ΤΟ Δ.Ι.Σ. ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ ΟΥΚ ΑΝΔΡΟΣ ΣΟΦΟΥ…

Παλιότερα είχα γράψει ένα σχόλιο που ταιριάζει και τώρα πιστεύω:

ΤΟ Δ.Ι.Σ. ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ ΟΥΚ ΑΝΔΡΟΣ ΣΟΦΟΥ…

δηλαδή, εμείς τώρα πρέπει να πανηγυρίσουμε υποτίθεται;;;; 

Η Σαρακοστή αντικαταστάθηκε από τα “λιτά” και σύντομα Χριστούγεννα (40–>1) [λες να μην γίνει και όρθρος ούτε πριν την πρώτη θ.λ.;;;], το άγιο δωδεκαήμερο έγινε διήμερο (πρωτοχρονιά και Φώτα, 12–>2) [ο όρθρος λιτός υποθέτω κι εδώ; ο Μέγας Αγιασμός το ίδιο;]… Τα 4 άτομα έγιναν 9 και τώρα πλέον 25 (υποτίθεται…). Θα ξεκινήσει το κλείσιμο θέσεων, μην σας πω ότι θα γίνουν και δωροδοκίες… Οι ιερείς θα γίνουν αστυνόμοι, οι επίτροποι θα γίνουν πορτιέρηδες, οι πιστοί θα γίνουν καρναβάλια… τα αντίδωρα θα γίνουν πακέτα… οι εικόνες θα καλυφθούν με κορδέλες και απαγορευτικά (?)… η θεία κοινωνία ποιός ξέρει (?)… Επίσης, οι λειτουργίες θα γίνουν σύντομες και λιτές (!?). Τί ωραία, τί καλά, τριαλαρόμ, τριαλαρά… Το φοβερό είναι ότι κάποιοι (όχι τόσο λίγοι) πανηγυρίζουν…

Θυμάστε τί έγινε την προηγούμενη φορά; Ο Μητσοτάκης έκλεισε κανονικά όλες τις εκκλησίες, γιατί δεν άντεχε τις μεσοβέζικες λύσεις. Αυτή τη φορά, αν δεν τις κλείσει ο Μητσοτάκης, σκεφτήκατε μήπως τις κλείσει ο ίδιος ο Θεός;

Ο Θεός να με βγάλει  ψεύτη, αλλά κάτι δεν μου αρέσει καθόλου με τις εξελίξεις αυτές… κάτι μου βρωμάει…  Τώρα πραγματικά αρχίζω να φοβάμαι… Τώρα αρχίζω να νιώθω πραγματικά ψεκασμένος… σαν να με ψεκάζουν με κατσαριδοκτόνο στο πρόσωπο… και να περιμένουν από εμένα να τους πώ κι ευχαριστώ! 

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος που συνήλθε μέσω τηλεδιάσκεψης σήμερα. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος καλεί κλήρο και πιστούς να εφαρμόσουν στο ακέραιο τις αποφάσεις της πολιτείας σχετικά με τον εκκλησιασμό την περίοδο του Αγίου Δωδεκαημέρου.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ που εκδόθηκε νωρίτερα θα τελεστούν Θείες Λειτουργίες ανήμερα των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, όπου σε κάθε ναό θα μπορούν να προσέλθουν μέχρι και 25 πιστοί, ενώ στους Μητροπολιτικούς Ναούς μέχρι και 50. 

Δηλώσεις Τύπου έκανε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ο εκπρόσωπος Τύπου αυτής, Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Πετρουπόλεως και Αχαρνών κ. Αθηναγόρας. «Από σήμερα 15 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου θα επιτρέπεται η προσέλευση του κόσμου για ατομική προσευχή με καθορισμένο ωράριο από τον κάθε ναό το οποίο θα είναι αναρτημένο στην είσοδο του Ιερού Ναού», σημείωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας έπειτα από σχετική ερώτηση μετά την ολοκλήρωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ακόμα ανέφερε ότι: «Επιτρέπονται οι κωδωνοκρουσίες ενώ απαγορεύονται τα μεγάφωνα. Τέλος, η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού θα γίνει εντός των Ιερών Ναών».

Πηγή: https://ellasnafs.blogspot.com/2020/12/blog-post_86.html

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments