152 τα νέα κρούσματα-Νέα μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση-Ορατά τοπικά lockdown

Σε αυξημένα επίπεδα παραμένει για ακόμη μια ημέρα η διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα μας με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 152 κρούσματα (151 την Παρασκευή).

Για ακόμη μια ημέρα παραμένει υψηλή η διασπορά τόσο στη Θεσσαλονίκη με 43 νέα κρούσματα και στην Αττική με 26. Επιπρόσθετα 10 κρούσματα καταγράφηκαν στη Λάρισα. 

Αναλυτικά η ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 08 Αυγούστου 2020 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 152, εκ των οποίων τα 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 5421 (ημερήσια μεταβολή +2.9%), εκ των οποίων 54.7% άνδρες. 1 Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 1, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 211 θάνατοι.

Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 17 (76.5% άνδρες).

Από το σύνολο των 5421 κρουσμάτων, 1405 (25.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 2645 (48.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Αυτά είναι τα επικρατέστερα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση – Ορατά τοπικά lockdown

Η κυβέρνηση εξετάζει μείωση καλεσμένων σε γάμους και κοινωνικές εκδηλώσεις, «μοντέλο» Πόρου με τοπικά lockdown, μάσκες παντού και περιορισμό στο ωράριο λειτουργίας νυχτερινών κέντρων και μπαρ μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού των τελευταίων ημερών.

Οι εστίες υπερμετάδοσης  συνεχίζουν να προβληματίζουν τους ειδικούς την ώρα που η χώρα καταγράφει 735 νέα κρούσματα μόλις μέσα σε μία εβδομάδα.

Ειδικότερα τις τελευταίες μέρες έχουν σχηματιστεί έξι εστίες υπερμετάδοσης του ιού ανάμεσά τους και η Αθήνα με την Θεσσαλονίκη, οι οποίες και έχουν τα περισσότερα κρούσματα.

Αναλυτικά οι εστίες είναι σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη και Βόλο. Ενώ στον Πόρο έχουν ήδη εφαρμοστεί έκτακτα μέτρα εξαιτίας των πολλών κρουσμάτων.

Η κυβέρνηση εξετάζει μείωση καλεσμένων σε γάμους και κοινωνικές εκδηλώσεις, «μοντέλο» Πόρου με τοπικά lockdown, μάσκες παντού και περιορισμό στο ωράριο λειτουργίας νυχτερινών κέντρων και μπαρ μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού των τελευταίων ημερών.

Βέβαια όπως ανέφερε και σε συνέντευξή του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας υπάρχουν πολλά μέτρα που θα τεθούν σε εφαρμογή πριν μπει μία περιοχή σε κανονικό, τοπικό lockdown. Ένα από αυτά το οποίο φαίνεται να ασπάζονται και οι ειδικοί είναι το όριο ατόμων σε εσωτερικούς χώρους και συγκεκριμένα στα μπαρ.

Δεν αποκλείεται λοιπόν την Δευτέρα, όπου θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη τηλεδιάσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό να ανακοινωθεί και κάποιο από τα παραπάνω μέτρα μιας και αναμένεται να έχουμε την κορύφωση της εξόδου των εκδρομέων την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου.

«Καμπανάκι» ειδικών με φόντο την έξαρση κρουσμάτων

Την ίδια ώρα νέα «καμπανάκια» χτυπούν οι ειδικοί με φόντο την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες αλλά και τι εικόνες χαλάρωσης σε πολλούς χώρους.

Η  Αναστασία Κοτανίδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Πνευμονολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας μίλησε το πρωί στο MEGA  αναφορικά με τις εξελίξεις με τον κορoναϊό στη χώρα μας, μετά και την «έκρηξη» των κρουσμάτων.

«Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι σε ό,τι αφορά στα κρούσματα, παρά το ότι ο αριθμός είναι τριψήφιος, σταμάτησε η αύξησή τους. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμάς. Έχουμε όντως πολλά κρούσματα, τα περισσότερα είναι νέα άτομα που είναι και ασυμπτωματικά. Προσπαθούμε τόσο καιρό να πείσουμε τους νέους να μην συνωστίζονται και ότι πρέπει να προφυλάξουν τους εαυτούς τους κρατώντας αποστάσεις και φορώντας μάσκες», ανέφερε η κ. Κοτανίδου.

«Δεν θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή είμαστε σε δεύτερο “κύμα”. Αυτή τη στιγμή χρειάζεται συμμόρφωση από όλους τους ανθρώπους. Μάσκα, αποστάσεις και υγιεινή των χεριών. Αν το κάνουμε αυτό, όλα θα πάνε καλά», συνέχισε η ίδια.

Αναφορικά με ενδεχόμενο ενός νέου lockdown, η ίδια επισήμανε ότι «δεν θεωρώ ότι θα μπορούσαμε να πάμε σε δεύτερο lockdown, ούτε βλέπω κάποιο λόγο να συζητάμε κάτι τέτοιο».

«Παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή αν αυτό το διάστημα, μετά τα αυξημένα κρούσματα που είδαμε, θα αυξηθούν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ. Ελπίζουμε ότι δεν θα το δούμε αυτό», πρόσθεσε η κ. Κοτανίδου.

Σχετικά με το τι θα γίνει τον Δεκαπενταύγουστο, το «Πάσχα του καλοκαιριού» και όσα αυτό περιλαμβάνει, η κ. Κοτανίδου σχολίασε ότι «οτιδήποτε δεν μπορεί να αποφευχθεί θα πρέπει να γίνεται με αυξημένα μέτρα ασφαλείας, που θα είναι να τηρούνται οι αποστάσεις και όλοι να φοράνε μάσκα ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους».

Αναφορικά με ενδεχόμενο ενός νέου lockdown, η ίδια επισήμανε ότι «δεν θεωρώ ότι θα μπορούσαμε να πάμε σε δεύτερο lockdown, ούτε βλέπω κάποιο λόγο να συζητάμε κάτι τέτοιο».

«Παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή αν αυτό το διάστημα, μετά τα αυξημένα κρούσματα που είδαμε, θα αυξηθούν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ. Ελπίζουμε ότι δεν θα το δούμε αυτό», πρόσθεσε η κ. Κοτανίδου.

Σχετικά με το τι θα γίνει τον Δεκαπενταύγουστο, το «Πάσχα του καλοκαιριού» και όσα αυτό περιλαμβάνει, η κ. Κοτανίδου σχολίασε ότι «οτιδήποτε δεν μπορεί να αποφευχθεί θα πρέπει να γίνεται με αυξημένα μέτρα ασφαλείας, που θα είναι να τηρούνται οι αποστάσεις και όλοι να φοράνε μάσκα ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους».

Πότε θα γίνει υποχρεωτική η μάσκα παντού

«Υποχρεωτική μάσκα παντού θα έρθει αν δούμε ότι τα κρούσματα αυξάνονται ραγδαία, και μπαίνουν έχουμε πολλές εισαγωγές στα νοσοκομεία. Αυτό μπορεί να γίνει ακόμη και τον Δεκαπενταύγουστο. Το παρακολουθούμε», συμπλήρωσε η ίδια.

Μιλώντας για το άνοιγμα των σχολείων, η κ. Κοτανίδου ανέφερε ότι «αν χρειαστεί θα γίνει ό,τι χρειαστεί. Αλλά ανοίξαμε τα σχολεία, ακόμα και τα δημοτικά, με μεγάλη επιτυχία, χωρίς να έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα, και μάλιστα σε μια περίοδο που η επιδημία ήταν στο full της. Η προσπάθεια είναι να λειτουργήσουν τα σχολεία με τα παλιά δεδομένα, κανονικά και χωρίς μέτρα».

Σε σχέση με το που βρισκόμαστε αναφορικά με το εμβόλιο, η κ. Κοτανίδου είπε ότι «η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι ένα εμβόλιο το οποίο θα είναι προσβάσιμο στο γενικό πληθυσμό θα το έχουμε αρχές του 2021. Όντως αυτή τη στιγμή οι μελέτες προχωρούν με σημαντική επιτυχία και η ΕΕ έχει αναλάβει τον συντονισμό των προσπαθειών σε ό,τι αφορά στα μέλη της, και το πώς θα κατανεμηθούν τα εμβόλια».

«Αν δούμε στο επόμενο διάστημα ότι οι γάμοι και τα βαφτίσια δημιουργούν αυξημένα κρούσματα, υπάρχει πιθανότητα να μειωθεί ο αριθμός των ανθρώπων που μπορούν να συμμετέχουν», κατέληξε η κ. Κοτανίδου.

Όριο ατόμων σε ιδιωτικούς χώρους ζητούν οι επιδημιολόγοι

Εκτός αυτού στο επίκεντρο κάποιων λοιμωξιολόγων είναι η επιβολή ορίου στις ιδιωτικές συγκεντρώσεις ώστε να σταματήσει η «έκρηξη» κρουσμάτων.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις τόσο του καθηγητή Γενετικής του Πανεπιστημίου Γενεύης, Μανώλη Δερμιτζάκη όσο και της προέδρου νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά, Ματίνας Παγώνης.

Ο καθηγητής από πλευράς του μιλώντας στον ΣΚΑΪ πρότεινε να μειωθεί ο αριθμός των πολιτών που θα μπορούν να συγκεντρώνονται σε ιδιωτικούς χώρους ή να συμμετέχουν σε γάμους και βαπτίσεις σε έως 20 με 30 άτομα.

Η πρόεδρος από την άλλη τόνισε πως πρέπει να περιοριστεί το όριο των συγκεντρώσεων σε κάτω από 50 άτομα για να ξεπεράσουμε το σκόπελο.

Μάλιστα σύμφωνα με τους ειδικούς οι δύσκολες μέρες θα είναι μέχρι και τις 20 Αυγούστου, όπου οι περισσότεροι εκδρομείς αναχωρούν ή αποχωρούν από τα νησιά.

Συνωστισμού συνέχεια : Το αδιαχώρητο σε κλαμπ στη Χαλκιδική – Λουκέτο για 15 ημέρες και τσουχτερό πρόστιμο

Πάντως παρά τα νέα μέτρα και τις προειδοποιήσεις των ειδικών, τα φαινόμενα συνωστισμού δεν έχουν σταματήσει εντελώς.

Πλήθος νεαρών διασκέδαζε σε γνωστό μπαρ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής συμμετέχοντας σε πάρτι με καλεσμένο γνωστό ράπερ, ο οποίος και τραγουδούσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, το κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. που πραγματοποιούσε ελέγχους έφτασε στο μπαρ στις τρεις τα ξημερώματα, διαπιστώνοντας ότι στο εσωτερικό του καταστήματος οι πελάτες ξεπερνούσαν κατά πολύ το επιτρεπόμενο όριο.

Έτσι, το μπαρ σφραγίστηκε για 15 ημέρες, ενώ επιβλήθηκε στον ιδιοκτήτη πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Νεαρή που διασκέδαζε στο μπαρ, δήλωσε στο thestival ότι μετά τις 02:15, οι υπεύθυνοι του καταστήματος έκλεισαν τις τζαμαρίες και άφησαν ανοιχτή μόνο την κεντρική είσοδο.

«Ξήλωσαν» τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος Πόρου μετά τις καταγγελίες για έλλειψη ελέγχων

Κι ενώ οι εικόνες από τον Πόρο είναι πρωτόγνωρες ειδικά για Αύγουστο μήνα λόγω των νέων μέτρων, το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας μετά τις καταγγελίες στον Πόρο για μειωμένους ελέγχους σχετικά με την εφαρμογή των μέτρων, απομάκρυνε τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος Πόρου βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο διοικητής του τμήματος σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ αναμένεται να μετακινηθεί σε άλλη υπηρεσία της διεύθυνσης Πειραιά όπου υπάγεται και άμεσα να αντικασταθεί από άλλον αξιωματικό του σώματος.

Σημειώνεται πως είχαν προηγηθεί δηλώσεις του δημάρχου στου Πόρου Γιάννη Δημητριάδη στο in.gr ο οποίος κατήγγειλε ότι η δημοτική αρχή ζητούσε το τελευταίο διάστημα να γίνονται αυστηροί έλεγχοι στα καταστήματα. «Δεν είμαστε αστυνομία. Υπήρχε ξεκάθαρη γραμμή και στάση της αστυνομίας να μην κάνει ελέγχους» είχε επισημάνει.

Μάσκες παντού

Προς το παρόν, στον Πόρο έχουν επιβεβαιωθεί 24 κρούσματα κοροναϊού, ωστόσο εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός ενδέχεται να αυξηθεί, καθώς αναμένονται ακόμη αποτελέσματα από 130 τεστ.

Έκτακτα περιοριστικά μέτρα έχουν επιβληθεί στο νησί μέχρι τις 17 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

-Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23.00 έως τις 07.00 της επομένης.

-Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

-Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

-Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα

-Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλο το νησί τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Στο νησί εγκαταστάθηκαν επίσης κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (Ε.Α.Δ), 10μελες ειδικό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ για εντατικοποίηση των ελέγχων τήρησης των μέτρων, καθώς και ειδικό κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος για τη πιστή εφαρμογή και επιτήρηση των μέτρων στους χώρους εποπτείας του.

Τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό τη Δευτέρα

Σε κάθε περίπτωση τα οποιαδήποτε νέα μέτρα και οι αποφάσεις για την εφαρμογή τους θα ληφθούν μετά την πάροδο του Σαββατοκύριακου, λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία που θα προκύψουν αλλά και τις απόψεις που θα συζητηθούν κατά την τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τη Δευτέρα 10 Αυγούστου.

Παγώνη: Ο δείκτης μεταδοτικότητας ξεπερνά το 1 – Αν ξεκινήσουν διασωληνώσεις τα πράγματα θα έχουν ξεφύγει

Δρακόντεια αστυνομικά μέτρα έξω από το ξενοδοχείο που τέθηκε σε καραντίνα στη Θεσσαλονίκη

Σε καθεστώς καραντίνας δύο εβδομάδων έχει τεθεί εδώ και λίγες ώρες, ξενοδοχείο που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με δεκάδες ενοίκους να είναι αναγκασμένοι να παραμείνουν στο εσωτερικό του, μετά τον εντοπισμό κρούσματος κορωνοϊού.

Αστυνομικοί φυλάνε επί 24ωρου βάσεως την είσοδο του ξενοδοχείου που βρίσκεται στην αρχή της οδού Αγίου Δημητρίου, μερικές εκατοντάδες μέτρα από το κτίριο του ΥΜΑΘ, μη επιτρέποντας την έξοδο στους ενοίκους του και κάνοντας ελέγχους σε όποιον θέλει να μπει στο εσωτερικό του.

H κεντρική είσοδος είναι με κατεβασμένα τα στόρια και το όχημα της αστυνομίας βρίσκεται ακριβώς μπροστά της.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του GRTimes.gr, στο ξενοδοχείο βρίσκονται αυτή τη στιγμή περίπου 183 άτομα, όλοι αλλοδαποί, ενώ οι μόνοι στους οποίους επιτρέπεται να μπαινοβγαίνουν, κατόπιν ελέγχου φυσικά, είναι οι εργαζόμενοι του, που εναλλάσσονται σε βάρδιες, ώστε να φροντίζουν για την εύρυθμη λειτουργία του, τη σίτιση και φυσικά την καθαριότητα στα δωμάτια, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

Από το σύνολο όσων διαμένουν στο ξενοδοχείο, έχει βρεθεί μόνο ένα θετικό κρούσμα και όπως πληροφορήθηκε το GRTimes.gr έχουν γίνει τεστ και στους υπόλοιπους ενοίκους, χωρίς να έχει βρεθεί άλλο θετικό για αυτό και η καραντίνα χαρακτηρίζεται ως προληπτική.

Συναγερμός για γάμο – εστία υπερμετάδοσης στον Αμπελώνα Λάρισας – Αυξάνονται τα κρούσματα

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της Θεσσαλίας, καθώς ο γάμος που τελέστηκε προ ημέρων στον Αμπελώνα Λάρισας μετατράπηκε σε εστία υπερμετάδοσης του κορωνοϊού, με τα κρούσματα να αυξάνονται κάθε μέρα.

Συγκεκριμένα στη Θεσσαλία ανακοινώθηκαν επτά κρούσματα το Σάββατο, εκ των οποίων τα πέντε συνδέονται με τον γάμο στον Αμπελώνα. Εν τω μεταξύ, διασωληνώθηκαν τις τελευταίες ώρες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, δύο ασθενείς που προσβλήθηκαν από κορωνοϊό και ήταν επαφές καλεσμένων στον γάμο. Πρόκειται για μια 63χρονη  και έναν 70χρονο, σύμφωνα με το larissanet.

Επί ποδός και ο Έβρος

Την ίδια στιγμή, συναγερμός έχει σημάνει και στον Έβρο λόγω του γάμου που τελέστηκε προ ημερών στην Αλεξανδρούπολη. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή και τα 17 κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα είχαν σύνδεση με τον εν λόγω γάμο. Με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε την Τρίτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, παρατείνεται το όριο 100 καλεσμένων στις κοινωνικές εκδηλώσεις έως τα τέλη Αυγούστου, ωστόσο οι εξελίξεις θα είναι εκείνες που θα κρίνουν, αν ο αριθμός αυτός θα περιοριστεί.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο καθηγητής και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Νίκος Σύψας, δεν αποκλείεται το μέτρο των «100» στις εκδηλώσεις να επαναπροσδιοριστεί και να μειωθεί. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σύψας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης των καλεσμένων στους γάμους από 100 που ισχύει σήμερα σε 50 ή και λιγότερους. «Προτείνω στους νεόνυμφους να φυλάξουν το πάρτι για τα βαφτίσια», τόνισε.

Σαρωτικοί έλεγχοι στα νησιά – «Λουκέτο» σε δύο καταστήματα στη Σύρο

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έλεγχοι των αστυνομικών στα νησιά των Κυκλάδων, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν εφαρμόζονται τα μέτρα πρόληψης για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Μόνο την Παρασκευή, διενεργήθηκαν 101 έλεγχοι. Στη  Σύρο έγιναν  5 έλεγχοι και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για 2 καταστήματα  για 15 μέρες, ενώ παράλληλα επιβλήθηκαν πρόστιμα  3.000 και 5.000 ευρώ αντίστοιχα.

Στην Πάρο έγιναν 8 έλεγχοι και επιβλήθηκαν 5πρόστιμα για μη χρήση μάσκας, στη  Μήλο 20 έλεγχοι και επιβολή προστίμων σε 3 καταστήματα  για μη χρήση μάσκας και στην Τζια 14 έλεγχοι με επιβολή προστίμων σε 2 για μη χρήση μάσκας. Στην Ίο διενεργήθηκαν  19 έλεγχοι, 17 στη Σαντορίνη, 18 στη Νάξο, 12 στην Τήνο και 8 στη Μύκονο.

Θετικός στον κορωνοϊό ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας Δημ. Ιτούδης

Oπως ανακοίνωσε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ο Δημήτρης Ιτούδης βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, έπειτα από τεστ στο οποίο υποβλήθηκε.

Έπειτα από τεστ στο οποίο υποβλήθηκε ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, βρέθηκε θετικός στον ιό. Παράλληλα, όπως έκανε γνωστό η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η σύζυγος και η κόρη του ήταν αρνητικές στoν κορωνοϊό.

Ο Ελληνας κόουτς θα παραμείνει στο σπίτι του τις επόμενες μέρες, ακολουθώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να αναρρώσει από τον ιό. Αυτό σημαίνει πως θα χάσει το ξεκίνημα της προετοιμασίας της «ομάδας του στρατού», καθώς θα ταξιδέψει στην ρωσική πόλη κατά τη διάρκεια των προπονήσεων της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Θετικός και ο Κώστας Παπανικολάου

Λίγο πριν ξεκινήσει η προετοιμασία της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, ο Κώστας Παπανικολάου βρέθηκε θετικός στον Covid-19.

Ο διεθνής φόργουορντ βρίσκεται σε καραντίνα και είναι ασυμπτωματικός ενώ παρακολουθείται από το ιατρικό επιτελείο των «ερυθρόλευκων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Πειραιωτών:

«Εν όψει της έναρξης της προετοιμασίας για τη νέα σεζόν, ο Κώστας Παπανικολάου υποβλήθηκε σε τεστ για τον κορονοϊο και βρέθηκε θετικός.Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού, ο οποίος είναι ασυμπτωματικός, αναρρώνει απομονωμένος στο σπίτι του και η κατάστασή του παρακολουθείται συστηματικά από το ιατρικό επιτελείο της ομάδας μας. Καλή ανάρρωση Κώστα!»

Πηγές:

https://www.kathimerini.gr/1091317/article/epikairothta/ellada/pagwnh-o-deikths-metadotikothtas-3eperna-to-1—an-3ekinhsoyn-diaswlhnwseis-ta-pragmata-8a-exoyn-3efygei , Πηγή: ΣΚΑΪ

https://www.tanea.gr/2020/08/08/greece/ayta-einai-ta-epikratestera-metra-pou-eksetazei-i-kyvernisi-orata-topika-lockdown/

http://www.kerdos.gr/%CE%B1%CE%B8%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82/370114-%CE%BF-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B7%CF%82-%CE%B9%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CF%89%CE%BD%CE%BF%CF%8A%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B5-%CE%B7-%CF%84%CF%83%CF%83%CE%BA%CE%B1-%CE%BC%CF%8C%CF%83%CF%87%CE%B1%CF%82

https://maleviziotis.gr/2020/08/08/%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CF%8A%CF%8C-%CF%80%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%AD%CE%BB/

https://newpost.gr/ellada/5f2eabd65a1d828c04c11bd8/koronoios-synagermos-gia-gamo-estia-ypermetadosis-ston-ampelona-larisas-ayxanontai-ta-kroysmata

https://newpost.gr/ellada/5f2ea26c38e54a612cb42fe8/koronoios-drakonteia-astynomika-metra-exo-apo-to-xenodoheio-poy-tethike-se-karantina-sti-thessaloniki

https://www.newsit.gr/ellada/koronoios-152-nea-krousmata-stin-ellada-simera-08-08/3081951/?utm_medium=Referral&utm_source=Notification 

https://newpost.gr/ellada/5f2eb84f26f557465fe033f5/koronoios-sarotikoi-eleghoi-sta-nisia-loyketo-se-dyo-katastimata-sti-syro 

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments