Κλείνουν 6 σχολεία-Ιερέας: «Βγάλτε όλοι τις μάσκες»-Ο επιχειρηματίας που έφτιαξε σωστές μάσκες για τα σχολεία και απορρίφθηκε-Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Περιμένω να αναλάβουν τις ευθύνες τους»

Κλείνουν 6 σχολεία λόγω κορωνοϊού -Σε ποιες περιοχές

Συνολικά 6 σχολεία κλείνουν λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού σε όλη την επικράτεια.

Στη λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας αναφέρονται οι ημερομηνίες που θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία.

Ο πίνακας του υπουργείου Παιδείας με τα κλειστά σχολεία λόγω κορωνοϊού

2ο Γενικό Λύκειο Καισαριανής, κλειστό μέχρι 27/09

2ο Δημοτικό Σχολείο Βουτών, κλειστό μέχρι 27/09

2ο Γυμνάσιο Πύργου Ηλείας, κλειστό μέχρι 27/09

Δημοτικό Σχολείο Ειδικής Αγωγής, Καλλιθέας Λήμνου, κλειστό μέχρι 18/09

Νηπιαγωγείο Ειδικής Αγωγής, Καλλιθέας Λήμνου, κλειστό μέχρι 18/09

7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας, κλειστό μέχρι 18/09

Created with GIMP

Ιερέας στην Κοζάνη: «O κορωνοϊός δεν κολλάει αν φιλήσεις το Σταυρό – Βγάλτε όλοι τις μάσκες»

Σύμφωνα με κατοίκους της Καρδίτσας, ο ιερέας Νικόλαος Παπανικολάου είναι εδώ και καιρό από τους λεγόμενους «αρνητές της μάσκας», κάτι που επαναλαμβάνει, σε κάθε ευκαιρία, και εντός του ιερό ναού της περιοχής

Απίστευτες, πραγματικά, εικόνες εκτυλίχθηκαν στον αγιασμό του Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσα στην Κοζάνη, το πρωί της Δευτέρας, όταν ο ιερέας του χωριού ζήτησε από δασκάλους, γονείς και μαθητές να βγάλουν τις μάσκες μέσα στον αύλειο χώρο!

Μάλιστα, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες και γονείς, ο παπά-Νικόλας επέπληξε και εκπαιδευτικό, ο οποίος «τόλμησε» να κρατήσει τη μάσκα του, όταν ο πρώτος πήγε να τον «αγιάσει» με τον ιερέα να λέει πως «ο κορωνοϊός δεν κολλάει αν φιλήσεις το σταυρό»! Το ίδιο είπε, μάλιστα, ο ιερέας και στους μαθητές, ζητώντας τους να «μη φοβούνται» και να βγάλουν τις μάσκες, αν και, φυσικά, δεν είχε κανένα τέτοιο δικαίωμα.

Σύμφωνα με το διευθυντή του σχολείου ο ιερέας κάλεσε τους μαθητές «να προσκυνήσουν το σταυρό», αδιαφορώντας για τον κίνδυνο του κορωνοϊού. Άμεση, ωστόσο, ήταν η αντίδραση των εκπαιδευτικών οι οποίοι ξεκαθάρισαν στους μικρούς μαθητές ότι κανείς δεν μπαίνει στη σχολική αίθουσα χωρίς μάσκα.

Σύμφωνα με κατοίκους της Καρδίτσας, που μίλησαν στο Kozanimedia, ο ιερέας Νικόλαος Παπανικολάου είναι εδώ και καιρό από τους λεγόμενους «αρνητές της μάσκας», κάτι που επαναλαμβάνει, σε κάθε ευκαιρία, και εντός του ιερό ναού της περιοχής.

Ο επιχειρηματίας που έφτιαξε σωστές μάσκες για τα σχολεία και απορρίφθηκε

Χαμός έχει γίνει τις τελευταίες μέρες με τις μάσκες που δόθηκαν στα σχολεία, που σε αρκετές περιπτώσεις ήταν πολύ μεγάλων διαστάσεων και κάλυπταν όλο το πρόσωπο των μαθητών.

Ο κ. Αλέξανδρος Παπαδόπουλος είναι ιδιοκτήτης εταιρίας με μάσκες, που απορρίφθηκαν από τον διαγωνισμό για τις μάσκες στα σχολεία

«Η διάσταση είναι 7×15 και είναι μέχρι 12 ετών. Η μάσκα έχει μετρηθεί από εμάς για να καλύπτει το 70-80% του πληθυσμού, σε δύο μεγέθη, παιδικό και ενηλίκων. Το δικό μου προϊόν είναι λειτουργικό, έχει πιστοποιητικά. Υποθέτω ότι απορρίφθηκαν -γιατί δεν έχω ξεκάθαρη απάντηση- λόγω διαστάσεων» είπε μιλώντας στο Open.

«Το προϊόν μου αναρτήθηκε στη Διαύγεια και τη σελίδα της ΚΕΔΕ ότι δεν καλύπτει τις προδιαγραφές» ανέφερε και συνέκρινε τη μάσκα των ενηλίκων με τη μάσκα που έδωσε ΚΕΔΕ.

Πρόεδρος ΚΕΔΕ στο Sputnik για τις μάσκες: «Περιμένω να αναλάβουν τις ευθύνες τους αυτοί που πρέπει»

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ μιλά στο Sputnik για τα όσα συνέβησαν με τις τεράστιες μάσκες που μοιράστηκαν στα σχολεία και δίνει τη δική του εξήγηση για το ποιος τελικά φταίει.

Τρίτη ημέρα λειτουργίας των σχολείων και o πόλεμος των ευθυνών για τις υπερμεγέθεις μάσκες καλά κρατεί. Ο Δημήτρης Παπαστεργίου, δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ μίλησε στο Sputnik για το τι συνέβη με τον διαγωνισμό για τις σχολικές μάσκες αλλά και για το ποιος φταίει για το κακό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαστεργίου λοιπόν, η Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας έχει ήδη αναλάβει τις ευθύνες της εδώ και δύο ημέρες, επίσημα και με δελτίο Τύπου για τις λάθος προδιαγραφές που δόθηκαν για τις μάσκες.

Στην ερώτηση τώρα γιατί στη χθεσινή συνέντευξη τύπου ο κος Κοντοζαμάνης έκανε λόγο για παρεξήγηση πετώντας πίσω το μπαλάκι στην ΚΕΔΕ (ή τέλος πάντων εκτός γηπέδου Υπουργείου Υγείας) ο κ. Παπαστεργίου μας είπε ότι δεν υπάρχει καμία παρεξήγηση.

Οι 20 κατασκευαστές των μασκών και οι έγκαιρες ειδοποιήσεις στο Υπουργείο Υγείας

Όπως τονίζει μάλιστα ο ίδιος:

«Τους είχαμε προειδοποιήσει ότι οι διαστάσεις των μασκών είναι πολύ μεγάλες βάση των προδιαγραφών που μας έδωσαν. Το είχαμε κάνει πριν καν ξεκινήσει η κατασκευή των μασκών, εμείς όμως δεν είμαστε γιατροί ή ειδικοί. Και τους το είπαμε έγκαιρα γιατί όταν ξεκινήσει ένας διαγωνισμός είναι πολύ δύσκολο nα σταματήσει πάνω στην εξέλιξή του».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαστεργίου, οι τελικοί προμηθευτές που επιλέχθηκαν για το έργο της κατασκευής των μασκών έφτασαν στο τέλος τους 20 και αφού νωρίτερα είχαν κοπεί στη διαδρομή περίπου 10, τόσο από το Ελεγκτικό Συνέδριο όσο και από την ΚΕΔΕ γιατί δεν τηρούσαν τις προδιαγραφές.

Όπως ανέφερε, μάλιστα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης:

«Έγινε μεγάλη κουβέντα για το αν έπρεπε να αναλάβουμε την ευθύνη για τις μάσκες. Μόνο η ΚΕΔΕ μπορούσε να φέρει εις πέρας το δύσκολο αυτό έργο. Καταφέραμε αυτό που κάποιοι χαρακτήριζαν ως ακατόρθωτο και υποστήριζαν ότι δεν έπρεπε να το αναλάβουμε. Πετύχαμε να τρέξουμε με απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα έναν “καθαρό” διαγωνισμό σε μόλις δύο εβδομάδες, χωρίς ενστάσεις και προμηθεύσαμε όλα τα σχολεία με μάσκες ώστε ανοίξουν με ασφάλεια. Πραγματικά πιστεύω ότι δεν θα μπορούσε να γίνει αυτό με άλλο τρόπο».

Όσο για το… τένις ευθυνών που έχει ξεκινήσει από προχθές και στο οποίο εμπλέκονται ΚΕΔΕ, Υπουργείο Υγείας και Υπουργείο Εσωτερικών, ο κ. Παπαστεργίου δεν κρύβει την πικρία του λέγοντάς μας ανάμεσα σε άλλα:

«Δεν μπορώ να δεχτώ ότι φταίω εγώ για οδηγίες που έδωσε το Υπουργείο. Θα φταίγαμε αν δεν είχαμε παραδώσει ή αν είχαμε κάνει λάθη στις ποσότητες, όχι όμως για τις λάθος προδιαγραφές».

Καθώς πάντως το θέμα παραμένει ψηλά στην επικαιρότητα κι όχι άδικα, μιας και μεγάλο μέρος των γονιών πληρώνει αυτή τη στιγμή από την τσέπη του τις μάσκες που χρειάζονται καθημερινά τα παιδιά στα σχολεία ενώ η σχολική χρονιά ήδη τρέχει, ο κ. Παπαστεργίου ακούγεται αποφασισμένος να υπερασπιστεί τη δουλειά της ΚΕΔΕ μέχρι κεραίας. Όπως μας λέει με νόημα: «Περιμένω να επανορθώσουν, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους, αυτοί που φταίνε. Αλλιώς θα απαντήσω διαφορετικά».

Πηγές:

https://sputniknews.gr/ellada/202009168251700-proedros-kede-sto-Sputnik-gia-tis-maskes-perimeno-na-analavoun-tis-euthynes-tous-autoi-pou-prepei/?utm_source=push&utm_medium=browser_notification&utm_campaign=sputnik_gr

https://www.ethnos.gr/ellada/124033_iereas-stin-kozani-o-koronoios-den-kollaei-filiseis-stayro-bgalte-oloi-tis-maskes

https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/6630127/o-epicheirimatias-poy-eftiaxe-sostes-maskes-gia-ta-scholeia-kai-aporrifthike?utm_medium=onesignal&utm_source=notification&utm_campaign=alert&utm_content=post

https://www.iefimerida.gr/ellada/kleinoyn-6-sholeia-logo-koronoioy-se-poies-periohes

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments