«Μέγα Το Της Θαλάσσης Κράτος»! Οι Ένοπλες Δυνάμεις άγρυπνος φρουρός στο Καστελλόριζο

Ψύχραιμα και αποφασιστικά οι Ένοπλες Δυνάμεις παρακολουθούν τις κινήσεις του τουρκικού στόλου στο Καστελλόριζο. 

Πέριξ του Καστελλόριζου βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις, έτοιμες να εκτελέσουν οποιαδήποτε εντολή αντίδρασης. Σήμερα το τουρκικό ερευνητικό πλοίο, συνοδεία πολεμικών, βρέθηκε στα 9 ν.μ. απόσταση, σπάζοντας το «φράγμα» των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, προτού ακολουθήσει νοτιοδυτική πορεία κι αρχίσει να απομακρύνεται και πάλι.

Οι Τούρκοι γνωρίζουν καλά, με οδηγό την κρίση του Αυγούστου, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν ατσάλινη ψυχραιμία και δεν θα υποκύψουν σε προβοκάτσια. Αλλά αν αποφασίσουν να παίξουν το τουρκικό παιχνίδι, θα κερδίσουν! Ο κυβερνήτης του Kemal Reis μπορεί να το επιβεβαιώσει.   Υπενθυμίζεται πως η ισχύς της ναυτικής αναγγελίας εκπνέει μεθαύριο Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου. Στο Πεντάγωνο υπάρχει η εκτίμηση ότι η Άγκυρα δε θα προχωρήσει σε ανανέωση της NAVTEX καθώς θεωρεί ότι το Oruc Reis σάρωσε την περιοχή ολοκληρώνοντας τις σεισμικές έρευνες στην περιοχή.

Εκείνο που εκτιμούν είναι ότι δεν αποκλείεται η Άγκυρα να εκδώσει νέα NAVTEX που θα δεσμεύει ξανά παράνομα βορειοδυτικότερη περιοχή, εγγύτερα στις ακτές της Ρόδου και ανατολικά του 28ου μεσημβρινού.

Με αυτό τον τρόπο η Άγκυρα θα έχει πραγματοποιήσει μονομερώς και παρανόμως σεισμικές έρευνες στις μη οριοθετημένες περιοχές ανατολικά του 28ου μεσημβρινού, ενώ παραμένει άγνωστο αν η Τουρκία θελήσει να αμφισβητήσει εμπράκτως τη συμφωνία για τον καθορισμό ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, αναγγέλλοντας έρευνες δυτικότερα του 28ου μεσημβρινού.

Πηγή: https://www.onalert.gr/ellinotourkika/mega-to-tis-thalassis-kratos-oi-enoples-dynameis-agrypnos-froyros-sto-kastellorizo-pics/398606/

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments