Μόρφου: «Επειδή βλέπουμε ότι έρχεται η Ελευθερία της Ακανθούς και όλης της Κύπρου, δεν αντέχω να πάω σε μιαν ελεύθερη Μόρφου και να μην υπάρχει η εικόνα του Χρυσοσώτηρου»

Την άμεσα ερχόμενη Λευτεριά της Κύπρου προανήγγειλε με απόλυτη βεβαιότητα ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ.κ. Νεόφυτος (10-7-2020 μ.Χ), λέγοντας μάλιστα πως γι΄ αυτό έχει φτιάξει ακριβές αντίγραφο της περίφημης Κατεχόμενης εικόνας του Χρυσοσωτήρα Χριστού της Ακάνθου, για να την μεταφέρει στην επίσης Κατεχόμενη (Θεο)Μόρφου!

ΜΟΡΦΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΣ: “Επειδή βλέπουμε ότι έρχεται η Ελευθερία της Ακανθούς και όλης της Κύπρου, δεν αντέχω να πάω σε μιαν ελεύθερη Μόρφου και να μην υπάρχει η εικόνα του Χρυσοσώτηρου”!

Ο ΧΡΥΣΟΣΩΤΗΡ ΤΗΣ ΜΟΡΦΟΥ 

Το ακριβές αυτό αντίγραφο, ο Χρυσοσώτηρ της Μόρφου, μεταφέρθηκε για πρώτη φορά στην αγρυπνία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (η εικόνα απεικονίζει την Μεταμόρφωση), που έγινε στο Μοναστήρι της Ορούντας, στον υπό ανέγερση Ι. Ναό του Κυπρίου Αγίου Φιλουμένου, ο οποίος είχε μαρτυρήσει στο Φρέαρ του Ιακώβ.

“ΤΟ ΕΚΛΕΨΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ;”

Το αντίγραφο είναι τόσο όμοιο με το Κατεχόμενο από τον Αττίλα, ώστε μια γιαγιά, νόμιζε πως ο Μόρφου κατάφερε να το “κλέψει” από τους Τούρκους και τον επαινούσε με θαυμασμό!

Χαρούμενα νέα λοιπόν! Παρά τα όσα λογαριάζουν Τούρκοι, Φράγκοι και “Κορωνοϊοί” εναντίον του Ορθοδόξου ενιαίου Ελληνισμού, η Λευτεριά έρχεται! Θελήματι Χριστού! Γιατί η αγάπη Του έδωσε τόσους Αγίους Γέροντες στους καιρούς μας, μαζί και τον άγιο Μόρφου, ώστε να φωτιστούμε, να βρούμε το υπέροχο πατροπαράδοτο μονοπάτι μας και έτσι να λάβουμε όχι μόνον την Κατεχόμενη χιλιοαγαπημένη Κύπρο μας, μα και την ίδια την Πόλη, την Καππαδοκία, τον Πόντο, την Ιωνία, το Στέμμα του Αγίου Κωνσταντίνου και της Ορθόδοξης Οικουμένης!

Μα θα δώσουμε και “εξετάσεις”. Τις τελευταίες “εξετάσεις”, πριν την Μεγάλη Ανάσταση της Ρωμιοσύνης! Την οποία θα φέρει η δική μας, του καθενός και όλων μαζί, Πνευματική Ανάσταση! Η Μετάνοια, η Εξομολόγηση, η Θεία μας ξανά Κοινωνία! Η επιστροφή μας στον ουρανό, δια της γης. Της γης των Αγίων μας και των Ηρώων μας. Που καρτερούν Σημαιοφόροι και Τροπαιοφόροι πλάι μας. Με μεγάλη και λαμπρή Οδηγήτρια, την Βασίλισσά μας, την Υπέρμαχο Στρατηγό μας! Την Παναγιά των Ορθοδόξων επαναφωτισμένων Ελλήνων! Την Μάνα μας!

https://www.noiazomai.gr/2020/07/morfou-leyteria-kyprou-Xristos.html

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments