Άγιος Παΐσιος: Τρομακτική για την Τουρκία η Προφητεία του

 «…είχα πάει μια φορά στο γέροντα και συζητούσαμε και μου λέει: Η Τουρκία θα διαλυθεί και θα κάνουν κράτος οι Κούρδοι και οι Αρμένιοι θα πάρουν πίσω τα μέρη τους.

Απόρησα. Κάποια άλλη φορά μου έλεγε κοίταξε να δεις σε μερικούς δεν συμφέρει να υπάρχει η Ελλάδα… οι εχθροί μας θέλουν να μας ξεσκίσουν και οι φίλοι μας να μας τσαλακώσουν. Δεν πειράζει. Έχουν οι άνθρωποι τα σχέδια τους έχει και ο Θεός τα δικά του. Και στο τέλος θα φέρει έτσι τα συμφέροντα που θα αναγκαστούν να μας βοηθήσουν. Όχι από δικαιοσύνη ή φιλία αλλά γιατί έτσι θα είναι τα συμφέροντα τους. Θα πολεμάνε μεταξύ τους. Δεν θα μπορούν να νικήσει ο ένας τον άλλον και θα βρουν σα συμβιβαστική λύση και θα πουν την Πόλη ούτε εμείς θα τη πάρουμε ούτε εσείς. Θα τη δώσουμε στους  Έλληνες. Αυτά μου τα λεγε τη δεκαετία του 80 που ήταν ήρεμα τα πράγματα, όχι τώρα που έχει ανάψει το παιχνίδι. Αυτό ήταν ένα σενάριο που περνούσε και την πιο καλπάζουσα φαντασία. Αλλά το είχε πει ο γέροντας από τον οποίο είχα δει πολλά θαύματα. Οπότε δε μπορούσα να περάσω έτσι τη γνώμη του.

Πήγα το βράδυ το σπίτι το σκεφτόμουν, λέω και να μας δώσουν την Πόλη πως θα τη κάνουμε ζάφτι, πως θα τη κυβερνήσουμε αυτή τη πόλη, αυτοί είναι πάνω από 12, 15 εκατομμύρια. Εμείς όλοι και όλοι είμαστε 10 εκατομμύρια.

Οπότε την άλλη μέρα ξανακατεβαίνω κάτω και του λέω γέροντα όλη η Ελλάδα δεν είμαστε 10 εκατομμύρια η Κωνσταντινούπολη είναι 15 εκατομμύρια πως θα τη κυβερνήσουμε.

Χαμογέλασε και μου είπε: κοίταξε να δεις θα γίνουν τρία πράγματα. Το πρώτο είναι ότι στη Πόλη θα πέσει χολέρα και θα πεθάνουν πολλοί από την αρρώστια και πολλοί θα πεθάνουν από τον πόλεμο. Το δεύτερο είναι ότι εμάς θα μας δώσουν μόνο την ευρωπαική πλευρά και ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού θα το περάσουν στην απέναντι ασιατική πλευρά. Και εμένα ο λογισμός μου λέει ότι αυτό θα το κάνουν για να είναι να νερά διεθνή, για να περνάνε τα πλοία. Και το τρίτο είναι ότι θα βαπτιστούν χριστιανοί. Γιατί οι περισσότεροι από αυτούς είναι εξισλαμισμένοι. Οι τούρκοι σα φυλή είναι μογγολική φυλή.  Είναι σχιστομάτηδες. Τώρα δεν βλέπεις τέτοια χαρακτηριστικά. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι εξισλαμισμένοι, οι κάτοικοι της παλαιάς χριστιανικής αυτοκρατορίας. Και οι μορφωμένοι το ξέρουν από πού κρατάνε οι ρίζες τους. Και όταν έλεγε πολλοί, δεν εννοούσε χιλιάδες, εννοούσε εκατομμύρια.  

Πήγα και το ψαξα και βρήκα ότι το ένα τρίτο στην Τουρκία είναι οι Κούρδοι και το άλλο τρίτο είναι οι αλεβίτες που δεν θεωρούν τον εαυτό τους μουσουλμάνους και θέλουν να χωριστούν και θέλουν δικά τους ιερά και έχουν φτάσει να κάνουν αίτηση στον ΟΗΕ να αναγνωριστούν σαν διαφορετική θρησκεία. Αυτοί έχουν μερικά πολιτσικά χαρακτηριστικά που με κάνουν να πιστεύω ότι αυτοί θα ναι. Το πρώτο είναι ότι αγαπάνε τους γιουνάν, τους Έλληνες δηλαδή, το δεύτερο ότι αγαπάνε τους  αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους. Και το τρίτο ότι πιστεύουν σε μια αγία τριάδα. Όχι όπως εμείς οι χριστιανοί. Όμως αλλά και αυτό κάτι δείχνει.

Έλεγε ότι η Τουρκία έχει τα κόλυβα στο ζωνάρι της. Έλεγε ότι τη Τουρκία θα τη διαλύσουν οι Ευρωπαίοι και θα κάνουν κράτος και οι Κούρδοι και οι Αρμένιοι  θα πάρουν πίσω τα μέρη τους αλλά και εμείς…

Εγώ είμαι σίγουρος ότι θα γίνουν τα πράγματα έτσι. Και αυτή τη σιγουριά την αντλώ  γιατί έχω πολλές προσωπικές εμπειρίες που ο άγιος μου είπε πράγματα που βγήκαν στη δική μου τη ζωή. Και αυτό  μου δίνει τη πεποίθηση ότι αυτός ο λόγος του θα εκπληρωθεί γιατί ο άγιος είχε το προφητικό χάρισμα με τον ίδιο τρόπο που το είχαν οι προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης και άλλοι σύγχρονοι άγιοι όπως ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός,…»

Στη συνέντευξη που θα παρακολουθήσετε ο κύριος Αθανάσιος Ρακοβαλής, καθηγητής φυσικός, μας μεταφέρει όσα του είπε ο Άγιος Παΐσιος για την διάλυση της Τουρκίας. Ο ίδιος αποφεύγει να συζητάει αυτά τα θέματα αλλά όπως μας είπε η αγάπη του αφενός μεν στον άγιο Παΐσιο αφετέρου στην Ελλάδα, τον παρακίνησε να μας μεταφέρει τις προρρήσεις του Αγίου γέροντος Παΐσιου. Μας τόνισε μεταξύ των άλλων. Μη νομίζετε ότι τα λέω αυτά από κάποιου είδους εθνική υπερηφάνεια. Η σημερινή κατάσταση των Ελλήνων με κάνει να ντρέπομαι. Παρακαλώ την αγάπη σας να μη με παρεξηγήσετε πρώτα απ’ όλα και πάνω από όλα είμαι χριστιανός ορθόδοξος τα λέω αυτά για χάρη της αλήθειας. Για να υπάρχει μια μαρτυρία ότι ο πατήρ Παΐσιος είχε προβλέψει μια τέτοια εξέλιξη και όταν γίνουν αυτά να συνειδητοποιήσουν και οι νέοι μας την μεγάλη Αξία της ορθόδοξης πίστης μας και να στερεωθούν σε αυτή. Τα λέω για να χαρείτε κι εσείς με το ξαναζωντάνεμα της ορθοδοξίας στις παλιές τις εστίες. Τα λέω για να έχουμε κι εμείς την καλή ελπίδα και να μην φοβόμαστε το σκοτάδι που πάει να καλύψει τον κόσμο. Γιατί έβλεπε χρόνια πριν, τις δυσκολίες και την θύελλα που πάει να ξεσπάσει και να καλύψει την γη και ήθελε να μας στηρίξει πνευματικά, για να μην δειλιάσουμε, όταν βρεθούμε μέσα στην δαιμονική μπόρα. Μας έδειχνε την Ευτυχή κατάληξη. Ψάλλουν οι πατέρες του ιερού Κουτλουμουσιανού κελίου αγ. Ιωάννου του Θεολόγου. Από τον ψηφιακό δίσκο “Παρακλητικός κανών κι άλλοι ύμνοι”στον άγιο Παϊσιο.

Επισκεφτείτε το site της ιεράς μονής του Αγίου Πορφυρίου: https://www.porfyrios.gr

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments