Αναμένεται γραπτό μήνυμα Ιερώνυμου-Τον επισκέφθηκε ο Τσιόδρας-«Στο χωριό μου όταν μια προβατίνα ψοφάει μαζεύονται τα κοράκια για να τη φάνε»

Σε σταθερή κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος – Ετοιμάζει γραπτή τοποθέτηση

Απόλυτα σταθερή χαρακτηρίζεται η κατάσταση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, που συνεχίζει να νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας στον Ευαγγελισμό, καθώς βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε το πρωί του Σαββάτου, «η κατάσταση της υγείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου παραμένει σταθερή».

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με το Open TV, ενδέχεται στο επόμενο χρονικό διάστημα να υπάρξει γραπτή τοποθέτηση του αναφορικά με την κριτική που δέχεται η Εκκλησία και οι ιεράρχες και για την στάση τους στους δύσκολους καιρούς της πανδημίας του κορονοϊού.

Εν τω μεταξύ σήμερα, Σάββατο, 21 Νοεμβρίου, τον Αρχιεπίσκοπο, επισκέφθηκε και ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος τον είχε δει και πριν νοσηλευτεί και ουσιαστικά ήταν εκείνος που τον προέτρεψε μετά την εμφάνιση πυρετού να μεταφερθεί στον Ευαγγελισμό.

Η ενημέρωση για την υγεία του Αρχιεπισκόπου να ανατεθεί σε Συνοδικό Ιεράρχη

Σχόλιο του Σωτήρη Μ. Τζούμα 

Η ασθένεια του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου ήλθε σε μια εποχή που επωάζουν… “τα αυγά τους οι κλώσσες” για να αναδειχθούν οι ηγέτες ή ο ηγέτης της επόμενης μέρας.

Η ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του γίνεται μεν κατά τρόπο υποδειγματικό και με σεβασμό προς το πρόσωπο του ασθενούς από το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, εντούτοις αναπτύσσονται και παράλληλες φωνές οι οποίες είναι ολοφάνερο ότι εξυπηρετούν σκοπιμότητες.

Ο θρησκευόμενος κόσμος ενδιαφέρεται ειλικρινά και θέλει να μάθει για την υγεία του Αρχιεπισκόπου και μάλιστα από άνθρωπο της Εκκλησίας.

Γι αυτό καλό θα ήταν να ανατεθεί σε Συνοδικό Ιεράρχη, ας πούμε στον Εκπρόσωπο Τύπου της ΔΙΣ Σεβ. Ιλίου κ. Αθηναγόρα ή σε όποιον άλλο της εμπιστοσύνης του Αρχιεπισκόπου, το ευαίσθητο καθήκον της ενημέρωσης του λαού. Και να απαγορευθεί σε οποιοδήποτε άλλον να βγαίνει και να ενημερώνει ή να ομιλεί εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου.

Το εγχείρημα που έγινε μέχρι τώρα όλα δείχνουν ότι δεν στάθηκε ικανό να διαχειριστεί μέσα σε δύο μέρες την ασθένεια του Αρχιεπισκόπου. Περισσότερο σύγχιση προκάλεσε και θόλωσε τα νερά, παρά ενημέρωσε. Και δεν θελουμε να περάσουμε αυτή τη στιγμή σε λεπτομέρειες ώστε να αποδείξουμε γραμμή προς γραμμή τα ολέθρια λάθη που έγιναν.

Είναι επιβεβλημένο να προστατέψουμε την προσωπικότητα του ασθενούς Αρχιεπισκόπου και να σεβαστούμε τον θεσμό.

Οι ημέρες που ζούμε είναι αναντίρρητα δύσκολες και ας φροντίσουμε να τις διέλθουμε “εν ειρήνη και ομονοία”. Ας κάνουν υπομονή οι εν αναμονή διατελούντες διάττοντες αστέρες. Θα έλθει η σειρά τους. Αν και από τις κρίσεις που περάσαμε ως Εκκλησία, μόνο αστέρες δεν αποδείχθηκαν.

Ας μη μας αναγκάσουν να πούμε αυτό που είπε κάποτε ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ για τους αδημονούντες διαδόχους του: «Στο χωριό μου όταν μια προβατίνα ψοφάει μαζεύονται τα κοράκια για να τη φάνε».

Και ναι η φράση αυτή ανήκει στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Σεραφείμ και τη χρησιμοποίησε στην πρώτη φάση της περιπέτειας της υγείας του σε μια προσπάθεια να περιγράψει τα όσα συνέβαιναν στο παρασκήνιο, αλλά και να ανακόψει τα όποια σενάρια διαδοχής του. Ας μην μας δώσουν την ευκαιρία να πούμε πως η ιστορία επαναλαμβάνεται!

Σχόλιο Χώρας: Το γράψαμε και χτες: Οι διάδοχοι να μη βιάζονται. Ο Μακαριώτατος δεν είναι προβλέψιμος ούτε και η πορεία της ασθένειας του

Πηγές:

https://www.ethnos.gr/ekklisia/134194_koronoios-i-katastasi-toy-ieronymoy-sti-dini-tis-pandimias-iereis-kai-monahoi

https://www.exapsalmos.gr/2020/11/21/i-enimerosi-gia-tin-ygeia-tou-archiepiskopou-na-anatethei-se-synodiko-ierarchi/

 

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments