Τεράστιος Σταυρός τοποθετήθηκε στον Έβρο: «Οι Τούρκοι θα μας θυμούνται κάθε φορά που τον βλέπουν»

Ένας μεγάλος φωτεινός Σταυρός τοποθετήθηκε σε περίοπτη θέση στον περιβάλλοντα χώρο της Ιεράς Μονής Αγίας Σκέπης – Αγίας Παρασκευής Νέας Βύσσας στα ελληνοτουρκικά σύνορα και είναι ορατός στην Αδριανούπολη, αλλά και άλλες τουρκικές περιοχές.

Στο Σταυρό έγινε αγιασμός στις 14 Σεπτεμβρίου. Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.Δαμασκηνός, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Μονής Αρχιμ. Βαρθολομαίο Αστεριάδη.

Στη συνέχεια εψάλησαν οι Χαιρετισμοί στον Τίμιο Σταυρό, ενώ τις ακολουθίες του αγιασμού και του Μικρού Αποδείπνου παρακολούθησαν ο Διοικητής της XVI Μεραρχίας Διδυμοτείχου Υποστράτηγος Ιωάννης Βασιλάκης και ο Διοικητής της 30ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Γεώργιος Διβάρης, καθώς και πολλοί πιστοί από την περιοχή.

O  εντυπωσιακός σταυρός τοποθετήθηκε πριν από λίγες μέρες στο ψηλότερο σημείο του περιβάλλοντος χώρου της Ιεράς Μονής και υπερυψώθηκε με ειδική κατασκευή, ώστε να φαίνεται από χιλιόμετρα μακριά μέσα στην Τουρκία.

Τον βλέπουν οι κάτοικοι της Νέας Βύσσας και των άλλων χωριών της περιοχής, αλλά και οι αστυνομικοί με τους στρατιώτες μας που φυλάνε τα σύνορα κάθε βράδυ και κάνουν περιπολίες για την αποτροπή εισόδου λαθρομεταναστών από διάφορα σημεία των ελληνοτουρκικών συνόρων.

Ο Σταυρός φαίνεται μέρα και ιδιαίτερα εντυπωσιακά τη νύχτα στην Αδριανούπολη και τις άλλες τουρκικές περιοχές. Γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του φερεφώνου του Ερντογάν, εφημερίδας Yeni Safak!

Για «νέα πρόκληση» της Ελλάδας κάνει λόγο η τουρκική εφημερίδα αναφερόμενη στον τεράστιο Σταυρό που τοποθετήθηκε στη Νέα Βύσσα Έβρου και μάλιστα σχολιάζει στο σχετικό ρεπορτάζ της: «Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε, ειπώθηκε από τους ιερείς ότι ‘οι Τούρκοι θα μας θυμούνται κάθε φορά που τον βλέπουν’. Ο σταυρός τοποθετήθηκε φωτισμένος ώστε να είναι ορατός από την Τουρκία».

Και τα λένε αυτά οι Τούρκοι, οι οποίοι επιδίδονται σε ψυχολογικό πόλεμο στον Έβρο, με τους στρατοχωροφύλακες να έχουν τοποθετήσει τεράστια ηχεία στα σύνορακαι να βάζουν στο τέρμα εμβατήρια και αποσπάσματα του Κορανίου μέσα στη νύχτα, να εκτοξεύουν πυροτεχνήματα και να πυροβολούν στον αέρα.

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments