Πρόεδρος Ελλήνων Γιατρών Ηνωμένου Βασιλείου: Δεν θέλω να κάνω το εμβόλιο!

«Σε αυτή τη φάση δεν θα ήθελα να το κάνω παρόλο που οι υγειονομικοί ήμασταν πρώτοι τώρα έχουμε πολύ μικρό αριθμό εμβολίων και δεν θα εμβολιαστούμε, δεν έχω επαρκείς πληροφορίες για τον εαυτό μου και τους ασθενείς μου, θα ήθελα να περιμένω, θα ήθελα καλύτερη ενημέρωση και ύστερα να προβούμε σε εμβολιασμό… να υπάρχει κάποια ενημέρωση κάποια καμπάνια που να ξέρουμε τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, όλα τα μάθαμε μέσω μιας συνέντευξης τύπου της Pfizer, από το BBC, από τη Guardian, εγώ στα χέρια μου σα γιατρός δεν έχω λάβει mail … μας είπαν ότι οι γενικοί γιατροί θα ενημερωθούμε μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες, πρέπει να υπογράψουμε ειδικά συμβόλαια με το κράτος και μετά θα μας ενημερώσουν…»

Η Πρόεδρος Ελλήνων Γιατρών Λονδίνου, Κυριακή Σονίδου, καταγγέλλει ότι δεν υπάρχει επαρκής ενημέρωση στους γιατρούς της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Η κ. Σονίδου, μιλώντας στο Mega για την προετοιμασία της διάθεσης του εμβολίου για τον κορωνοϊό στη Βρετανία, χαρακτήρισε εν αιθρία την απόφαση του Μπόρις Τζόνσον να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί: «Δεν έχουμε καμία ενημέρωση από το κράτος» υποστήριξε, τονίζοντας ότι οι αρμόδιοι φορείς δεν έχουν δώσει ούτε μελέτες, ούτε στοιχεία αλλά ούτε έχουν προχωρήσει σε κάποια εκστρατεία ενημέρωσης και επεσήμανε πως δεν έχουν σαν επιστημονική κοινότητα στην Μεγάλη Βρετανία καμιά ενημέρωση και ότι μαθαίνουν είναι από τα μέσα ενημέρωσης για το εμβόλιο, καταθέτοντας τον έντονο προβληματισμό της για το εμβόλιο της Pfizer-BioNTeck.

Η Ελληνίδα γιατρός με πολυετή θητεία στο υγειονομικό σύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου άφησε αιχμές για τον τρόπο που η βρετανική κυβέρνηση χειρίστηκε το θέμα, καταλογίζοντας της , βιασύνη και επικοινωνιακή πολιτική για να αναστραφεί το κλίμα λόγω των μεγάλων απωλειών.

«Δεν είμαστε κακοπροαίρετοι αλλά υπάρχουν «γκρίζες ζώνες» γύρω από το εμβόλιο και έχουμε ηθική υποχρέωση απέναντι στους ασθενείς μας», είπε η κ. Σονίδου.

Πηγές:

https://www.otavoice.gr/roi-eidiseon-geniki/2020/12/proedros-ellinon-giatron-vretanias-den-tha-kano-to-emvolio-den-exo-eparkeis-plirofories/

https://enromiosini.gr/arthrografia/covid-19/%cf%80%cf%81%cf%8c%ce%b5%ce%b4%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ae%ce%bd%cf%89%ce%bd-%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%cf%81%cf%8e%ce%bd-%ce%b7%ce%bd%cf%89%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%bf%cf%85-%ce%b2%ce%b1/

https://www.metrosport.gr/vomva-tis-proedroy-ellinon-giatron-toy-londinoy-den-thelo-na-kano-to-emvolio-den-yparchoyn-plirofories-312462

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments