Βουρκώνει και δακρύζει για 8η μέρα-Γιατί;

Αδιαλείπτως η εικόνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ στην Αθήνα βουρκώνει και δακρύζει και από τους δύο Τιμίους Οφθαλμούς ΤΗΣ επί 8η συνεχόμενη ημέρα.

«Οι εν θλίψεσιν όντες , την εικόνα σου έχομεν, ω Παρηγορήτρια Κόρη ,ως ελπίδα παρήγορον, εκ ταύτης ουν λαμβάνομεν χαράν , και θείων δωρεών τον θησαυρόν,  τα ελέη της στοργής σου της μητρικής , και πλούτον αγαθότητος. Χαίροις των ασθενούντων η ισχύς , χαίροις λιμήν γαλήνιε,  χαίροις αμαρτωλών καταλλάγη , του κόσμου καταφύγιον»

Πράγματι ολάκερου  του κόσμου καταφύγιον γιατί το μήνυμα που μας δίνει η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ μέσω της εφέστιας εικόνος της από τον Ιερό Ναό του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ του Βύρωνα απευθύνεται σε όλη την οικουμένη.

Πολλοί αναζητούν αν υπήρξε τέτοιο γεγονός που ιστορικά πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς στην Ορθοδοξία δηλ. αν αδιάλειπτα και επί οκτώ συνεχόμενες ημέρες η ΠΑΝΑΓΙΑ  βουρκώνει και  δακρύζει όλο το 24ωρο. Άλλωστε για αυτό κάτωθεν του ξύλινου πλαισίου της εικόνος και όπισθεν της αεροστεγούς υάλινης προστατευτικής προθήκης πάντα υπάρχουν λίμνες χαριτόβρυτων δακρύων.

Η Εικόνα της Παναγίας της Παρηγορήτριας ξεκίνησε να δακρύζει την ώρα της ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ  της εορτής του Γενεσίου ΤΗΣ που πανηγυρίζει η ΧΑΡΙΣ της και μάλιστα την ώρα της ανάγνωσης του Ευαγγελίου.

Οι ημέρες φεύγουν  και η ΠΑΝΑΓΙΑ συνεχίζει να δακρύζει , πολλοί μάλιστα πιστοί και προσκυνητές της, αισθάνονται να τους περιτριγυρίζει και μία άρρητος ευωδία ακόμα και μετά την αποχώρηση τους από τον Ιερό Ναό. Παράδοξα σημεία που μόνο μέσα από την βιωματική πίστη εξηγούνται.  

Το μήνυμα της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ της ΘΕΟΤΟΚΟΥ αφορά  προσωπικά τον καθένα πιστό ή δυσκολεμένο περί  την πίστη αδελφό.

Είναι όμως μήνυμα που αφορά όλη την ανθρωπότητα.

Πράγματι σαν να μας ΠΑΡΗΓΟΡΕΙ η ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ λέγοντας μας : « τώρα που δεν γίνεται τίποτε ανθρωπίνως γιατί φτάσατε εξ αιτίας της προσωπικής και  παγκόσμιας αμαρτίας σε αδιέξοδο, τώρα ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΜΕΣΊΤΡΙΑ  την Σωτηρία σας μέσα από το παιδαγωγικό σχέδιο της Οικονομίας του ΥΙΟΥ ΜΟΥ»

Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Γιατί δακρύζει η Παναγία;

Του Γιώργου Θεοχάρη – ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

 Το θαύμα της εικόνας της Παναγίας Παρηγορήτριας στον Άγιο Δημήτριο Βύρωνα έχει απασχολήσει όχι μόνο τα εκκλησιαστικά, αλλά και τα μεγάλα, κοσμικά sites.

Συνεχή ρεπορτάζ από τον ναό και συνεντεύξεις από τους ιερείς και την νεωκόρο, η οποία πρώτη διαπίστωσε το θαύμα. Αυτό όμως που απασχολεί τον κόσμο κυρίως είναι τι σημαίνει το θαύμα αυτό.

Γιατί δακρύζει η Παναγία;

Η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας της Παρηγορήτριας έχει φιλοτεχνηθεί στο Ιερό Ησυχαστήριο του Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου, και εναποτέθηκε στον ναό την 29η Δεκεμβρίου 2013, ημέρα Κυριακή, μετά την εορτή της Γεννήσεως του Χριστού, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καισαριανής κ. Δανιήλ.

Γιατί βουρκώνει η Παναγία;

Η Παναγία θέλησε με αυτόν τον τρόπο να δείξει και αισθητά την παρουσία Της. Είναι αλήθεια ότι η επιδημία του κορωνοϊού ήταν μία δοκιμασία για τους πιστούς και για τους ανθρώπους, οι οποίοι αμφιταλαντεύονται στην πίστη τους. Πολλοί αδελφοί μας κλονίστηκαν μέσα σε αυτή την δοκιμασία.

Πολλοί ήταν αυτοί που επηρεάστηκαν από τις πρωτοφανείς επιθέσεις των ΜΜΕ και φοβήθηκαν την Θεία Κοινωνία. Υπήρχαν εργοστάσια, όπου ο εργοδότης απαγόρευσε σε πιστούς που κοινώνησαν να εργάζονται με τους άλλους εργάτες και τους υποχρέωσε να εργάζονται από το σπίτι τους, δήθεν για να μην μεταδώσουν τον κορωνοϊό. Υπήρχαν άνδρες που απείλησαν τις γυναίκες τους ότι θα τις χωρίσουν, επειδή κοινωνούν.

Υπήρχαν ανδρόγυνα που είπαν στους γονείς τους ότι δεν θα ξαναδούν τα εγγόνια τους μέχρι να περάσει η πανδημία, επειδή οι γονείς πήγαιναν στην εκκλησία και κοινωνούσαν. Επαληθεύτηκε για μία ακόμη φορά αυτό που είπε ο Χριστός: «Παραδώσει ἀδελφὸς ἀδελφὸν εἰς θάνατον καὶ πατὴρ τέκνον, καὶ ἐπαναστήσονται τέκνα ἐπὶ γονεῖς…».

Πολλοί πάλι είναι εκείνοι οι αδελφοί μας, που μέσα στον πόλεμο κατά της Εκκλησίας κλονίστηκαν και σταμάτησαν να προσκυνούν εικόνες και άγια λείψανα. Μέσα σε αυτήν την δοκιμασία η Παναγία μίλησε.

Είπε: κοιτάξτε, είμαι ζωντανή, είμαι μαζί σας.

Αφού δακρύζω, είμαι ζωντανή, δεν είμαι μια άψυχη ζωγραφιά.

Κι αφού δακρύζω για σας, δεν μπορώ να σας μεταδώσω κορωνοϊό, αλλά μόνο χάρη, παρηγοριά και ευλογία.
Για αυτό ελάτε κοντά μου, μόνο σε εμένα θα βρείτε αληθινή παρηγοριά και δύναμη, θα βρείτε αυτό που ψάχνετε. Θα φύγουν όλες οι ανασφάλειες και οι φόβοι σας.

Για αυτό το δάκρυ της Παναγίας είναι μία μεγάλη παρηγοριά για την Εκκλησία και για τον λαό της και «αμφίβολον άκουσμα» για τους απίστους και άθεους.

Διότι πώς θα εξηγήσουν το γεγονός αυτό; Ένα άψυχο ξύλο να δακρύζει!

Για αυτό το δάκρυ της Παναγίας είναι πιο πολύτιμο από όλα τα φάρμακα, τα μέτρα και τα εμβόλια για τον κορωνοϊό. Και είναι πιο πολύτιμο, όχι επειδή δεν δίνουμε σημασία σε όλα αυτά και δεν τα εκτιμούμε.

Είναι πιο πολύτιμο το δάκρυ της, γιατί μας δείχνει ότι εκτός και πάνω από όλα αυτά υπάρχει κάτι ανώτερο και πολυτιμότερο, κάτι δυνατότερο και αληθινότερο, υπάρχει μία υπερβατική πραγματικότητα, την οποία μπορεί να την αγνοούμε, αλλά υπάρχει με μεγαλύτερη βεβαιότητα από ότι ο αισθητός αυτός κόσμος.
Αυτή είναι η μόνη αληθινή πραγματικότητα.

Όλα τα άλλα θα έλθουν και θα παρέλθουν.

Αλλά η Παναγία μένει στους αιώνες μας σαν η μοναδική Μητέρα μας, η μοναδική Μητέρα όλου του κόσμου.
Αυτή που μας δείχνει τον δρόμο προς Αυτόν, που είναι η μόνη Σωτηρία του κόσμου: τον Υιό Της και Θεό μας, Ιησού Χριστό.

Πηγές:

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2020/09/8.html

https://www.triklopodia.gr/%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%af-%ce%b4%ce%b1%ce%ba%cf%81%cf%8d%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%ce%b7-%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b3%ce%af%ce%b1/

vimaorthodoxias.gr

https://orthodoxathemata.blogspot.com/2020/09/blog-post_87.html#more

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments