Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος στην εντατική-Οι τρεις φορές που σώθηκε από θαύμα: Η αινιγματική του ανάρτηση για το βλέμμα στα μάτια

Δύσκολες στιγμές περνά ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, Αναστάσιος, ο οποίος από το βράδυ της Τετάρτης νοσηλεύεται με κορονοϊό στην εντατική του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». Ο Αρχιεπίσκοπος αμέσως μόλις βρέθηκε θετικός στον covid-19, κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί στην Ελλάδα και C130 της Πολεμικής Αεροπορίας. 

Τα συμπτώματα που παρουσιάζει στο αναπνευστικό σύστημα είναι ήπια, ενώ έχει και χαμηλό πυρετό. Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σταθερή και ελεγχόμενη επί του παρόντος.

Τη μάχη της επιβίωσης ο αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος την έχει δώσει πολλές φορές. Από τη γέννησή του ακόμη. Οι γιατροί είχαν πει στην μητέρα του ότι δεν θα επιβιώσει της γέννας και αν τα καταφέρει δεν θα μπορέσει να θηλάσει το μωρό. Όχι μόνο επιβίωσε, αλλά τον θήλασε και για καιρό.  

Η δεύτερη φορά που επέζησε από θαύμα ήταν, όταν προσβλήθηκε ελονοσία στις ιεραποστολικές του εξορμήσεις στην Αφρική και κυρίως στην Ουγκάντα. 

 Η τρίτη φορά ήταν όταν διαπιστώθηκε τον περασμένο Ιούνη, ότι πάσχει από στένωση στεφανιαίας αρτηρίας και αυθημερόν πραγματοποιήθηκε επιτυχής αγγειοπλαστική επέμβαση με τοποθέτηση δύο «στεντ» σε νοσοκόμειο της Αλβανίας.

Πριν από τέσσερα χρόνια, ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος που είναι ιδιαίτερα δραστήριος στο facebook, είχε αναρτήσει μία σύνθεση φωτογραφιών. Στην αριστερή πλευρά της εικόνας απεικονίζεται ως νεαρός και στην άλλη πλευρά είναι το «σήμερα». Και στα δύο στιγμιότυπα, η «φλόγα» στο βλέμμα του ήταν η ίδια. Όπως ακριβώς είχε γράψει στη λεζάντα της φωτογραφίας…

Του ευχόμαστε να συνεχίσει να καίει η φλόγα στα μάτια του και να βγει δυνατός από αυτήν την περιπέτεια.

Πηγή: https://www.tlife.gr/eidhseis-nea/o-arxiepiskopos-anastasios-stin-entatiki-oi-treis-fores-pou-sothike-apo-thayma-i-ainigmatiki-tou-anartisi-gia-to-vlemma-sta-matia/1119452/?utm_source=newsit.gr&utm_medium=Referral&utm_campaign=syndicate

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments