Γιώργος Παυλάκης: Το δεύτερο κύμα ήταν και προβλέψιμο και αποφευκταίο

Ο Γιώργος Παυλάκης, ερευνητής στις ΗΠΑ, μιλώντας στο Open TV ήταν ξεκάθαρος: «Σε αυτή τη φάση είναι η μόνη ρεαλιστική και απλή λύση το lockdown. Η σταδιακή εφαρμογή μέτρων δεν απέδωσε. Τα κρούσματα θα πέσουν.

Σε τρεις εβδομάδες η Ελλάδα θα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Η ελπίδα είναι να υπάρξει περίοδος γιορτών με κάποια χαλάρωση μέτρων» ανέφερε και συμπλήρωσε:

«Πρέπει τα παθήματα να γίνουν μαθήματα. Αν είχε γίνει καλύτερη διαχείριση μετά το πρώτο κύμα θα ήταν όλα αλλιώς. Το δεύτερο κύμα ήταν προβλέψιμο και ως ένα μεγάλο βαθμό αποφευκταίο».

Μία από τις βασικές πάντως αιτίες σύμφωνα με τον κ. Παυλάκη της διασποράς του ιού είναι: « Υπάρχει φοβερό έλλειμμα παιδείας. Υπάρχει τεράστια επιδημία παραπληροφόρησης».

Όσο για το τι πρέπει να γίνει μετά το τέλος του καθολικού lockdown στη χώρα απάντησε: «Χωρίς εκτεταμένα τεστ δεν ξέρουμε που είναι ο ιός. Από τη μία μέρα στην άλλη έρχεται γιγάντωση της επιδημίας. Ο ιός δεν συγχωρεί λάθη. Ενας υπερμεταδότης μπορεί να κολλήσει και 100 ανθρώπους. Πρέπει να κυνηγήσουμε τα έξυπνα lockdown. Τα πολύπλοκα μέτρα είναι συνταγή αποτυχίας και έχουμε τέτοια».

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments