώ και ως Έλληνας που εμφορείται από ανθρωπιστικές αξίες, ως χριστιανός και ως κληρικός δεν μπορούσα από συνείδηση να κάνω ότι δεν βλέπω, ότι δεν ακούω, ότι δεν με ενδιαφέρει, να σιωπήσω. Έβαλα την μάσκα μου και πήγα.

Το έκανα αυθόρμητα, ακολουθώντας την φωνή της συνείδησης μου και δεν είδα ανθρώπους θυμωμένους, αγριεμένους, βίαιους, περιθωριακούς. Είδα νέους ανθρώπους της διπλανής πόρτας, αγόρια κι κορίτσια, και μου άρεσε πολύ αυτό.

Όλοι αυτοί όπως και εγώ άκουσαν την φωνή της συνείδησης τους, που μας την έχει δώσει ο θεός, ο οποίος δεν ξεχώρισε τους ανθρώπους. Για τον Θεό δεν υπάρχουν Χριστιανοί και μη Χριστιανοί, χρώματα και έθνη.

Ο Θεός είναι ο πατέρας όλων μας και έβαλε την ίδια φωνή της συνείδησης στις ψυχές όλων μας. Και αυτό που έζησα εκεί ήταν η φωνή του Θεού που μίλησε μέσα από χιλιάδες ανθρώπους».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Πηγή: https://www.alfavita.gr/kosmos/325703_arhiepiskopos-amerikis-elpidoforos-den-mporoysa-na-kano-oti-den-blepo-piga-sti

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments