Μόρφου: «Ο Γέροντας Ιωάννης Καλαΐδης έλεγε ότι θα έρθει βιολογικός πόλεμος, πείνα και παγκόσμιος πόλεμος»

«Έρχεται άλλος πιο δύσκολος και άλλες εξετάσεις από το elementary στο intermediate…

Η μάσκα θα αποτύχει και θα μας πουν στο τέλος να κάνουμε εμβόλιο

Ένας για να βγάλει δαιμόνια πάει να πει ότι πρώτα έβγαλε τα δικά του

Τι θα έλεγε ο πατέρας Σάββας Αχιλλέως για αυτή τη πανδημία;

Διότι όλα αυτά που συμβαίνουν είναι έργα αντιχρίστων για ναπροετοιμάσουν με το φόβο και τον τρόμο και τον προσδοκόμενο χάος πρώτα μια παγκόσμια κυβέρνηση και μετά τον αντίχριστο

Η Παναγία μας θα λυπηθεί τον κόσμο και θα επέμβει και δεν θα τους αφήσει να κάνουν τα σχέδια τους και τους κορωνοιούς και τους αντίχριστους θα τους ανατρέψει. Μην φοβάστε!

Και αν φοβάστε για την υγεία σας δεν σας παρεξηγώ. Ήρθε χτες μια γυναίκα και με έβαλε στη θέση μου. Εκεί στην παράκληση που ήμουν «Δεσπότη μου καλά είσαι τολμηρός και τα λες αλλά ο καθένας κατά τη δύναμη του». Πολύ καλά μου είπε. Μη το παίζουμε μερικοί ομολογητές και να ειρωνευόμεθα αυτούς που δυσκολεύονται είτε για λόγους υγείας, είτε σωματικής είτε ψυχικής. Ο καθένας έχει τη πίστη του.

Να κλείσετε τις τηλεοράσεις, να βρείτε 10 ιστοσελίδες καλές να τις παρακολουθείτε. Είναι πολλές που είναι οι σύγχρονοι ιεραπόστολοι.

Ρωτήστε ο ένας τον άλλον.

Κρατήστε την νηστεία, διώχνει δαιμόνια

Να προσεύχεσθε με την προσευχή που μας είπε ο άγιος Σοφρώνιος του Έσσεξ. Χριστέ μου δώσμου υπομονή και την πίστη των αγίων

Όλα αυτά που λέω τα έλεγε ο πατήρ Σάββας τα έλεγε εδώ και δεκαετίες. Ακόμα και για την Τουρκία ότι θα έχει αλαζονεία επιθετικότερα και στο τέλος θα καταστραφεί και θα ελευθερωθεί η Κωνσταντινούπολη.  Και ο άγιος Παίσιος. Και ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός. Και ο Γέροντας Ιωάννης Καλαίδης έλεγε ότι θα έρθει πρώτα ένας βιολογικός πόλεμος, να ήρθε, αναστάτωση και ταρακούνημα πολλών εθνών και χωρών και ύστερα θα έρθει πείνα, και παγκόσμιος πόλεμος. Και μετά μεγάλη ειρήνη και μεγάλος δοξασμός της Ορθοδοξίας σε όλο τον κόσμο. Αλλά θα προηγηθεί μεγάλη εγχείρηση σε όλα τα έθνη.

Ο πατήρ Σάββας ανήκε στην μεγάλη παρέα των συγχρόνων αγίων γερόντων, στην παρέα των προφητών, στην παρέα των οικουμενικών διδασκάλων, στη παρέα που σήμερα λείπει των επισκόπων και των ιερέων.

Όταν θα έρθει η επόμενη αρρώστια ο επόμενος σεισμός και η πείνα τότε θα καταλάβουμε και θα τρέχουμε στην αυλή του αγίου Γεωργίου και στη χάρη του οσίου ημών πατρός Σάββα του ιαματικού.

Τη πίστη μας να μη χάσουμε και την υπομονή μας. Να προσεύχεστε καθημερινά, να νηστεύετε, να ρωτήσετε τον πνευματικό σας κάθε πότε να κοινωνάτε και έτσι θα έχετε δύναμη και φώτιση να διαχειριστείτε τις μέρες που έρχονται.

Στα δύσκολα καταφεύγουμε στην Παναγία μας, στον άγιο Γεώργιο μας, στους οσίους πατέρας και μητέρες σαν τον όσιο Σάββα τον ιαματικό»

Κήρυγμα Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου τὴ Δευτέρα 3 Αὐγούστου, 2020 στὴ Θεία Λειτουργία ποὺ τελέσθηκε στὸν ἱερὸ ναὸ Ἁγίου Γεωργίου Ἅλωνας τῆς μητροπολιτικῆς περιφέρειας Μόρφου. Μετὰ τὸ πέρας τῆς Λειτουργίας τελέστηκε τὸ μνημόσυνο τοῦ μακαριστοῦ πατρὸς ἀρχιμ. Σάββα Ἀχιλλέως (†3 Αὐγ. 2016), ὁ ὁποῖος κατάγεται ἀπὸ τὸ χωριὸ Ἄλωνα. Ψάλλει ὁ Πρωτοψάλτης τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Μόρφου κ. Μάριος Ἀντωνίου.

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments