Πειραιώς Σεραφείμ: «Η μάσκα δεν προσβάλλει την Εκκλησία-Είναι ένα λειτουργικό μέσο για την προστασία μας από μια πανδημία η οποία μεταδίδεται δια της αναπνευστικής οδού»

«Η μάσκα την οποία κάποιοι κατέκριναν κινούμενοι από υπερβάλλοντα ζήλο δεν ταυτίζεται με το προσωπείο.

Το προσωπείο είναι κάτι άλλο που το βάζει κανείς για να κρύψει το πρόσωπο του. Η μάσκα είναι ένα λειτουργικό όργανο για την προστασία μας από την πανδημία.

Επομένως είναι κάτι που δεν θεωρείται αποβλητέο και από το χώρο της Εκκλησίας.

Οι άνθρωποι που είναι κάποιας ηλικίας και που είναι πιο ευάλωτοι, από τους νεότερους κάτι παραπάνω, χρειάζονται κάποια προστασία. Νομίζω λοιπόν ότι δεν προσβάλει σε τίποτα την Εκκλησία και τη λειτουργία της η χρήση της.

Άλλωστε όπου υπάρχει μια μεγάλη συνάθροιση πρέπει να λαμβάνει κάποια μέτρα.

Η Εκκλησία βιώνει το θαύμα εδώ και 2000 χρόνια αλλά την ίδια στιγμή ο Θεός μας έχει δώσει λογική, ο Κύριος έχει πει κάτι καταπληκτικό, γίνεσθε φρόνιμοι ως όφις… και ξέρετε πόση φροντίδα λαμβάνει το φίδι για την υπεράσπιση της ζωής του.

Χρειάζεται λογική, χρειάζεται σοβαρότητα, συναίσθηση και βέβαια να ακούμε τους ειδικούς.

Δεν μπορούμε να ταυτίζουμε ένα προστατευτικό μέσο όπως είναι η μάσκα, με το προσωπείο που χρησιμοποιούμε στον καρνάβαλο. Είναι ένα λειτουργικό μέσο για την προστασία μας από μια πανδημία η οποία μεταδίδεται δια της αναπνευστικής οδού.»

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments