Τρία τα πιθανά σενάρια τις επόμενες ώρες-Φεύγουν οι τουρίστες από το Καστελόριζο

Τρία τα πιθανά Τουρκικά Σενάρια που θα ξεδιπλωθούν τις επόμενες 72 ώρες… Ετοιμότητα για το χτύπημα του σκυλιού στο Κεφάλι 

Τρία είναι τα πιθανά Τουρκικά Σενάρια που αναμένεται οι Τούρκοι να ξεδιπλώσουν τις  επόμενες  72 ώρες στο Αιγαίο και όχι αναγκαστικά στο Σύμπλεγμα της Μεγίστης …

Τουρκικά Πολεμικά Σκάφη είναι και στο Βόρειο Αιγαίο …Που όμως είναι σε αναμονή περιμένοντας εντολές

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι θα χτυπήσουμε το Τούρκικο Σκυλί στο κεφάλι και να το αναγκάσουμε να την κοπανήσει γαβγίζοντας!!

1ον . Να αρχίσει ο Ναυτικός αποκλεισμός στο Τρίγωνο  και να μας αναγκάσει ο Χουλουσί Ακάρ να τον χτυπήσουμε πρώτοι ,βυθίζοντας ελπίζουμε όχι το Γεωτρύπανο που είναι Πολιτικό Σκάφος, αλλά Τουρκικό Πολεμικό!

Σε μια τέτοια περίπτωση ο Ερντογάν μπορεί να διατάξει Γενίκευση της Συρράξεως και να μην παραμείνει η κατάσταση σε  κατάσταση ενός  «Θερμού επεισοδίου.

2ον Πιθανή Απόβαση Τούρκων Κομάντος σε Βραχονησίδα και αιχμαλωτισμός της Φρουρά, ώστε να συρθούμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τα  αμφισβητούμενα νερά όπως μας το δήλωσαν και οι Αμερικανοί !

3ον Σενάριο είναι να γίνει αεροπόβαση των Ειδικών Δυνάμεων σε μεγαλύτερο νησί που να δημιουργήσουν προγεφύρωμα για τις Δυνάμεις που θα επιχειρήσουν απόβαση ( …)

Υπάρχει όμως και η πιθανότητα να συμβούν και τα τρία Σενάρια ταυτόχρονα …

Από την Ελλάδα τώρα υπάρχει ετοιμότητα να χτυπήσουμε το Σκυλί στο Κεφάλι  όπως έχει δηλώσει ο Στρατηγός Φλώρος, ενώ υπάρχει η ετοιμότητα για να χρησιμοποιηθεί η χρυσή εφεδρεία του ΓΕΕΘΑ !

Δεν έχουμε ακόμη την ανάπτυξη των Δυνάμεων των Ελληνικών Δυνάμεων σε τέτοιο βαθμό ,αλλά όλα τα Σενάρια έχουν τεθεί στο τραπέζι και ίσως να είναι η πρώτη φορά που έχουμε τέτοια ετοιμότητα  ,αφού ακόμη και Μονάδες της Θράκης έχουν τεθεί σε Πολεμική Ετοιμότητα!

Καστελόριζο: Ανατριχίλα – Οι «αετοί» των ελληνικών F-16 πάνω από το νησί (vid)

Το βίντεο με τα ελληνικά F-16 έχει αρχίσει ήδη και σαρώνει το ίντερνετ – Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά την πρόκληση της Τουρκίας να ανακοινώσει έρευνες νοτίως της Ρόδου και του Καστελορίζου – Πώς απαντά η Αθήνα – Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι πάνω από όλη την Ελλάδα και δεν κουνιέται κουνούπι… 

Oι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας έχουν ακροβολιστεί σε όλη την ελληνική επικράτεια και με δύναμη πυγμής στέλνουν ηχηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να θέσει υπό αμφισβήτηση ούτε χιλιοστό από την εθνική μας κυριαρχία.

Άλλωστε ο Έλληνας πρωθυπουργός σε πρόσφατες δηλώσεις του ήταν ξεκάθαρος:

«Δεν ξέρω αν ενοχλείται καθ’ οποιοδήποτε τρόπο από την ευρωπαϊκή και εθνική επιτυχία, η οποία διαδραματίστηκε στις Βρυξέλλες, σε κάθε περίπτωση αυτό το οποίο θέλω να σας πω είναι ότι η Ελλάδα παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις με αυτοπεποίθηση, με σιγουριά και απόλυτη ετοιμότητα.

Και βέβαια η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος και της Κύπρου συνιστά αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ευρώπης τελικά», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης».

Δείτε το βίντεο

Συναγερμός στην πολιτική ηγεσία του τόπου – Ενημερώνει ο Μητσοτάκης τους πολιτικούς αρχηγούς

Αύριο, Πέμπτη 23 Ιουλίου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί διαδοχικά στο Γραφείο του στη Βουλή και θα ενημερώσει τους αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών κομμάτων για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και για τις εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα.

Τσίπρας σε Μητσοτάκη στη Βουλή: Να καλέσει το ΚΥΣΕΑ

Νωρίτερα, με ομιλία του στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρενέβη για την τουρκική προκλητικότητα.

Όσον αφορά στο ζήτημα της Τουρκίας, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως «Η Τουρκία επιμένει να αρνείται εδώ και καιρό να παίξει με όρους συνεργασίας και καλής γειτονίας».

«Αγνοεί επιδεικτικά τη διεθνή κοινότητα, δημιουργεί συνεχώς εντάσεις. Πρώτα η ανιστόρητη και προκλητική απόφαση για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Και πλέον, αυτή η κλιμάκωση, η επίδειξη στρατιωτικής ισχύος στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Σε αυτή την κατάσταση η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν πρέπει να σταθεί στωικά, αμήχανα, άβουλα».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τον Μητσοτάκη να συγκαλέσει ΚΥΣΕΑ για την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο.

Επικοινωνία Μητσοτάκη-Μέρκελ: Μίλησαν για τις προκλήσεις της Τουρκίας

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα καγκελάριο είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η επικοινωνία έρχεται λίγες ώρες μετά τις άκρως προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας νοτίως του Καστελορίζου και της Ρόδου που έχει φέρει συναγερμό στις ένοπλες δυνάμεις.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η επικοινωνία Μητσοτάκη-Μέρκελ έγινε το απόγευμα της Τρίτης. Από πλευράς του ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε την Καγκελάριο για τις τελευταίες ενέργειες της Τουρκίας.

Απάντηση Ελλάδας-Κύπρου στην Τουρκία: Εξέδωσαν αντιNAVTEX για την ίδια περιοχή

Δική τους αντιNavtex εξέδωσαν Ελλάδα και Κύπρος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, ως απάντηση στην τουρκική.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός η αντι-Navtex Ελλάδας και Κύπρου αφορά την ίδια περιοχή ερευνών για την οποία εξέδωσε τη Navtex η Άγκυρα.

Υπενθυμίζεται πως οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν τεθεί σε αυξημένη επιφυλακή μετά την έκδοση της τουρκικής Navtex. Tην ίδια ώρα, ελληνικά πολεμικά έσπευσαν στην περιοχή, σχηματίζοντας ένα πλωτό «τείχος» από τη Σαμοθράκη έως τη Ρόδο.

«Είμαστε εντός της υφαλοκρηπίδας μας» – Προκλητική ανακοίνωση από το τουρκικό ΥΠΕΞ

Ανακοίνωση εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για τη Navtex στο Καστελόριζο συνεχίζοντας την προκλητική της στάση. – Η Τουρκία παίζει με τη φωτιά και φλερτάρει με το θερμό επεισόδιο

Στο διάβημα της Αθήνας απάντησε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας μία μόλις μέρα μετά την έκδοση της NAVTEX από την Τουρκία ανοιχτά του Καστελόριζου.

Στην ανακοίνωσή της η Τουρκία αναφέρει: «Είμαστε εντός τουρκικής υφαλοκρηπίδας».

Ο Χαμί Ακσόι συνέχισε λέγοντας: Η Ελλάδα, όμως, εκφράζει τις ενστάσεις της στις δραστηριότητες μας αυτές αναφέροντας πως γίνονται εντός της υφαλοκρηπίδας της. Η Ελλάδα βασίζει αυτούς τους ισχυρισμούς με τα νησιά που βρίσκονται μακριά από την ηπειρωτική της χώρα κυρίως με το Καστελλόριζο. Ο μαξιμαλιστικός ισχυρισμός της Ελλάδας για την υφαλοκρηπίδα της είναι ενάντια στο διεθνές δίκαιο, στο εθιμικό δίκαιο και στις δικαστικές αποφάσεις. Δεν είναι λογικό και μία άποψη που βασίζεται στο διεθνές δίκαιο, ένα νησί το οποίο έχει έκταση 10 τ χλμ., 2 χιλιόμετρα από την Ανατολία και σε απόσταση 580 χιλιομέτρων από την ελληνική ηπειρωτική χώρα να δημιουργεί 40.000 τ χλμ υφαλοκρηπίδας. Γι αυτό απορρίπτουμε αυτούς τους ισχυρισμούς της Ελλάδας. Η Τουρκία επαναλαμβάνει την έκκλησή της για διάλογο σε όλα τα επίπεδα με την Ελλάδα, όπως έχει ανακοινώσει επανειλημμένα μέχρι σήμερα, όμως θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα της τα οποία προκύπτουν από το διεθνές δίκαιο»

Καστελόριζο: Αδειάζει από τουρίστες το νησί μετά την ένταση στο Αιγαίο

Περίπου 100 τουρίστες αποχώρησαν εσπευσμένα το πρωί της Τετάρτης με το πλοίο της γραμμής από το Καστελόριζο μετά τις χθεσινές αερομαχίες

Κύμα αποχωρήσεων τουριστών και ακυρώσεων κρατήσεων από τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία του Καστελόριζου φέρνουν οι ελληνοτουρκικές αερομαχίες πάνω από το ακριτικό νησί. «Ελληνικά και τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη πετούσαν για περισσότερο από δυόμιση ώρες πάνω από τον ουρανό του Καστελόριζου. Γύρω στις 16:00 έσπασαν το φράγμα του ήχου, προκαλώντας δυνατό θόρυβο.

Οι τουρίστες φοβήθηκαν και μπήκαν στα κινητά τους για να ενημερωθούν και να δουν τι έγινε. Λίγο αργότερα μάζεψαν άρον, άρον τις πετσέτες και τις ομπρέλες από την παραλία και έφυγαν για τα δωμάτιά τους ενώ όσοι κοιμούνταν ξύπνησαν από τον εκκωφαντικό ήχο» περιέγραψε στο ethnos.gr ο τουριστικός πράκτορας του νησιού, Κωνσταντίνος Παπουτσής. 

Νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, τα τουριστικά πρακτορεία γέμισαν από θορυβημένους τουρίστες και επισκέπτες που έκοβαν εισιτήριο επιστροφής με το πρώτο καράβι για Ρόδο. Τα τηλέφωνα «σπάνε» στα τουριστικά πρακτορεία του ακριτικού νησιού. «Μας ρωτούν πως είναι τα πράγματα ενώ κάποιοι προχωρούν σε ακυρώσεις για τον Αύγουστο. Το απόγευμα της Τρίτης είχαμε κίνηση από τουρίστες που έκοβαν εισιτήριο για να φύγουν με το καράβι το πρωί της Τετάρτης». 

Ενδεικτικό του μουδιάσματος που επικρατεί είναι και το τηλεφώνημα που δέχτηκε ο κ. Παπουτσής από καπετάνιο υπερπολυτελούς θαλαμηγού, η οποία πλέει ανοιχτά της Κύπρου και υπολόγιζε να «δέσει» τις επόμενες μέρες στο Καστελόριζο  «Με ρώτησε αν είναι ασφαλές να δέσει στο νησί με όλα αυτά που ακούει και διαβάζει. Χρειαζόμαστε στήριξη από την Πολιτεία. Είμαστε ένας ασφαλής προορισμός. Ήδη χάσαμε ενάμιση μήνα και αν χάσουμε και τον Αύγουστο πολλές οικογένειες δεν θα μπορέσουν να βγάλουν τον χειμώνα. Όταν κάποιος κάθεται μπροστά στην τηλεόραση και το ίντερνετ και βομβαρδίζεται από ειδήσεις τρόμου είναι λογικό να φοβηθεί και να ακυρώσει και να μην έρθει στο νησί».

Ασυνήθιστα μεγάλη κίνηση τουριστών που κατηφόριζε το πρωί της Τετάρτης προς το λιμάνι κατέγραψε και ο φούρναρης της Μεγίστης, ο κ. Θωμάς  «Εμείς γελάμε γιατί έχουμε συνηθίσει να ζούμε με τις αερομαχίες αλλά οι τουρίστες φοβήθηκαν», είπε στο ethnos.gr ο κ. Θωμάς. Ανήσυχοι είναι και όσοι εργάτες βρίσκονται στο νησί και απασχολούνται σε οικοδομικές και άλλες εργασίες. «Δεν τα βλέπουμε καλά τα πράγματα, είναι η μόνιμη έκφρασή τους». 

Ελάτε για διακοπές στο Καστελόριζο 

Λίγες ώρες μετά τις ελληνοτουρκικές αερομαχίες, η ηρεμία επέστρεψε στο νησί την Τετάρτη με τους κατοίκους να αντιμετωπίζουν την κατάσταση με ψυχραιμία. Στο νησί παραθερίζουν, μεταξύ άλλων, Βέλγοι, Ιταλοί και Γερμανοί. Οι περισσότεροι, ωστόσο, δεν μπορούν να καταλάβουν τι συμβαίνει και συνεχίζουν κανονικά τις διακοπές τους. «Οι ντόπιοι δεν φοβούνται. Έχουν συνηθίσει. Είναι στο πετσί μας. Ζούμε με αυτό. Κρατάει χρόνια αυτή κολόνια. Σε καθημερινή βάση έχουμε αερομαχίες και παραβιάσεις στη θάλασσα. Η Τουρκία είναι απέναντί μας στα 800 μέτρα. Βέβαια, οι αερομαχίες τις περισσότερες φορές ήταν μικρότερης διάρκειας, συνήθως 5 λεπτών. Αυτήν τη φορά διήρκησαν δύο με δυόμιση ώρες» δήλωσε στο ethnos.gr o αντιδήμαρχος Μεγίστης, Δημήτρης Αχλαδιώτης.

Ο ίδιος εμφανίζεται προβληματισμένος μετά τις σημερινές αποχωρήσεις τουριστών «Παλιότερα τέτοια εποχή είχαμε πάνω από 1.000 τουρίστες στο νησί. Τη Δευτέρα, βλέπαμε κίνηση στα πρακτορεία του νησιού με κόσμο να ψάχνει τρόπο να αποχωρήσει. Να σου φύγει ο τουρίστας και να ψάχνεις πελάτη με το κιάλι είναι κάτι άσχημο. Το Καστελόριζο είναι ασφαλής προορισμός. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Και οι δυνάμεις που έχει πάνω το νησί είναι αρκετές για να προστατέψουν το νησί. Ελάτε για διακοπές στο Καστελόριζο. Συνεχίζουμε να σας περιμένουμε». 

Δήμαρχος Καστελορίζου στο newsit.gr: «Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα! Ελάτε διακοπές!»

Την ώρα που η τουρκική προκλητικότητα εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας το τελευταίο 24ωρο, μοιάζει με ποτήρι μισογεμάτο, στο ακριτικό Καστελόριζο η ζωή συνεχίζεται κανονικά, με τον δήμαρχο Γιώργο Σαμψάκο να καλεί τον κόσμο να επισκεφτεί το νησί και να χαρεί χωρίς φόβο τις διακοπές του.

Όπως εξηγεί στο newsit.gr το Καστελόριζο κρατά “Θερμοπύλες” στην Ανατολική Μεσόγειο και δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τις ορέξεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Εδώ είναι ήρεμα τα πράγματα, δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που η Τουρκία προκαλεί με αυτό τον τρόπο. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, έχουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις στο πλευρό μας. Εμείς κρατάμε γερά, όπως κάθε μέρα έτσι και τώρα», εξηγεί ο δήμαρχος Γιώργος Σαμψάκος.

Και προσθέτει: «Ο κόσμος να έρθει να κάνει τις διακοπές του και να μην φοβηθεί τίποτα. Όσοι έχουν προγραμματίσει να επισκεφτούν το Καστελόριζο να έρθουν κανονικά, το μέρος είναι ασφαλές και από τις τουρκικές προκλήσεις και από τον κορονοϊό. Μπορεί η Τουρκία σε λάθος εποχή να αποφάσισε να κάνει την κίνηση αυτή, όμως τι να κάνουμε θα περάσει κι αυτό».

Έφυγαν επισκέπτες από τον φόβο τους 

«Η αλήθεια είναι, όπως έμαθα το πρωί, έφυγε κάποιος κόσμος από το νησί γύρω στα 100 άτομα, τα οποία φοβήθηκαν από όλα αυτά που γράφονται και λέγονται. Τους κατανοώ, αλλά δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Εμείς δηλαδή τι πρέπει να κάνουμε. Το νησί μας απέχει από την Τουρκία μόλις 1,25 ναυτικά μίλια να το εγκαταλείψουμε; Ποτέ εδώ θα μείνουμε. Τα πλοία δεν φαίνονται δεν έχουμε δει κάτι, είναι πολλά ναυτικά μίλια μακριά. Μόνο τις πτήσεις των αεροσκαφών χθες το απόγευμα, που ήταν διαδοχικές καταλάβαμε, τα οποία όμως αναχαιτίστηκαν από τα δικά μας και τελείωσε νωρίς η όλη ιστορία».

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ζεύγος τουρκικών F-16 που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης πέταξε πάνω από τη Ρω, στα 17.000 πόδια, στις 16:12 μ.μ., και στις 16:16 μ.μ πάνω από τη Ρω, το Καστελόριζο και τη Στρογγύλη, στα 21.000 πόδια.

Τη σκυτάλη των έκνομων ενεργειών πήρε 3ο ζεύγος τουρκικών F- 16 που εισερχόμενο στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης επίσης, πέταξε πάνω από το Καστελόριζο στα 11.000 πόδια στις 16:41 μ.μ., ένα λεπτό αργότερα πάνω από τη Ρω, μόλις στα 5.000 πόδια, στις 16:43 μ.μ. πάνω πάλι από τη Ρω, στα 9.000 πόδια, και ξαναπέταξε πάνω από το ίδιο ακριτικό νησί στα 13.000 πόδια στις 16:51 μ.μ..

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια τακτική.

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments