Kαταδίωξη τουρκικού υποβρυχίου στο στενό του Καφηρέα;-Ρωσικό δημοσίευμα: «Ελληνική φρεγάτα εμβόλισε τουρκικό πολεμικό πλοίο με πλήρη ταχύτητα»

Εντοπισμός και καταδίωξη τουρκικού υποβρυχίου στο στενό του Καφηρέα – Κατευθυνόταν στις ακτές της Αττικής

Τουρκικό υποβρύχιο,  Τype-209 εντοπίστηκε και καταδιώχθηκε από ελληνικά ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα χθες το βράδυ στην περιοχή του ακρωτηρίου Καφηρέας στην Εύβοια, λίγα μίλια από τις ακτές της Αττικής, όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του ΠΝ στο pronews.gr.

Το τουρκικό υποβρύχιο, είχε αρχικά εντοπιστεί από συστήματα ανίχνευσης του ΠΝ στην περιοχή του βόρειου και εν συνεχεία του κεντρικού Αιγαίου με πορεία νοτιοδυτική.

Κάπου εκεί απωλέσθηκε το ίχνος. Δόθηκε εντολή στην ΔΕΝ (Διοίκηση Ελικοπτέρων Ναυτικού) να ερευνήσουν και να καταδιώξουν το τουρκικό υποβρύχιο το οποίο πλησίαζε τις ακτές της Αττικής.

Την καταδίωξη ανέλαβαν αρχικά τα S-70B-6 Aegean Hawk. Συνολικά τρία Aegean Hawk χρησιμοποιήθηκαν στην έρευνα για τον εντοπισμό του τουρκικού υποβρυχίου, αλλά σε πρώτη φάση δεν κατέστη δυνατό να επιτευχθεί ο στόχος εντοπισμού του.

Τότε έλαβε εντολή ένα από τα παλαιά, αλλά εξαιρετικά αξιόπιστα μέχρι σήμερα, ελικόπτερο ανθυποβρυχιακού πολέμου ΑΒ-212 ASW (φωτό) της ΔΕΝ να σπεύσει προς εντοπισμό του.

Περί τις 20.00 το βράδυ, το πλήρωμα του ΑΒ-212, έχοντας ποντίσει το σόναρ του, εντόπισε το τουρκικό υποβρύχιο να κινείται μεταξύ Εύβοιας και Άνδρου με κατεύθυνση τις ακτές της ανατολικής Αττικής!

Το ίχνος ήταν εξαιρετικά ασθενές αρχικά, αλλά το ελληνικό ανθυποβρυχιακό ελικόπτερα κατάφερε με την κατάλληλη προσέγγιση να βελτιώσει τις παραμέτρους εντοπισμού του. 

Στην περιοχή έσπευσαν ελληνικά πλοία επιφανείας λαμβάνοντας σε πραγματικό χρόνο τις παραμέτρους βολής ανθυποβρυχιακών όπλων από το ελικόπτερο το οποίο αποχώρησε περί τις 21.00 αφήνοντας την «λεία» του σε αυτούς που σε συνθήκες ένοπλης σύγκρουσης θα βύθιζαν το τουρκικό σκάφος.

Υπήρξε ενημέρωση σε ανώτατο επίπεδο της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας και αποφασίστηκε να μην υπάρξει ένοπλη δράση παρά παρακολούθησή του και ετοιμότητα καταβύθισής του.

Η κίνηση των Τούρκων να στείλουν υποβρύχιο σχεδόν στις ακτές τις Αττικής τις ώρες της κρίσης με το Oruc Reis, καταδεικνύει ότι είναι διατεθειμένοι «να τραβήξουν μέχρι τα άκρα το σχοινί». Στην εν λόγω περίπτωση, το «σχοινί» θα γινόταν «θηλειά» που θα τους έπνιγε.

Το AB 212 ASW / EW είναι ανθυποβρυχιακό ελικόπτερο με πλήρωμα τριμελές: Δύο πιλότους κι έναν χειριστή ραντάρ και όπλων και είναι παντός καιρού.

Πόσο “ανέγγιχτο” είναι το Κεμάλ Ρέις μετά την “επακούμβηση” με το ΛΗΜΝΟΣ;

Ένα “αποκαλυπτικό” βίντεο έδωσαν οι Τούρκοι στη δημοσιότητα προς επίρρωση των… καθόλα προπαγανδιστικών ισχυρισμών τους πως το ΚΕΜΑΛ ΡΕΙΣ, πλέει “αγέρωχο” συνοδεύοντας το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis.

Νέο βίντεο από το σεισμογραφικό Oruc Reis και τα πολεμικά πλοία που το συνοδεύουν, δημοσιεύει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα «αποφασιστικότητας» σε όλες τις πλευρές.

Το τουρκικό υπουργείο, σε ανάρτησή του στο Twitter, δημοσιεύει βίντεο από την πορεία του τουρκικού πλοίου και των «συνοδών» του, χαρακτηρίζοντάς τα «υπερασπιστές των δικαιωμάτων και συμφερόντων μας στις θαλάσσιες».

«Ατρόμητοι και αποφασισμένοι υπερασπιστές των δικαιωμάτων και συμφερόντων μας στις θαλάσσιες, το τουρκικό Ναυτικο συνεχίζει την αποστολή του στη συνοδεία και προστασία του ερευνητικού πλοίου μας Oruc Reis, επιδεικνύνοντας την ίδια αποφασιστικότητα όπως την πρώτη ημέρα».

Τα τουρκικά ΜΜΕ, που φυσικά και υπερασπίζονται την προπαγάνδα του Ερντογάν, χρησιμοποίησαν το βίντεο αυτό για να δείξουν πως η φρεγάτα ΚΕΜΑΛ ΡΕΙΣ, δεν έπαθε τίποτα, μετά την “επακούμβηση” με την ελληνική φγρεγάτα “ΛΗΜΝΟΣ”. 

Ή μήπως έπαθε; Αινιγματικό το σημείο που κόβεται το βίντεο από το τουρκικό ΥΠΑΜ. Μάλιστα όπως φαίνεται στο σημείο που φέρεται να παίρνει κλίση το πλοίο δεν έχει κυματισμό ούτε κάνει κάποια μανούβρα που να το δικαιολογεί. Θα μπορούσε να “κόπηκε” έτσι… άδοξα το πλάνο γιατί η εν λόγω φρεγάτα… ίσως και να “μπατάρει” αριστερά;

Πάντως η ελληνική φρεγάτα, μια χαρά συμμετείχε στη σημερινή ελληνογαλλική άσκηση “χαστούκι” στην Άγκυρα…

Ελληνοτουρκικά: Fake news οι ζημιές στη φρεγάτα Λήμνος που παρακολουθεί το Oruc Reis

Δείτε τη φωτογραφία από τη συμμετοχή της φρεγάτας με τον κωδικό F-451 στα σημερινά γυμνάσια με πλοία του γαλλικού πολεμικού ναυτικού νότια του Καστελλόριζου

Ούτε… γρατζουνιά δεν έπαθε η φρεγάτα «Λήμνος», το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού που συμμετέχει στη μεγάλη επιχείρηση παρακολούθησης και καταγραφής των κινήσεων του τουρκικού ερευνητικού πλοίου Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο. Δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου ανακάλυψαν εκτεταμένες ζημιές στην ελληνική φρεγάτα έπειτα από σύγκρουσή της με την τουρκική φρεγάτα Kemal Reis που είναι ένα από τα τουρκικά πλοία που μετέχουν στον στολίσκο συνοδείας του τουρκικού ερευνητικού πλοίου.

Η φωτογραφία που δημιοσιεύει το protothema.gr είναι από την συμμετοχή της φρεγάτας Λήμνος στη σημερινή ελληνογαλλική αεροναυτική άσκηση που έγινε στα ανοιχτά του Καστελόριζου, στην περιοχή που έχουν δεσμεύει με παράνομη Navtex οι Τούρκοι για σεισμικές έρευνες από το Oruc Reis.

Όπως μπορεί να διαπιστωθεί από τη φωτογραφία, η πλώρη και όλο το πρωραίο τμήμα της φρεγάτας Λήμνος είναι ανέπαφα, χωρίς ζημιές ή άλλες αβαρίες. Κι ας διαδίδουν κάποιες τουρκικές ιστοσελίδες ή social media ότι η ελληνική φρεγάτα Λήμνος έπαθε τόσο σοβαρές ζημιές που σχεδόν δεν είναι αξιόπλοη. Η σημερινή φωτογραφία αποδεικνύει για άλλη μια φορά την τουρκική προπαγανδιστική προσπάθεια, πρώτος στόχος της οποίας είναι η δημιουργία μιας εικονικής πραγματικότητας.

limnos-zimies

Ρωσικό δημοσίευμα: «Ελληνική φρεγάτα ‘εμβόλισε’ τουρκικό πολεμικό πλοίο με πλήρη ταχύτητα»

Φρεγάτα του ελληνικού πολεμικού ναυτικού κατά τη διάρκεια της πρόκλησης του τουρκικού ναυτικού, χτύπησε με πλήρη ταχύτητα ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο που εμφανίστηκε κοντά στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας και προσπάθησε να παραβιάσει τα ελληνικά όρια.

 Έγινε γνωστό ότι τουλάχιστον δύο Τούρκοι ναύτες που ήταν στο κατάστρωμα εκείνη τη στιγμή τραυματίστηκαν, ωστόσο, τίποτα δεν απειλεί τη ζωή και την υγεία τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διατέθηκαν στη ρωσική ιστοσελίδα Avia.pro, το ελληνικό πολεμικό ναυτικό,  προσπάθησε να αποτρέψει ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο να εισέλθει στα χωρικά ύδατα της χώρας, και έκανε έναν ελιγμό με πλήρη ταχύτητα, ως αποτέλεσμα του οποίου να χτυπήσει μια τουρκική φρεγάτα. 

Το τουρκικό πολεμικό πλοίο δεν υπέστη σοβαρή ζημιά, ωστόσο, κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, το τουρκικό πλοίο έστρεψε επικίνδυνα το πηδάλιο για να αποφύγει τη σύγκρουση, ως αποτέλεσμα του οποίου οι ναυτικοί στο κατάστρωμα γκρεμίστηκαν και δέχθηκαν μώλωπες και μικρούς τραυματισμούς. 

Η επιδείνωση της κατάστασης αποφεύχθηκε, ωστόσο, η Ελλάδα δήλωσε ότι είναι έτοιμη να λάβει πιο σοβαρά μέτρα εάν η Άγκυρα αποφασίσει να συνεχίσει την κλιμάκωση της κατάστασης στην περιοχή.

Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι η Ελλάδα χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τα συγκροτήματα S-300 που αποκτήθηκαν από τη Ρωσία εναντίον των τουρκικών F-16, τα οποία παραβίασαν δύο φορές τα εναέρια σύνορα της χώρας – η πυροδότηση δεν άνοιξε, ωστόσο, τα συγκροτήματα ήταν σε πλήρη επιφυλακή.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι οι περισσότερες χώρες της ΕΕ και τα μέλη του ΝΑΤΟ υποστήριξαν την Ελλάδα, κατηγορώντας την Τουρκία για κλιμάκωση της κατάστασης, σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα.

Τι λένε οι Τούρκοι…

Οι Τούρκοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανατρέπουν τα γεγονότα του περιστατικού και τα παρουσιάζουν με τη δική τους εικόνα, της παραπληροφόρησης:

«Η ελληνική φρεγάτα Λήμνος F451, που πλησίασε την φρεγάτα TCG Kemalreis για να την εμποδίσει, υπέστη ζημιά. Αναφέρθηκε ότι η φρεγάτα Λήμνος F451 ρυμουλκήθηκε με τη βοήθεια ενός ρυμουλκού», γράφει ο Τούρκος με το όνομα Mavi Vatan.

Ο Ερντογάν μας καλεί στα ελληνικά να βρούμε κοινή λύση!

Από τη μια απειλεί και από την άλλη καλεί όλες τις χώρες της Μεσογείου να βρουν κοινή λύση στα προβλήματα της Μεσογείου! Με τον τουρκικό στόλο να προκαλεί και τον στρατό του να κάνει πολέμους σε χώρες που δεν έχει καμία δουλειά να βρίσκεται , μιλά για διάλογο; Η δήλωση στα ελληνικά από το Anadolu.

Σημείωση Χώρας: Η σελίδα μας δεν έχει τη δυνατότητα να ελέγχει την ορθότητα η μη των πληροφοριών. Αναδημοσιεύουμε μόνο

Πηγές:

https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/ellinotoyrkika/6957821_poso-aneggihto-einai-kemal-reis-meta-tin-epakoymbisi-me

https://www.protothema.gr/greece/article/1034837/ellinotourkika-fake-news-oi-zimies-sti-fregata-limnos-pou-parakolouthei-to-oruc-reis/

https://www.echedoros-a.gr/2020/08/blog-post_30.html#more

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/905618_apokleistiko-entopismos-kai-katadioxi-toyrkikoy-ypovryhioy-sto

https://www.militaire.gr/o-erntogan-mas-kalei-sta-ellinika-na-vroyme-koini-lysi/

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments