Site icon ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΑΧΩΡΗΤΟΥ

1.534 κρούσματα-Γιορτές σε καραντίνα-Εμβόλιο: 21 σοβαρές πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες-Μείωση του ιικού φορτίου στα λύματα της Θεσσαλονίκης-Τσακρής: Eισήγηση λοιμωξιολόγων για μικρά προσεκτικά βήματα-Κύπρος: Θετικό στον κορωνοϊό κοριτσάκι 7 ημερών-Σε καραντίνα το χωριό Ραπτόπουλο-Σύψας: Εάν έχω την έγκριση του EMA θα είμαι σίγουρος ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές-Για «θρίαμβο» του εμβολίου των Pfizer-BioNTech κάνει λόγο η ιατρική επιθεώρηση των ΗΠΑ

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 1534 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 23 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 121253, εκ των οποίων το 52.7% άνδρες.

5066 (4.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 34181 (28.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

571 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 166 (29.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 697 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 81 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 3370 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1351 (40.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο νέος κωδικός μετακίνησης με SMS και η παράταση στην κυκλοφορία – Τα σενάρια για τα Χριστούγεννα

Γιορτές σε καραντίνα υπό αυστηρούς περιορισμούς και τήρηση των κανόνων προστασίας από τον κορωνοϊό καλούνται να περάσουν οι Έλληνες με το κυβερνητικό επιτελείο να προσπαθεί να συντάξει τον «οδικό χάρτη» όσο πλησιάζουμε προς τα Χριστούγεννα.

Η αργή υποχώρηση των κρουσμάτων και οι ισχυρές πιέσεις που συνεχίζουν να υφίστανται τα δημόσια νοσοκομεία δεν επιδέχονται κανένα περιθώριο εφησυχασμού και οι λοιμωξιολόγοι συστήνουν αυτοσυγκράτηση και χρονική μετάθεση στο άνοιγμα του λιανεμπορίου (μετά τις 14/12), δεδομένου ότι η κατάσταση είναι εύθραυστη και η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μπορεί εύκολα να ανατραπεί επί τα χείρω.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο στις πράσινες περιοχές να ανοίξουν περισσότερες δραστηριότητες και υπογράμμισε ότι τα μέτρα από την πλευρά της κυβέρνησης είναι έτοιμα και μόλις δώσουν το πράσινο φως οι επιστήμονες, ο πρωθυπουργός θα λάβει την τελική απόφαση.

Προβληματισμός για κινητικότητα και Δυτική Αττική

Η χθεσινή αναφορά του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια στην αυξημένη κινητικότητα των τελευταίων ημερών αποτυπώνει τον προβληματισμό της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το άνοιγμα των καταστημάτων την προσεχή Δευτέρα και όπως όλα δείχνουν την αρχή θα κάνουν τα κομμωτήρια, δεδομένου ότι εκεί τα πράγματα είναι ελέγξιμα.

Παράλληλα, ιδιαίτερη μνεία έγινε από τον υπουργό Υγείας στη Δυτική Αττική, η οποία κουβαλά υψηλό φορτίο σε σχέση με τις άλλες περιοχές του λεκανοπεδίου. Πρόκειται για τη μοναδική περιοχή της νότιας Ελλάδας, η οποία έχει επιβάρυνση ανάλογη με εκείνη των «κόκκινων» περιοχών της βόρειας Ελλάδας.

Τα σενάρια για Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τα ρεβεγιόν και για την ημέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όπου υπάρχει σύσταση για 9 άτομα ανά τραπέζι, η μετακίνηση θα γίνει με SMS και συγκεκριμένο κωδικό, ενώ δεν αποκλείεται να δηλώνουμε και τη διεύθυνση που πηγαίνουμε.

Παράλληλα, εκείνες τις τέσσερις ημέρες έχει πέσει στο τραπέζι η δυνατότητα κυκλοφορίας έως τη 1.

Παράλληλα, ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι να ανοίξουν οι εκκλησίες για τους πιστούς για συγκεκριμένες μόνο ημέρες και με αυστηρά μέτρα (π.χ. αριθμητικό όριο πιστών εντός του ναού).

Ρολά στον κλάδο εστίασης και οικονομικές απώλειες

Το βλέμμα στο 2021 στρέφουν πλέον οι επιχειρήσεις της εστίασης αφού τα φετινά Χριστούγεννα, εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ θα παραμείνουν τελικά κλειστά έως τις 7 Ιανουαρίου, λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Το γεγονός αυτό ωστόσο, προκαλεί  προβληματισμό στο οικονομικό επιτελείο για την επίπτωσή του παρατεταμένου λουκέτου όχι μόνο στην ύφεση, αλλά και στα έσοδα και στις δαπάνες του προϋπολογισμού. Και αυτό γιατί με κλειστές επιχειρήσεις δεν θα μπουν χρήματα στα ταμεία του Δημοσίου από ΦΠΑ έως τον Φεβρουάριο.

Αν συνυπολογίσει κάποιος μάλιστα ότι η «καλή» περίοδος για την εστίαση λόγω Χριστουγέννων εθεωρείτο από τις 15 Δεκεμβρίου έως και τις 15 Ιανουαρίου, τότε τα πράγματα γίνονται πολύ χειρότερα.

Τσακρής: Eισήγηση λοιμωξιολόγων για μικρά προσεκτικά βήματα, όπως το άνοιγμα κομμωτηρίων

Η εισήγηση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων προς την κυβέρνηση θα είναι να γίνουν μικρά προσεκτικά βήματα, όπως το άνοιγμα κομμωτηρίων ή των βιβλιοπωλείων, για να εκτονωθεί και λίγο ο κόσμος στις γιορτές μέσα στην πίεση που υπάρχει, επισήμανε ο καθηγητής Μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Τσακρής.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής, υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση στις νοσηλευτικές μονάδες, που φτάνει στο 90% στη Βόρεια Ελλάδα και το 80% στην Αττική, και αυτό φρενάρει την κατάσταση σε ό,τι αφορά στο άνοιγμα.

Σύμφωνα με τον κ. Τσακρή όλες οι χώρες της Ευρώπης κρατάνε τα περιοριστικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας σε τέτοιο επίπεδο ώστε να μπορεί να αντέξει το σύστημα Υγείας.

Τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ότι το ζητούμενο σε αυτή την φάση είναι να ανταποκρίνεται το σύστημα υγείας, και ανέφερε ότι υπάρχει επιβράδυνση της επιδημίας στη χώρα.

Όλες οι λεπτομέρειες για το πότε ακριβώς και πώς θα ανοίξουν κι άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, αναμένεται να ξεκαθαρίσει αύριο Παρασκευή, σε σχετικές ανακοινώσεις που θα γίνουν από την κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ασφαλώς τα κομμωτήρια έχουν προτεραιότητα για άνοιγμα, τόνισε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης αναφορικά με το πώς θα ανοίξουν ξανά οι επιχειρήσεις.

«Ξεμπλοκάραμε» λέει ο πρύτανης του ΑΠΘ για την ανίχνευση κορωνοϊού στα λύματα της Θεσσαλονίκης

«Πάμε καλά αλλά δεν εφησυχάζουμε» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρύτανης του ΑΠΘ και επικεφαλής της ομάδας που παρακολουθεί τη συγκέντρωση κορωνοϊού στα λύματα της Θεσσαλονίκης.

Πτώση καταγράφει η συγκέντρωση ιικού φορτίου στα λύματα της Θεσσαλονίκης μετά από μέρες «παγώματος» σε υψηλά επίπεδα. 

Σύμφωνα με τον πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκο Παπαϊωάννου, η μέση τιμή αυτής της εβδομάδας σε σχέση με τη μέση τιμή της προηγούμενης είναι μειωμένη κατά 36%.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον Real Θεσσαλονίκης, «ξεμπλοκάραμε». Η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική και αναμένεται να αποτυπωθεί και σε επίπεδο κρουσμάτων μέχρι την επόμενη Κυριακή και Δευτέρα.

Υπογράμμισε ότι, σήμερα βρισκόμαστε στα επίπεδα περίπου της 26ης και 27ης Οκτωβρίου και πρόσθεσε πως τις επόμενες μέρες ο αριθμός των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη θα κινείται σταθερά κάτω από τα 400 ημερησίως. 

«Ναι μεν πάμε καλύτερα αλλά δεν εφησυχάζουμε», είπε ο κ. Παπαϊωάννου προσθέτοντας πως «δεν είμαστε στο επίπεδο εκείνο που θα μας επιτρέψει να συζητήσουμε την οποιαδήποτε άρση του όποιου μέτρου».Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επανεκκίνησης τομέων της οικονομίας ο κύριος Παπαϊωάννου επέμεινε στην ανάγκη πιστής τήρησης των μέτρων, καθώς το «ιικό φορτίο υποβόσκει» και «είναι πολύ εύκολο να γίνει το ριμπάουντ προς τα πάνω όπως έγινε στις Βρυξέλλες και στο Άμστερνταμ».

Σημειώνεται ότι, ο κ. Παπαϊωάννου είναι επικεφαλής της διεπιστημονικής ομάδας που κάνει την έρευνα και παρακολουθεί τη συγκέντρωση του γονιδιώματος του SARS-Cov-2 στα αστικά απόβλητα της Θεσσαλονίκης.

Κύπρος: Θετικό στον κορωνοϊό κοριτσάκι 7 ημερών – Τα συμπτώματα που εμφάνισε

Θετικό στον κορωνοϊό εντοπίστηκε νεογνό και νοσηλεύεται στην Εντατική του Μακάρειου Νοσοκομείου στη Λευκωσία.

Μιλώντας στο SigmaLive o Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου, δρ. Αβραάμ Ηλίας, ανέφερε πως πρόκειται για κοριτσάκι επτά ημερών το οποίο ήρθε στο Μακάρειο γιατί παρουσίασε ανορεξία και υπνηλία και για αυτό προχώρησαν σε τεστ για κορωνοϊό.

Το βρέφος στάλθηκε για νοσηλεία και βρίσκεται στον Θάλαμο Αρνητικής Πίεσης του νοσοκομείου.

«Έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και αναμένουμε τα αποτελέσματα και θα παραμείνει υπό παρακολούθηση λόγω της ηλικίας τους είπε ο κ. Ηλίας.

Σε καραντίνα το χωριό Ραπτόπουλο – 30 κρούσματα, οι 7 διασωληνωμένοι

Στο χωριό Ραπτόπουλο, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, και απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, αποφασίσθηκε η λήψη περιοριστικών μέτρων με το «κλείσιμο» του χωριού, καθώς εντοπίστηκε μεγάλη διασπορά κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 30 από τους περίπου 150 κατοίκους του χωριού βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, ενώ 7 είναι διασωληνωμένοι. Μάλιστα η διασπορά του ιού φαίνεται πως έγινε σε ένα γλέντι ονομαστικής εορτής, ενώ οι περισσότεροι που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό είναι μέλη 3-4 οικογενειών που συμμετείχαν στη γιορτή.

Σημειώνεται ότι κατόπιν ελέγχων από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ στα παρακείμενα χωριά του δήμου Αγράφων (Γρανίτσα, Λεπιανά, Παλαιοκατούνα, Ιτέα Αγράφων, Δαφνούλα και Βούλπη) δεν εντοπίστηκαν θετικά κρούσματα στην ευρύτερη περιοχή, εκτός του συγκεκριμένου χωριού και γι’ αυτό αποφασίστηκε να κλείσει μόνο το Ραπτόπουλο.

Τα μέτρα που αποφασίστηκαν

Η προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον των κατοίκων του ως άνω χωριού και η προσωρινή άρση της δυνατότητας μετακίνησής τους εκτός των ορίων της γεωγραφικής ενότητας των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου τους.

Η λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Αγράφων για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων του χωριού και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.

Η λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία: «Τα εν λόγω περιοριστικά μέτρα ισχύουν από την έκδοση της απόφασης και για 7 ημέρες, ήτοι έως 15-12-2020, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή τους. Η Ελληνική Αστυνομία αναλαμβάνει την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων του χωριού Ραπτόπουλο».

Για «θρίαμβο» του εμβολίου των Pfizer-BioNTech κάνει λόγο η ιατρική επιθεώρηση των ΗΠΑ

Τα πλήρη αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών του εμβολίου κατά της Covid-19 που αναπτύχθηκε από την αμερικανογερμανική συμμαχία Pfizer-BioNTech δημοσιεύθηκαν σήμερα στην New England Journal of Medicine, την πλέον έγκυρη ιατρική επιθεώρηση των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στο κύριο άρθρο της η επιθεώρηση κάνει λόγο για «θρίαμβο».

Ταυτόχρονα, επιτροπή εμπειρογνωμόνων η οποία έχει συγκληθεί από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA) άρχισε σήμερα την δημόσια εξέταση των δεδομένων του εμβολίου, με σκοπό να εισηγηθεί ή όχι την αδειοδότηση και την κυκλοφορία του.

Η σημερινή δημοσίευση επιβεβαιώνει την πολύ υψηλή αποτελεσματικότητα: τα άτομα που εμβολιάσθηκαν είχαν 95% μικρότερο κίνδυνο να προσβληθούν από Covid-19 και η αποτελεσματικότητα ήταν η ίδια ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, εθνότητας, βάρους ή παρουσίας παθολογιών.

Η μελέτη επιβεβαιώνει την ασφάλεια του εμβολίου. Οι ανεπιθύμητες αντιδράσεις όπως πόνος γύρω από το σημείο της ένεσης, κούραση ή πονοκέφαλος είναι συχνές, αλλά κανένα σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας δεν εμφανίσθηκε στις κλινικές δοκιμές, στην οποία συμμετείχαν 44.000 άτομα, το ήμισυ των οποίων έλαβε το εμβόλιο και το άλλο ήμισυ placebo.

Η επικύρωση από επιτροπή ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων της Pfizer και του Αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων FDA αποτελεί επιπλέον επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων των δοκιμών και αντιπροσωπεύει το υψηλότερο επίπεδο επιστημονικής επικύρωσης.

Στο κύριο άρθρο τους, δύο στελέχη της New England Journal of Medicine επισημαίνουν «δευτερεύοντα προβλήματα» στα δεδομένα, κυρίως τον άγνωστο παράγοντα που αποτελεί η ικανότητα του εμβολίου να προλάβει τις ασυμπτωματικές μορφές της νόσου.

Αλλά συμπεραίνουν σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Σε κάθε περίπτωση, τα αποτελέσματα των δοκιμών είναι αρκετά εντυπωσιακά για να είναι έγκυρα σε οποιαδήποτε ανάλυση. Πρόκειται για θρίαμβο»

Σύψας: Εάν έχω την έγκριση του EMA θα είμαι σίγουρος ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές

Σημαντική αποκάλυψη Σύψα: ΔΕΝ έχω στοιχεία ότι είναι ασφαλές το εμβόλιο (video).

Eπιμέλεια: Κασσιανή Τσώνη medlabnews.gr,  iatrikanea 

Ο καθηγητής κ. Νίκος Σύψας μιλώντας στο ΟPEN, ζήτησε να μην υπάρξει η παραμικρή χαλάρωση στις γιορτές, καθώς «ό,τι συμβεί τα Χριστούγεννα θα το αντιμετωπίσουμε τον Γενάρη και θα είναι άσχημο» και ανέφερε ότι «στη Θεσσαλονίκη η έκρηξη έγινε μέσα σε πέντε μέρες».

«Είναι επικίνδυνο το φαινόμενο και είναι πέρα από τις δυνάμεις μας. Θα μας ταλαιπωρεί μέχρι την Άνοιξη», ξεκαθάρισε.

Η αποκάλυψη όμως ήρθε στη συνέχεια και η οποία δεν φαίνεται να ακούστηκε με την βαρύτητα που περιείχε. 

30% των Γιατρών δεν ήθελε να κάνει το εμβόλιο της γρίπης.

Τόνισε ότι είναι δύσκολο το εγχείρημα του εμβολιασμού, καθώς το αντιεμβολιαστικό κίνημα μεγαλώνει, αφού ο «ο κόσμος είναι δύσπιστος». 

«Για παράδειγμα το 30% του προσωπικού στο δικό μου νοσοκομείο δεν έχει εμβολιαστεί για τη γρίπη», ανέφερε, που οφείλεται στην παραπληροφόρηση.

Για τον εμβολιασμό είπε ότι η Πολιτεία είναι αισιόδοξη ότι θα καταφέρει να εμβολιάσει τον πληθυσμό μέχρι το καλοκαίρι. Δεν είμαι τόσο αισιόδοξος. Θα είμαι ικανοποιημένος αν έχουμε καταφέρει να εμβολιάσουμε τις ευπαθείς ομάδες μέχρι τον Ιούνιο. 

Ο στόχος του εμβολιασμού είναι να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού. 

Ένας πάρα πολύ δύσκολος στόχος γιατί θα πρέπει να πειστούν οι πολίτες ότι πρέπει να εμβολιαστούν για να απαλλαγούμε από τον κορωνοϊό.

Αν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, ΕΜΑ, δώσει έγκριση στα εμβόλια, επειδή είναι ένας πολύ σκληρός οργανισμός, τότε θα πρέπει να ξέρουν όλοι ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές. 

Για την ασφάλεια του εμβολίου 

Στην ερώτηση: «Αυτή τη στιγμή που μιλάμε εσείς θεωρείτε το εμβόλιο ασφαλές;»

Ο κ. Σύψας απάντησε: 

«Θέλω να δω τα στοιχεία. Και εγώ και οι υπόλοιποι πρώτα βλέπουμε τα στοιχεία τα οποία θα παρουσιάσει η εταιρεία. Ποια είναι τα δεδομένα ασφάλειας. Θα δω επίσης την έγκριση του ΕΜΑ που, επειδή εργάζομαι εκεί, ξέρω ότι οι διαδικασίες είναι αρκετά αυστηρές και αδυσώπητες και δεν επηρεάζεται από κανέναν και καμία κυβέρνηση – είναι ένας διακρατικός οργανισμός – τότε θα είμαι απολύτως ήσυχος ότι το εμβόλιο είναι απολύτως ασφαλές και ΘΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΩ.

Η Αγγλία είναι πολύ παράξενο πώς, μέσα σε μια δυο εβδομάδες, οι Άγγλοι λοιμωξιολόγοι και οι εγκριτικοί μηχανισμοί κατάφεραν να καταλάβουν ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές. Δεν ξέρω αν αυτό είναι αποτέλεσμα μια ανώτερης διανοητικής ικανότητος ή κάποιων ειδικών μεθόδων που δεν ξέρω.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, αν δείτε το χαρτάκι που συνοδεύει το κάθε εμβόλιο, και το οποίο μοιράζεται μαζί με το εμβόλιο, πάνω-πάνω γράφει “Το εμβόλιο ΔΕΝ έχει την άδεια για χρήση στο Ηνωμένο Βασίλειο” . Και από κάτω ακριβώς γράφει ότι επιτρέπεται η προμήθειά του σε ορισμένες ποσότητες,  με βάση ένα νόμο 60 – 70 ετών, και ακριβώς από κάτω λέει ότι “Η ασφάλεια του εμβολίου είναι στα χέρια των γιατρών” .

Εμείς δεν θέλουμε τέτοιου είδους εγκρίσεις στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Θέλουμε κανονικές εγκρίσεις που θ’ ακολουθήσουν όλες τις εγκριτικές διαδικασίες και όλη την διαδικασία κρίσης των στοιχείων από ειδικούς επιστήμονες. Μόνο τότε θα πάρουμε το εμβόλιο στην Ελλάδα».

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ:«ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ  COVID-19  ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΟΠΩΣ Ο…ΘΑΝΑΤΟΣ!!!»

Γράφει ο John Kapsimalis

Βόμβα για το εμβόλιο COVID-19: Τα έγγραφα της FDA αποκαλύπτουν ΘΑΝΑΤΟ + 21 Σοβαρές καταστάσεις υγείας ως πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες!

Η δημόσια συζήτηση και τα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι το FDA γνωρίζει ότι τα εμβόλια COVID-19 που έσπευσαν στην αγορά μπορεί να προκαλέσουν ένα ευρύ φάσμα απειλητικών για τη ζωή παρενεργειών, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου.

Εκτός αν το κοινό ενημερωθεί για τα πραγματικά αποτελέσματά τους και δεν του δοθεί η επιλογή, η εκτεταμένη καταναγκαστική προώθησή τους ως «ασφαλής και αποτελεσματική» και «αναγκαία» παραβιάζει την ιατρική ηθική αρχή της ενημερωμένης συγκατάθεσης.

Δράστε τώρα μέσω του Stand for Health Freedom για να υπερασπιστείτε τα δικαιώματά σας!

Η συνάντηση της συμβουλευτικής επιτροπής της Διοίκησης Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ με τίτλο «Εμβόλια και συναφή βιολογικά προϊόντα» παρουσιάστηκε online στις 22 Οκτωβρίου 2020, και περιελάμβανε μια παρουσίαση 27 διαφανειών από τον Steve Anderson, PhD, Διευθυντή MPP, Γραφείο Βιοστατιστικής & Επιδημιολογίας, Κέντρο για Βιολογική αξιολόγηση και έρευνα (CBER).

 Η διαφάνεια 16 της παρουσίασής του περιελάμβανε μια «ΣΧΕΔΙΑ λίστα εργασίας πιθανών αποτελεσμάτων ανεπιθύμητων ενεργειών» που σχετίζεται με την επικείμενη διάθεση των εμβολίων COVID-19 που υπόκεινται σε παρακολούθηση της ασφάλειας του FDA, δείχνοντας ότι ο θάνατος, καθώς και 21 άλλες καταστάσεις (οι περισσότερες από τις οποίες είναι απειλητικές για τη ζωή) ), αναφέρονται ως πιθανά ανεπιθύμητα αποτελέσματα των εμβολίων COVID-19.

Μετάφραση κειμένου – ΑΓΓΛΙΚΑ / ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Κείμενο-πηγή…

The implications of this presentation are highly concerning. FDA staff are clearly aware of the possibly lethal side effects of the COVID-19 vaccines and are preparing in advance to be on the look out for such adverse outcomes through “post-marketing survellience.” This approach violates the precautionary principle, which requires that a medical intervention be proven safe before being released onto the market. If it is known that the product may cause harm, and especially death, in advance, and still released without the public being fully informed of these risks, this constitutes an egregious violation of the medical ethical principles established through the Nuremberg code in order to prevent human rights violations.

The time is NOW to stand up for your fundamnetal human health rights and demand from your lawmakers and elected officials that COVID-19 (and all vaccines) be voluntary and not mandatory. Please join us by taking action on the Stand For Health Freedom digital advocacy platform.

ACT NOW: Tell your governor and local legislators that COVID-19 vaccines must be voluntary!

Αποτελέσματα μετάφρασης…

Οι επιπτώσεις αυτής της παρουσίασης είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές. Το προσωπικό της FDA γνωρίζει σαφώς τις πιθανές θανατηφόρες παρενέργειες των εμβολίων COVID-19 και ετοιμάζεται εκ των προτέρων να αναζητήσει τέτοια δυσμενή αποτελέσματα μέσω της «επιβίωσης μετά την κυκλοφορία». 

Αυτή η προσέγγιση παραβιάζει την αρχή της προφύλαξης, η οποία απαιτεί να αποδειχθεί ασφαλής μια ιατρική παρέμβαση πριν από την κυκλοφορία στην αγορά. 

Εάν είναι γνωστό ότι το προϊόν μπορεί να προκαλέσει βλάβη, και ιδίως θάνατο, εκ των προτέρων, και ακόμη να κυκλοφορήσει χωρίς το κοινό να ενημερωθεί πλήρως για αυτούς τους κινδύνους, αυτό συνιστά κατάφωρη παραβίαση των ιατρικών δεοντολογικών αρχών που θεσπίζονται μέσω του κώδικα της Νυρεμβέργης προκειμένου να αποφευχθεί παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ήρθε η ώρα ΤΩΡΑ να υπερασπιστείτε τα βασικά σας δικαιώματα για την ανθρώπινη υγεία και να ζητήσετε από τους νομοθέτες και τους εκλεγμένους αξιωματούχους σας ότι το COVID-19 (και όλα τα εμβόλια) είναι εθελοντικά και όχι υποχρεωτικά. Ελάτε μαζί μας αναλαμβάνοντας δράση στην πλατφόρμα ψηφιακής υποστήριξης του Stand For Health Freedom.

ΠΡΑΞΤΕ ΤΩΡΑ: Πείτε στον κυβερνήτη και στους τοπικούς νομοθέτες σας ότι τα εμβόλια COVID-19 πρέπει να είναι εθελοντικά!

Στο παρακάτω βίντεο, ο Steve Anderson συζητά την παρουσίαση, την οποία έχουμε προωθήσει γρήγορα στο slide 16:

Ενεργοποιήστε την αυτόματη μετάφραση κάνοντας κλικ: 

 

Στο πρώτο κάτω δεξιά εικονίδιο (Υποτίτλοι) 

 

Μετά στο δεύτερο (ρυθμίσεις) 

 

Επιλέγετε Υπότιτλοι (κλικ) και στην συνέχεια 

 

Αυτόματη μετάφραση (κλικ), Ελληνικά (κλικ). 

 

Δημοσιεύτηκε στις: Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2020

 

Γραμμένο από:

 

Ομάδα έρευνας GreenMedInfo

 

https://standforhealthfreedom.com/

Πηγές:

https://www.newsbeast.gr/world/arthro/6902881/kypros-thetiko-ston-koronoio-koritsaki-7-imeron-ta-symptomata-poy-emfanise?utm_medium=onesignal&utm_source=notification&utm_campaign=alert&utm_content=post

https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2020/12/ema.html

https://sputniknews.gr/thessaloniki/202012109116533-Xemplokarame-leei-o-prytanis-tou-apth-gia-tin-anihneusi-koronoiou-sta-lymata-tis-thessalonikis/

https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/6903458/koronoios-1-534-kroysmata-simera-10-12-81-neoi-thanatoi-kai-571-diasolinomenoi?utm_medium=onesignal&utm_source=notification&utm_campaign=alert&utm_content=post

https://www.iefimerida.gr/ellada/1534-kroysmata-koronoioy-10-12-anakoinosi-eody

https://www.newsbeast.gr/health/coronavirus/arthro/6903616/gia-thriamvo-toy-emvolioy-ton-pfizer-biontech-kanei-logo-i-iatriki-epitheorisi-ton-ipa

https://www.cnn.gr/ellada/story/246321/tsakris-eisigisi-loimoxiologon-gia-mikra-prosektika-vimata-opos-to-anoigma-kommotirion

https://www.iefimerida.gr/ellada/raptopoylos-agrafon-ena-glenti-skorpise-ton-koronoio

https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2020/12/blog-post_282.html

προηγούμενο
επόμενο
Exit mobile version