Πάτρα: Με κορωνοϊό μητέρα μαθητή που αρνούνταν τη μάσκα-Πύργος:Το παιδί ήταν ασυπτωματικό-Κρήτη: Σύλληψη ιερέα-Αναστέλλεται η λειτουργία Δημοτικού Σχολείου-Στο εδώλιο σήμερα ο πατέρας που χτύπησε καθηγητή

Πάτρα: Μάνα που συμμετείχε σε κατάληψη σχολείου κατά της μάσκας… βρέθηκε με κορωνοϊό! Είναι υπάλληλος του νοσοκομείου

Με κορωνοϊό βρέθηκε μητέρα μαθητή στην Πάτρα που έχει ταχθεί κατά της μάσκας και συν τοις άλλοις είχε πάει και στο σχολείο προκειμένου να στηρίξει την κατάληψη κατά της μάσκας, στην οποία όπως λένε οι πληροφορίες συμμετείχε και το παιδί της.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για υπάλληλο νοσοκομείου της Πάτρας η οποία υπεβλήθη σε τεστ για κορωνοϊό (ήταν ασυμπτωματική) αλλά το αποτέλεσμα του τεστ βρήκε αφότου είχε πάει στο σχολείο, γεγονός που σήμανε συναγερμό και στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι να βγει το τεστ, στο οποίο υπεβλήθη αφότου επέστρεψε από άδεια στο πλαίσιο της διαδικασίας που ακολουθείται στα νοσηλευτικά ιδρύματα, είχε επαφές εντός του νοσοκομείου ακόμη και με υψηλά ιστάμενα πρόσωπα στη διοίκηση!

Τόσο οι επαφές εντός του νοσοκομείου όσο και οι επαφές στο σχολείο, έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία σύμφωνα με το patrastimes.gr.. Πέραν των άλλων, η συγκεκριμένη υπόθεση, ανοίγει κύκλο συζητήσεων σχετικά με τους αρνητές της μάσκας, ιδίως αυτούς που ισχυρίζονται μέσα στα άλλα και ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός.

H ξαφνικά αύξηση των κρουσμάτων στην Αχαία -χθες ανακοινώθηκαν τέσσερα- δημιουργεί εύλογα συναγερμό.

Tην ίδια ώρα τρία σχολεία στην Πάτρα και ένα στην Αχαία έμεινα κλειστά λόγω του λουκέτου που έβαλαν σε αυτά οι αποκαλούμενοι μαθητές αρνητές της μάσκας, παρακινούμενοι σε πολλές περιπτώσεις και από τους γονείς τους.

Κρούσμα κορωνοϊού σε σχολείο του Πύργου: «Το παιδί ήταν ασυπτωματικό, είχε επιστρέψει από διακοπές στη Θεσσαλονίκη»

Για το θετικό κρούσμα κορωνοϊού που εντοπίστηκε σε μαθητή σε γυμνάσιο του Πύργου μίλησε ο δήμαρχος Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι εφαρμόστηκε το πρωτόκολλο που προβλέπεται για αυτές τις περαιπτώσεις.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, σε δηλώσεις του στο Mega, το παιδί ήταν ασυμπτωματικό και μόλις είχε επιστρέψει από ολιγοήμερες διακοπές στη Θεσσαλονίκη με την οικογένειά του. Από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, κανείς δε διαγνώστηκε με τον ιό.

Όπως ανέφερε, ο μικρός μαθητής έκανε το τεστ και εν αναμονή των αποτελεσμάτων πήγε στο σχολείο του. Επομένως η τάξη του θα παραμείνει κλειστή όχι όμως και το σχολείο. Μάλιστα, όπως σημείωσε θα γίνει ιχνηλάτηση των επαφών του.

Όσον αφορά τη χρήση μάσκας, ο δήμαρχος επεσήμανε πως υπήρχε ικανοποιητικός βαθμός συμμόρφωσης με τις υποδείξεις της επιστήμης και της πολιτείας, ωστόσο πρέπει να περιοριστούν οι συμπεριφορές υψηλού κινδύνου. Σημειώνεται ότι η τάξη του μικρού μαθητή θα παραμείνει κλειστή για 14 ημέρες, μέχρι να συμπληρωθεί ο χρόνος επώασης του ιού.

Σύλληψη ιερέα στο Ρέθυμνο – Έκανε κήρυγμα κατά της μάσκας

Ενώπιον της δικαιοσύνης θα βρεθεί ένας ιερέας στο Ρέθυμνο, ο οποίος πήγε σε νηπιαγωγείο να τελέσει τον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς κι αντί να περιοριστεί στις ευχές, έκανε κήρυγμα κατά της μάσκας.

Μαινόμενος και δια μικροφώνου, ο παπάς καλούσε τους παρευρισκόμενους γονείς, νηπιαγωγούς και παιδιά να αντισταθούν στην υποχρεωτική χρήση της μάσκας και οι παραινέσεις του καταγράφηκαν σε βίντεο κι έκαναν το γύρο του διαδικτύου.

Μάλιστα, όταν κάποιοι γονείς έδειξαν την αντίθεσή τους με όσα έλεγε και άρχισαν να του ζητούν να ολοκληρώσει, ώστε να πάνε και στις δουλειές τους, εκείνος ξεκίνησε νέα λεκτική επίθεση: «Εντάξει, Συριζαίοι, εντάξει. Είδαμε την υποκρισία σας. Κάνατε συλλαλητήρια για τον Φύσσα, για τον Γρηγορόπουλο, για τον ομοφυλόφιλο και όχι για τα παιδιά σας και την χρήση μάσκας».

Τελικά, σήμερα το πρωί, ο ιερέας οδηγήθηκε στο τμήμα, καθώς οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και ακολούθησαν τις προβλεπόμενες διαδικασίες προχωρώντας στη σύλληψή του.

Ηράκλειο Κρήτης: Αναστέλλεται η λειτουργία Δημοτικού Σχολείου μετά από κρούσμα κορωνοιού

Mετά το κρούσμα κορωνοιού σε εκπαιδευτικό που βρέθηκε θετική την Κυριακή, κλείνει από σήμερα το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βουτών στο Ηράκλειο Κρήτης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου:

«Έστω και με καθυστέρηση μιας ημέρας, το αίτημά μας για αναστολή της λειτουργίας του 2ου Δημοτικού σχολείου Βουτών, εξαιτίας του επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊου, έγινε δεκτό, καθώς κρίθηκε αναγκαία η ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ αποχή του εκπαιδευτικού προσωπικού του σχολείου, μετά από εισήγηση της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεννόηση με τη Δ/νση Α’ θμιας Εκπαίδευσης και το Υπουργείο Παιδείας.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι τα όχι και τόσο γρήγορα αντανακλαστικά της Πολιτείας, δεν θα έχουν καμία επίπτωση στην υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών, τις επόμενες μέρες.

Σε κάθε περίπτωση, ο Σύλλογός μας αισθάνεται δικαιωμένος που με τις ενέργειές του μέσα σε ένα 24ωρο, μπόρεσε να κινητοποιήσει τόσους φορείς.

Το αίτημά μας για διενέργεια μαζικού τεστ σε όλο το προσωπικό εξακολουθεί να ισχύει και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας μέχρι να ικανοποιηθεί, προκειμένου να επιστρέψουν όλοι με ασφάλεια στο σχολείο.

Ευχόμαστε ότι θα πάνε όλα καλά, λυπούμαστε για την αναστάτωση που θα επιφέρει η αναστολή της λειτουργίας στην καθημερινότητα πολλών οικογενειών, αλλά προέχει η διασφάλιση της υγείας όλων μας, μαθητών και εκπαιδευτικών.
Θα σας κρατάμε ενήμερους για οποιαδήποτε εξέλιξη».

Κρήτη: Στο εδώλιο σήμερα ο πατέρας που χτύπησε καθηγητή

Στο εδώλιο του Αυτοφώρου θα καθίσει για να δικαστεί ο πατέρας που χτύπησε τον καθηγητή κατά την είσοδό του στο σχολείο στα Χανιά, όταν έγινε σύσταση στο παιδί, να βάλει μάσκα, η οποία είναι υποχρεωτική.

Στον 39χρονο πατέρα έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για πρόκληση σωματικής βλάβης, εξύβρισης και απειλής σε βάρος του εκπαιδευτικού.

Σύμφωνα με το Cretapost.gr, ο πατέρας έχει παραδεχθεί τις πράξεις του ωστόσο όπως ισχυρίστηκε το παιδί του πιέστηκε αρκετά από τον εκπαιδευτικό για να φορέσει μάσκα εντός του σχολείου στα Χανιά. Μάλιστα, όπως είπε το παιδί φοβήθηκε και του είπε πως δεν θέλει να ξαναπάει σχολείο μετά το συμβάν.

Πώς έγινε ο ξυλοδαρμός του καθηγητή από τον γονέα

Σύμφωνα με το Cretapost.gr, o πρόεδρος της ΕΛΜΕ του νομού Χανιών, κ. Κυριακάκης μιλώντας σε εκπομπή περιέγραψε το περιστατικό του ξυλοδαρμού του καθηγητή από τον πατέρα.

«Ο εκπαιδευτικός δεν απαγόρευσε την είσοδο του μαθητή στο σχολείο. Καθηγητές στην είσοδο μοίραζαν μάσκες. Ο συνάδελφος ήταν 10-15 μέτρα πιο μέσα. Το παιδί πέρασε από την είσοδο δίχως να πάρει και τότε του έγινε μια παρατήρηση με ευγενικό τρόπο ότι πρέπει να φορέσει μάσκα όπως και τα άλλα παιδιά. Τότε ενώ ο εκπαιδευτικός και το παιδί περπατούσαν στο προαύλιο δίχως να έχουν σωματική επαφή ο γονιός πέρασε εντός του προαυλίου, τον τράβηξε από τον ώμο και τον κουτούλησε στο πρόσωπο.Ηταν μια απρόκλητη επίθεση. Δεν υπήρξε διαξιφισμός μεταξύ γονιού-καθηγητού. Υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες, θα τα πουν αυτά στα δικαστήρια», σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ.

Όπως δήλωσε στο cretapost ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Μανώλης Καρτσωνάκης, τα πράγματα ξέφυγαν από τον έλεγχο, με τον γονιό να ρίχνει αρχικά μία κουτουλιά στον εκπαιδευτικό κι έπειτα μια κλωτσιά, ενώ όπως υπογράμμισε ο κ. Καρτσωνάκης, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες και του έγιναν δύο ράμματα.

Για το περιστατικό παρενέβη και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία, όπως ενημέρωσε με ανάρτησή της στο Facebook, ειδοποίησε τον εισαγγελέα. «Τέτοιες ενέργειες είναι αδιανόητες και δεν θα γίνουν ανεκτές», τόνισε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Παιδείας.

Είχα ενημερώσει λέει ο πατέρας

Σύμφωνα με το Cretapost.gr, ο πατέρας έχει απασχολήσει και στο παρελθόν με την επιθετική συμπεριφορά του ο οποίος σε δηλώσεις του στο Mega, είχε αναφέρει ότι είχε ενημερώσει το 2ο Γυμνάσιο Ελευθέριος Βενιζέλος ότι ο γιος του δεν θα φορέσει μάσκα και ότι ο εκπαιδευτικός άρπαξε το παιδί από το χέρι για να φορέσει, με συνέπεια να φοβηθεί και να μην θέλει να ξαναπάει σχολείο. Επιβεβαίωσε πάντως ότι επιτέθηκε στον εκπαιδευτικό.

Μεμονωμένο περιστατικό

Πάντως όπως δήλωσε στο cretapost, ο κ. Καρτσωνάκης, το περιστατικό είναι μενομωμένο, και εξέφρασε μάλιστα την αισιοδοξία του ότι όσο περνούν οι μέρες, τέτοιου είδους αντιδράσεις συνεχώς θα φθίνουν.

Πηγές:

https://www.iefimerida.gr/ellada/dimarhos-pyrgoy-gia-kroysma-koronoioy-se-sholeio

https://www.ethnos.gr/ellada/124031_syllipsi-ierea-sto-rethymno-ekane-kirygma-kata-tis-maskas 

https://www.iefimerida.gr/ellada/irakleio-anastelletai-leitoyrgia-dimotikoy-koronoioy,  Πηγή: flashnews.gr

https://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/patra-mana-pou-symmeteixe-se-katalipsi-sxoleiou-kata-tis-maskas-vrethike-me-koronoio-einai-ypallilos-tou-nosokomeiou/3103257/?utm_medium=Referral&utm_source=Notification , πηγή: dete.gr

https://www.iefimerida.gr/ellada/kriti-sto-edolio-o-pateras-poy-htypise-kathigiti

https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/6629692/mana-poy-arnoyntan-ti-maska-sto-scholeio-vrethike-thetiki-ston-koronoio?utm_medium=onesignal&utm_source=notification&utm_campaign=alert&utm_content=post 

https://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/kriti-synelifthi-o-iereas-pou-ekane-kirygma-kata-tis-maskas-sta-sxoleia-anti-gia-agiasmo-eiste-syrizaioi-vinteo/3103276/?utm_medium=Referral&utm_source=Notification 

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments