Γιατί ο Μπουρλά δεν έχει κάνει το εμβόλιο-Η πλειοψηφία στην Αυστρία δεν θέλει να εμβολιαστεί-Νέες μεταλλάξεις του ιού σε Ισπανία και Αγγλία-Fauci: Υπάρχει κάτι πολύ περίεργο σε αυτό τον ιό

Άλμπερτ Μπουρλά: Γιατί δεν έχει κάνει ακόμη το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορωνοϊού

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά δήλωσε πως δεν έχει εμβολιαστεί ακόμη κατά του κορωνοϊού με το σκεύασμα που παρήγαγε η εταιρία του σε συνεργασία με την BioNTech, καθώς δεν θέλει να «πάρει τη σειρά κανενός».

Ο Άλμπερτ Μπουρλά δήλωσε στο CNNi ότι τόσο ο ίδιος όσο και τα στελέχη της εταιρίας θα περιμένουν τη σειρά τους, καθώς δεν θέλουν να δώσουν το «κακό παράδειγμα».

«Είμαι 59 ετών, έχω καλή υγεία και δεν εργάζομαι στην πρώτη γραμμή, οπότε δεν ανήκω στην κατηγορία που συνιστάται να εμβολιαστεί τώρα» επισήμανε.

Σημείωσε ότι σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες προτεραιότητα για τον εμβολιασμό έχει το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, οι ηλικιωμένοι σε οίκους ευγηρίας καθώς και το προσωπικό σε αυτές τις μονάδες.

Επισήμανε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να εμβολιαστεί νωρίτερα από ό,τι θα ήταν κανονικά η σειρά του, βάσει ηλικίας και κατάστασης υγείας, προκειμένου να δείξει εμπράκτως την εμπιστοσύνη που έχει η εταιρία στο εμβόλιό της, καθώς και να ενθαρρύνει και άλλους να εμβολιαστούν.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η Pfizer έχει διενεργήσει έρευνες κοινής γνώμης σχετικά με τον εμβολιασμό και ειδικότερα για το τι θα έπειθε περισσότερο τους πολίτες, σημειώνοντας ότι μια από τις απαντήσεις που συγκεντρώνει τα μεγαλύτερα ποσοστά ανταπόκρισης είναι η επιλογή να εμβολιαστεί ο επικεφαλής της Pfizer.

«Πρόκειται για μια απάντηση που δίνεται σε μεγαλύτερο ποσοστό ακόμη και από εκείνη υπέρ του να κάνει πρώτος το εμβόλιο ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Τζο Μπάιντεν» επισήμανε και πρόσθεσε: «Αλλά έχουμε πάρει μια απόφαση ότι εάν πρέπει να το κάνουμε αυτό δεν θα το κάνουμε παίρνοντας τη σειρά κάποιου άλλου».

Αυστρία: H πλειοψηφία της κοινωνίας δεν θέλει να κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό!

Μόλις ένας στους πέντε Αυστριακούς θέλει σε κάθε περίπτωση να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, ενώ στη μεγάλη πλειονότητά τους οι πολίτες απορρίπτουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, όπως διαπιστώνεται σε αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα και πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Αυστριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΡΑ) και του ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου ATV.

Στην ερώτηση ως προς την προθυμία εμβολιασμού και με διαβάθμιση μεταξύ μηδέν (“σίγουρα όχι”) και δέκα (“απολύτως σίγουρα”), το 29% δήλωσε ότι σίγουρα δεν θα εμβολιαστεί και μόνο το 17% θέλει “απολύτως σίγουρα” να κάνει το εμβόλιο , ενώ, ένα άλλο 13% έθεσε την προθυμία του να εμβολιαστεί στο “οκτώ” ή στο “εννέα” της διαβάθμισης. Ειδικά, οι ψηφοφόροι του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος του ομοσπονδιακού καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς δηλώνουν σε ποσοστό 24% ότι “απολύτως σίγουρα” θα εμβολιαστούν, όπως επίσης και οι άνω των 60 ετών, σε ποσοστό 29%. Σύμφωνα με την έρευνα “Αυστριακή τάση” — η οποία εξετάζει τακτικά, ανά δύο μήνες την πολιτική διάθεση του πληθυσμού — το 83% των ερωτηθέντων απορρίπτουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και μόνο σε ποσοστό 14% τον υποστηρίζουν.

Διχασμένος εμφανίζεται ο πληθυσμός και στην αξιολόγηση των νέων μέτρων που έχουν τεθεί σε ισχύ από τις 7 Δεκεμβρίου, όπου, λίγο περισσότερο από το ένα τρίτο (37%) τα θεωρεί “ακριβώς σωστά”, ένα άλλο τρίτο (33%) τα αξιολογεί ως “πολύ χαλαρά” και το ένα πέμπτο (22%) τα εκλαμβάνει ως “πολύ σκληρά”. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι ψηφοφόροι του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, του Σοσιαλδημοκρατικού, όπως και του μικρότερου κόμματος, του ΝΕΟΣ, εμφανίζονται να υποστηρίζουν σκληρότερα μέτρα περισσότερο από τους ψηφοφόρους των δύο συγκυβερνώντων κομμάτων, Λαϊκού και Πράσινων. Στη δημοσκόπηση οι ψηφοφόροι του δεύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, στην συντριπτική πλειονότητα τους, θεωρούν τα μέτρα εξαρχής “υπερβολικά”.

Fauci: «Κάτι πολύ περίεργο συμβαίνει με την COVID-19»

Ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας για τις μολυσματικές ασθένειες των ΗΠΑ Δρ Anthony Fauci είπε, τη Δευτέρα, ότι υπάρχει κάτι «πολύ περίεργο» για έναν ιό που στους περισσότερους ανθρώπους δημιουργεί απλώς μια «ενόχληση» ενώ άλλους τους σκοτώνει και είναι γεγονός που πρέπει να διερευνηθεί καλύτερα.

«Δεν έχω δει ποτέ ξανά έναν ιό που στο 40% των ανθρώπων δεν έχει συμπτώματα και στον αντίποδα σε αυτούς που έχουν συμπτώματα, το 80% έχουν πολύ ήπια έως μέτρια συμπτώματα που δεν απαιτούν σημαντική ιατρική παρέμβαση. Και στη συνέχεια όλων αυτών να υπάρχει ένα 20-25% των ανθρώπων που έχουν καταστραφεί», δήλωσε ο Fauci στο Ανώτατο Αντιπρόεδρο του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών (CSIS), Stephen Morrison, τη Δευτέρα.

«Υπάρχει κάτι πολύ περίεργο για έναν ιό που στα περισσότερα δημιουργεί απλώς μια «ενόχληση», και άλλους τους σκοτώνει. Ακόμα δεν ξέρουμε γιατί συμβαίνει αυτό. Πρέπει να το μάθουμε», πρόσθεσε.

Οι παρατηρήσεις του Fauci, σύμφωνα με το Yahoo και το πρακτορείο  Reuters, ήρθαν αφού μερικοί από τους πρώτους Αμερικανούς εργαζομένους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης έλαβαν δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού και καθώς ο αριθμός των θανάτων στις ΗΠΑ ξεπέρασε τις 300.000.

Ακολουθεί το video:

Απομαγνητοφώνηση βίντεο

STEPHEN MORRISON: Ξεκινήσαμε με μηδενική γνώση αυτού του ιού. Εντάξει, τι μάθαμε;

ANTHONY FAUCI: Λοιπόν, μάθαμε ότι αυτός είναι ένας από τους πιο, αν όχι ο πιο, ασυνήθιστος ιός τον οποίο έχει αντιμετωπίσει ποτέ κανένας από εμάς. Σίγουρα, στα 36 μου χρόνια ως διευθυντής του Ινστιτούτου, δεν έχω δει ξανά έναν ιό που στο – 40% των ανθρώπων δεν έχει συμπτώματα και όσοι έχουν συμπτώματα, το 80% από αυτούς, έχουν πολύ ήπια έως μέτρια συμπτώματα που δεν απαιτούν σημαντική ιατρική παρέμβαση. Και σε συνέχεια αυτού ένα 20% έως 25% των ανθρώπων να έχουν καταστραφεί, όπως μαρτυρούν οι σχεδόν 300.000 θάνατοι.

Υπάρχει κάτι πολύ παράξενο για έναν ιό που στα περισσότερα άτομα τους ενοχλεί μόλις και σε άλλους τους σκοτώνει. Δεν καταλαβαίνουμε ακόμα γιατί συμβαίνει αυτό. Αυτή τη στιγμή, πρέπει να το βρούμε.

STEPHEN MORRISON: Λοιπόν, αναμένετε το επόμενο φθινόπωρο ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα επιστρέψουν στις τάξεις, οι άνθρωποι θα τρώνε σε εστιατόρια, οι άνθρωποι θα ταξιδεύουν με αεροπλάνα για να κάνουν διακοπές ή να κάνουν επιχειρήσεις;

ANTHONY FAUCI: Είναι μεγάλο αν, και το «αν» εξαρτάται από εμάς. Εάν εμβολιαστεί το 75%, το 80% του πληθυσμού, νομίζω ότι αυτό είναι εξαιρετικά δυνατό, αυτό που μόλις είπατε, μέχρι το φθινόπωρο. Επειδή θα αρχίσουμε να εμβολιάζουμε τους ανθρώπους του γενικού πληθυσμού, που δεν εμπίπτουν σε καμία από τις ομάδες υψηλής προτεραιότητας, πιθανώς καθώς φτάνουμε στον Απρίλιο. Θα έχουμε τον Απρίλιο, τον Μάιο, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Θα είχαμε τρεις μήνες, τέσσερις μήνες εμβολιασμού σε όλους με ένα προβάδισμα και μια ώθηση.

Μέχρι να φτάσετε το φθινόπωρο, Σεπτέμβριος και Οκτώβριος, εάν εμβολιαστεί αυτό το ποσοστό του πληθυσμού, θα πρέπει να είμαστε σε θέση να αισθανόμαστε πολύ άνετα για τα σχολεία, καθώς και να κάνουμε κάποιες από τις άλλες λειτουργίες που έχουμε αναστείλει μέχρι τώρα, θέατρα, εστιατόρια, τέτοια πράγματα.

Δεν πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να πετάξουμε τις μάσκες και να ξεχάσουμε τον φυσικό διαχωρισμό σε χώρους συγκέντρωσης για λίγο, πιθανότατα μέχρι να φτάσουμε στα τέλη του φθινοπώρου και στις αρχές του επόμενου χειμώνα. Οι αριθμοί θα μας καθοδηγήσουν.

Δεν νομίζω ότι θα είναι λεπτό. Θα δούμε μια δραματική αλλαγή στη δυναμική της επιδημίας, και όταν το κάνουμε, τότε πρέπει να αρχίσουμε προσεκτικά και συνετά να τραβήξουμε λίγο τις μεθόδους μετριασμού, όχι μόνο να τις εγκαταλείψουμε όλες, αλλά σταδιακά και συνετά τραβώντας πίσω.

Συνεχείς μεταλλάξεις του ιού: Στην Ισπανία μολύνθηκε το 1/10 του πληθυσμού από νέο στέλεχος και στην Αγγλία το 20% κρουσμάτων στο Norfolk από νέο covid…

Νέο στέλεχος coronavirus πίσω από το ένα πέμπτο των περιπτώσεων στο Norfolk,στην Αγγλία

δείχνουν τα δεδομένα σύμφωνα με τον theguardian 15/12/20. Αλλά και στην Ισπανία το ” ποσοστό του ισπανικού πληθυσμού που έχει μολυνθεί από νέο κορονοϊό σχεδόν διπλασιάστηκε, στο 10%, ή περίπου 4,7 εκατομμύρια άνθρωποι, στο δεύτερο κύμα της επιδημίας από τα τέλη του καλοκαιριού, καταδεικνύουν σήμερα τα αποτελέσματα του τελευταίου σταδίου μιας έρευνας αντισωμάτων, που διεξήχθη σε εθνικό επίπεδο.«Ένας στους 10 ανθρώπους που ζει στην Ισπανία έχει μολυνθεί…, οι μισοί κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος και οι άλλοι μισοί κατά τη διάρκεια του δεύτερου επιδημικού κύματος», εξήγησε η Ραχέλ Γιότι, διευθύντρια του ινστιτούτου Carlos III Health, που ηγήθηκε μαζί με άλλους της έρευνας.(sofokleousin)

Αυτές οι διαπιστώσεις δικαιώνουν τον Ιταλό καθηγητή Stefano Montanari που εξ αρχής έλεγε ότι δεν μπορεί να υπάρξει εμβόλιο γιατί ο ιός αυτός μεταλλάσσεται με κοσμική ταχύτητα.Αλλά και το Γάλλο Λοιμωξιολόγο Ραούλ Ντιντιέ που διαρκώς δηλώνει ότι υπάρχουν πολλές μεταλλάξεις του ιού οπότε ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος αντιμετώπισης είναι η ανάπτυξη θεραπείας κι όχι εμβολίου ”με νέους ιούς, ιούς που είχαν διαφορετικές εξελίξεις..Ξέρουμε τώρα κι αυτό δεν είναι καλό νέο για το εμβόλιο ότι αυτοί οι νέοι ιοί μπορούν να σας μολύνουν ενώ εσείς ήδη έχετε μολυνθεί“, συνεχίζι ο Καθηγητής Raoult.

Ένα νέο στέλεχος του κορωνοϊού βρίσκεται πίσω από το ένα πέμπτο όλων των περιπτώσεων στο Norfolk.

Η νέα του εκδοχή εντοπίστηκε από το παρατηρητήριο της Public Health England στο Λονδίνο και το Κεντ, αλλά έχει εξαπλωθεί σε άλλες περιοχές, αντιπροσωπεύοντας το 20% των περιπτώσεων μολύνσεων με τον ιό στο Norfolk – κυρίως γύρω από το Norwich – 10% στο Essex και 3% στο Suffolk. Άλλες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στη Σκωτία και την Ουαλία. Η δυναμική του στο Λονδίνο ποικίλλει μεταξύ δήμων.

Διεξάγονται επείγουσες μελέτες στο Porton Down και σε άλλα εξειδικευμένα εργαστήρια για να προσδιοριστεί εάν το στέλεχος εξαπλώνεται πιο εύκολα ή μερικώς αποφεύγει το ανοσοποιητικό σύστημα, με προκαταρκτική έρευνα που υποδηλώνει ότι συντρέχουν λόγοι ανησυχίας γράφει ο theguardian.

Ο Ματ Χάνκοκ ο Υπ. υγείας, ανακοίνωσε την ανακάλυψη του νέου κορωνοιού τη Δευτέρα, λέγοντας ότι μπορεί να προκαλεί την αύξηση των λοιμώξεων στο Λονδίνο και στα νοτιοανατολικά.

Αν και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι προκαλεί σοβαρότερη ασθένεια ή ότι τα εμβόλια Covid δεν θα προστατεύσουν από αυτήν, οι επιστήμονες υποπτεύονται ότι η παραλλαγή μπορεί να εξαπλωθεί γρηγορότερα, καθιστώντας πιο δύσκολη τη συγκράτησή τους…

Περισσότερες από 1.000 περιπτώσεις εντοπίστηκαν σε 60 περιοχές τοπικής αυτοδιοίκησης, κυρίως στο νότο και ανατολικά

Η νέα παραλλαγή, με την ονομασία VUI – 202012/01, έχει επτά μεταλλάξεις στην ακίδα πρωτεΐνης που στερεώνει την επιφάνεια του ιού. Η πρωτεΐνη ακίδα είναι το κλειδί που χρησιμοποιεί ο ιός για να ξεκλειδώσει ανθρώπινα κύτταρα και να τα μολύνει. Είναι επίσης ο στόχος για πολλά αντισώματα. Οι μεταλλάξεις στην πρωτεΐνη των ακίδων έχουν συχνά μικρό αντίκτυπο, αλλά μπορούν δυνητικά να αλλάξουν τη μολυσματικότητα του ιού ή να τον καταστήσουν λιγότερο ευαίσθητο σε αντισώματα που εκλύονται από το ανοσοποιητικό σύστημα.

Μια βασική μετάλλαξη στο νέο στέλεχος, γνωστό ως delta 69/70, έχει εμφανιστεί σε χιλιάδες δείγματα κορονωϊού σε όλο τον κόσμο. Οι επιστήμονες ερευνούν εάν η μετάλλαξη βοηθά τον ιό, ίσως αποφεύγοντας τα αντισώματα ή ενισχύοντας την ικανότητά του να μολύνει ανθρώπινα κύτταρα. Οι προκαταρκτικές δοκιμές στο εργαστήριο της Gupta δείχνουν ότι η μετάλλαξη μπορεί να αυξήσει τη μολυσματικότητα του ιού, αλλά απαιτείται εκτενέστερη εργασία για να επιβεβαιωθεί το εύρημα.

Ένας λόγος για τον οποίο το delta 69/70 προκαλεί ανησυχία είναι ότι άλλες εκδόσεις του coronavirus που κυκλοφορούν ήδη φαίνεται να εξαπλώνονται γρηγορότερα όταν αποκτούν τη μετάλλαξη.Παρά τις άπειρες μεταλλάξεις οι κρατικοί ειδήμονες στην Αγγλία καθησυχάζουν για τη δραστικότητα των εμβολίων…

Οι συνεχείς μεταλλάξεις του ιού συν την εκτίμηση του Dr. Thomas Binder Καθηγητή Καρδιολόγου διευθυντή του εργαστηρίου Ηχοκαρδιογραφίας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Βιέννης μ΄ερευνητικό έργο στις ΗΠΑ που δηλώνει πως ”είναι βιολογικώς αδύνατο ένα “δεύτερο κύμα ” ενός αναπνευστικού ιού ενώ ήδη οδηγούμαστε στο τρίτο συνηγορούν πως μάλλον είναι υπόθεση βιοτρομοκρατίας.. γι αυτό άλλωστε όλοι μίλησαν και για πόλεμο…..Και βέβαια αν θες ειρήνη προετοιμάζεσαι για πόλεμο .. και ήμασταν ανέτοιμοι και βέβαια σε έναν πολίτη που τον καλείς ως στρατιώτη σ΄ένα πόλεμο ποτέ δεν του ρίχνεις το ηθικό .. θα είναι καταστροφικό..Κάθε πόλεμος γίνεται χρυσή ευκαιρία κερδοσκοπίας…Καλό θα ήταν να μην γίνεται εμπορευματοποίηση του τρόμου αλλά ν΄αναζητούνται οι πιο πειστικές και ενδεδειγμένες λύσεις με βάση το ιατρικώς κι επιστημονικώς ορθό…Οι αντιρρησίες οι αιρετικές φωνές της ιατρικής κοινότητας αυτή τη στιγμή μάλλον δικαιώνονται ……..

Πηγές:

https://enromiosini.gr/arthrografia/%ce%b1%cf%85%cf%83%cf%84%cf%81%ce%af%ce%b1-h-%cf%80%ce%bb%ce%b5%ce%b9%ce%bf%cf%88%ce%b7%cf%86%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%cf%89%ce%bd%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%b4%ce%b5%ce%bd/

https://www.bavariagr.de/afstria-megali-aprothymia-tou-plithysmou-emvoliastei/?fbclid=IwAR0kk8T52zHKc56tgq7dhBmJTLPocylldPWp5KkgiUijKnoyyz9rQ9S5f_0

https://www.triklopodia.gr/%ce%b2%cf%8c%ce%bc%ce%b2%ce%b1-fauci-%ce%ba%ce%ac%cf%84%ce%b9-%cf%80%ce%bf%ce%bb%cf%8d-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%af%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%bf-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%b2%ce%b1%ce%af%ce%bd%ce%b5%ce%b9/, ellinikiafipnisis

https://dimpenews.com/2020/12/16/%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%cf%87%ce%b5%ce%af%cf%82-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%be%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b9%ce%bf%cf%8d-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b9%cf%83%cf%80/

https://www.cnn.gr/kosmos/story/247148/almpert-mpoyrla-giati-den-exei-kanei-akomi-to-emvolio-tis-pfizer-kata-toy-koronoioy

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments