Ψήνουν τώρα το κλείσιμο των Στενών για τον Ρωσικό Στόλο-Συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων στη Μεσόγειο και στα σύνορα με την Τουρκία

Φώτο (από τα εγκαίνια του Καθεδρικού Ναού των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων πρόσφατα έξω από την Μόσχα)

Από το ΑΙΓΑΙΟ ( εμπλοκή ) στα ΣΤΕΝΑ (κλείσιμο αυτών) και ίσια στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ( να φύγει το βδέλυγμα  Ερντογάν).

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Πολλές φορές επισημάναμε την ευθυγράμμιση αυτή των εξελίξεων αλλά τότε δεν υπήρχε ο παρονομαστής Γαλλία και το βδέλυγμα του Ερντογάν μέσα στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.

 Σήμερα  οι προφητείες λαμβάνουν σάρκα και οστά μέσα από τις γεωπολιτικές εξελίξεις που ήδη τρέχουν.

Η κινητικότητα ΗΠΑ – Ρωσίας και η σφήνα Γαλλίας στα 24 ωρα που διερχόμαστε  δείχνουν  με τι ταχύτητα θα τρέχουν οι συνέπειες ενός προαναγγελθέντος πολέμου Ελλάδος – τουρκίας που θα εξυπηρετήσει άλλα επίπεδα σχεδιασμών.

Πρόσφατα δημοσιεύματα αναφέρουν και επιβεβαιώνουν τα παραπάνω.

« Η Τουρκία απειλεί να κλείσει τα Στενά του Βοσπόρου- Ανησυχία στη Ρωσία»

Εν μέσω των αυξανόμενων εντάσεων με την Ελλάδα, οι Τούρκοι σκοπεύουν να κλείσουν το πέρασμα μεταξύ του Ευξείνου Πόντου και της Μεσογείου θάλασσας, αναφέρουν ρωσικά δημοσιεύματα.

Οι τουρκικές αρχές προειδοποίησαν ότι σε περίπτωση παραμικρής πρόκλησης από την Ελλάδα ή χώρας που είναι μέλος της Βόρειο – Ατλαντικής Συμμαχίας ( πιθανόν να υπονοεί τη Γαλλία), η διαδρομή μέσω του Βοσπόρου θα αποκλειστεί αμέσως σε όλα τα πολεμικά πλοία.

Εάν συμβεί αυτό, τότε τα ρωσικά πολεμικά πλοία δεν θα επιτρέπονται πλέον μέσω του Στενού.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, τη διαταραχή στη διασφάλιση του εφοδιασμού όλων των απαραίτητων για τη λειτουργία της ρωσικής ναυτικής βάσης στην Ταρτούς στη Συρία.

Η Τουρκία θα εμποδίσει την έξοδο του ρωσικού στόλου μέσω του Βοσπόρου. Η Άγκυρα θέλει να κλείσει το πέρασμα στα πολεμικά πλοία της  Ρωσικής Ομοσπονδίας λόγω της αυξανόμενης κλιμάκωσης της σύγκρουσης στην περιοχή με την Ελλάδα. Αυτό ανέφεραν δημοσιογράφοι από την  Avia.pro

Σύμφωνα, εξάλλου, με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, γράφει ρωσικό δημοσίευμα, μόλις το ΝΑΤΟ ή η Αθήνα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν μια τεταμένη κατάσταση, το στενό θα κλείσει χωρίς προειδοποίηση. Αυτό θα αφήσει τη ρωσική βάση στην Ταρτούς χωρίς προμήθειες.

Πριν από περίπου έξι μήνες, η Τουρκία ανακοίνωσε το κλείσιμο του Βοσπόρου σε περίπτωση παραμικρής απειλής για τα τουρκικά συμφέροντα …

Αυτό μπορεί να συμβεί σε μια ώρα, σε μια μέρα, σε μια εβδομάδα ή σε ένα χρόνο, αλλά αυτό είναι κάτι περισσότερο από ρεαλιστικό, σημειώνεται χαρακτηριστικά.» Σεπτέμβριος 12, 2020. 15:16 The Hellenic Information Team https://www.echedoros-a.gr/2020/09/blog-post_71.html

Επιβεβαιώνεται η όχι ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ που έλεγε πριν τρεις δεκαετίες; « οι Ρώσοι θα κατέβουν στα ΣΤΕΝΑ για τα συμφέροντα τους και δίχως να το θέλουν τότε θα μας βοηθούν»

Δυστυχώς οι μεγάλοι υποκριτές αποφάσισαν για εμάς, αλλά δίχως να ρωτήσουν την ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ που νοιάζεται για αυτό το μεσογειακό περιβόλι της.

Μπορεί εμείς να μην το αξίζουμε να δούμε το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ, αλλά αυτό έρχεται με φόρα (τώρα τίποτε δεν το σταματάει μας είπε γέροντας ασκητής με όλα αυτά τα παράδοξα που γίνονται ) και αυτό για τα αίματα των αγίων , μαρτύρων , ηρώων προγόνων μας και για τα μικρά παιδιά που σήμερα τόσο τα ταλαιπωρούνε με το καλημέρα του ανοίγματος της σχολικής χρονιάς.

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

15 ΠΛΟΙΑ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ… 

Eίναι η πρώτη φορά που παρατηρείται ένας τόσο μεγάλος ρωσικός στρατιωτικός σχηματισμός στη θαλάσσια περιοχή

Μεγάλος αριθμός ρωσικών πολεμικών πλοίων εθεάθη να πλέει πρόσφατα μεταξύ των ακτών της Συρίας και της Κύπρου στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, σύμφωνα με ρωσικές πηγές.

«Οι ειδικοί ανησυχούν σοβαρά για την παρουσία τουλάχιστον 15 ρωσικών πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων στα ανοικτά των ακτών της Συρίας.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται εδώ ένας τόσο μεγάλος στρατιωτικός σχηματισμός, ο οποίος δημιουργεί υποψίες σχετικά με το εάν η Ρωσία σκοπεύει να αναλάβει στρατιωτική ειδική επιχείρηση εναντίον τζιχαντιστών χρησιμοποιώντας το ναυτικό», αναφέρει το AlMasdarNews.com.

Όπως αποτυπώνεται στον θαλάσσιο χάρτη, τα 15 ρωσικά πολεμικά πλοία και τα υποβρύχια φαίνεται να βρίσκονται μεταξύ της Κύπρου και της Συρίας, μαζί με μερικά πλοία βόρεια της Αιγύπτου και ένα άλλο κοντά στο κεντρικό τμήμα της Μεσογείου.

Σύμφωνα με το κανάλι Telegram, «ένα από τα τελευταία που εμφανίστηκε στα ανοικτά των ακτών της Συρίας ήταν το δεξαμενόπλοιο του βόρειου στόλου του ρωσικού ναυτικού «Akademik Pashin».

Αυτή η μεγάλη συγκέντρωση πλοίων του ρωσικού πολεμικού ναυτικού συνέπεσε χρονικά με μια περίοδο αυξημένης έντασης μεταξύ Τουρκίας, Κύπρου και Ελλάδας στην ανατολική Μεσόγειο, καθώς Αθήνα και Λευκωσία κατηγορούν την Άγκυρα για εισβολή στα χωρικά τους ύδατα.

ΣΧΟΛΙΟ

Η Κύπρος θυμίζει Κριμαία. Με πλωτή γέφυρα 15 ρώσικων πολεμικών πλοίων η Ρωσία την ένωσε με τη Συρία. Πλωτό ρώσικο αδιαπέραστο πλέγμα στον Ερντογάν. 

Ποιός στ΄αλήθεια προασπίζεται την Κύπρο; 15 πολεμικά ρώσικα πλοία “έχτισαν” την Ανατολική Μεσόγειο…..και έπεται συνέχεια..

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Έντονα θορυβημένη φέρεται η Άγκυρα γιατί, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ρώσικες δυνάμεις συγκεντρώνονται στην περιοχή του Kamışlı στα σύνορα Τουρκίας Συρίας, μια περιοχή που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Κούρδων της Συρίας.

Όπως αναφέρεται, ρωσικά τεθωρακισμένα και στρατιωτικά κομβόι κατευθύνονται αυτές τις μέρες στο Kamışlı, ακριβώς δίπλα στην συνοριακή γραμμή με την Τουρκίας, γεγονός που έχει ανησυχήσει τις τουρκικές δυνάμεις στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι η περιοχή αυτή ήταν στο στόχαστρο της Τουρκίας στην επιχείρηση τον Οκτώβριο του 2019 με την ονομασία «Barış Harekatı», αλλά η παρουσία των Ρώσων φρέναρε τα τουρκικά σχέδια.

Τώρα η ολοένα και μεγαλύτερη συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων ίσως σημάνει…

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος www.nikosxeiladakis.gr

Πηγές:

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2020/09/o_14.html

http://oimos-athina.blogspot.com/2020/09/blog-post_62.html#more, ΠΗΓΗ

https://www.triklopodia.gr/%ce%b1%ce%bd%ce%b7%cf%83%cf%85%cf%87%ce%b9%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%b9-%ce%bf%ce%b9-%cf%81%cf%89%cf%83%ce%bf%ce%b9-%cf%83%cf%85%ce%b3%ce%ba%ce%b5%ce%bd%cf%84%cf%81%cf%89%ce%bd%ce%bf%cf%85/

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments