Αποκάλυψη: Εκτός Οδηγιών ECDC, US CDC και ΕΟΔΥ oι κηδείες Covid-19 στην Ελλάδα-Ποιος έδωσε εντολή για «πρωτόκολλο» Ebola;

Στοιχεία στην εκπομπή “Αντιθέσεις” ότι οι νεκροί κηδεύονται με οδηγίες για Ebola

Μία αποκάλυψη που προκαλεί αίσθηση, θα συζητηθεί, και χρήζει πειστικών και επιστημονικά τεκμηριωμένων απαντήσεων έγινε στην εκπομπή «Αντιθέσεις» της ΚΡΗΤΗ TV με αφορμή την συζήτηση «Πανδημία και Δημοκρατία».

Ο γιατρός και ερευνητής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και στο Πανεπιστήμιο Πατρών Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, απαντώντας στο ερώτημα γιατί οι κηδείες COVID-19 στην Ελλάδα γίνονται με βάση πολύ αυστηρές οδηγίες σφραγίσματος του νεκρού με αποτέλεσμα οι οικείοι που επιθυμούν, σύμφωνα με τις λατρευτικές, θρησκευτικές και πολιτιστικές τους παραδόσεις, να μην μπορούν να αποχαιρετήσουν τον δικό τους άνθρωπο, αποκάλυψε ότι στην Ελλάδα οι κηδείες γίνονται καθ’ υπέρβαση των σχετικών με το θέμα οδηγιών του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC). Συγκεκριμένα, σε Τεχνική Έκθεση με τίτλο «Ζητήματα σχετικά με τον ασφαλή χειρισμό των σορών αποθανόντων προσώπων που αποτελούν ύποπτα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα της COVID-19» που δημοσίευσε με ημερομηνία 23 Μαρτίου 2020 το ECDC, περιγράφεται ρητά και κατηγορηματικά ότι τα άμεσα συγγενικά πρόσωπα του θανόντος μπορούν όχι μόνο να παρευρίσκονται στην κηδεία, αλλά, αν το λατρευτικό τους πιστεύω είναι τέτοιο που τους επιβάλει και μη επεμβατικές διαδικασίες φροντίδας της σορού, να το πράξουν, τηρώντας βέβαια τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ). Μάλιστα οι οδηγίες αναφέρουν χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ότι: «Μπορεί να πραγματοποιηθεί έκθεση της σορού για τους πενθούντες. Εάν οι συγγενείς ή θρησκευτικοί εκπρόσωποι πρόκειται να αγγίξουν την σορό, θα πρέπει να τηρούνται οι βασικές προφυλάξεις και να χρησιμοποιούνται ΜΑΠ για την πρόληψη της μετάδοσης μέσω της άμεσης επαφής…».

-Με οδηγίες για Ebola οι Κηδείες στην Ελλάδα

Μάλιστα, στην ίδια εκπομπή, αποκαλύφθηκε ότι και το Αμερικανικό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (US CDC) έχει αντίστοιχες οδηγίες τις οποίες ανανέωσε σχετικά μόλις τον Σεπτέμβριο του 2020. Με βάση τα στοιχεία σε σχετικό πίνακα, προκύπτει ότι οι οδηγίες που, καθ’ υπέρβαση και για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους επιστημονικής τεκμηρίωσης, ακολουθούνται στην Ελλάδα αφορούν τον κηδεία και ταφή ατόμων που έχουν καταλήξει από τον ιό Ebola! Στην εκπομπή παρουσιάστηκαν επίσης οδηγίες από το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου εκεί περιγράφεται η δυνατότητα παρουσίας στενού συγγενή σε κηδεία ακόμη κι αν αυτός είναι θετικός στον ιό και έχει αυστηρή οδηγία απομόνωσης-καραντίνας, αρκεί να τηρεί αυστηρά τις αποστάσεις και τα μέτρα ατομικής προστασίας και να έχει ενημερώσει όλους τους παρευρισκόμενους ότι είναι θετικός στον ιό.

Στην αποκάλυψη αυτή, τοποθετήθηκαν κορυφαίοι νομικοί και συνταγματολόγοι που μετείχαν στην εκπομπή με κάποιους εξ αυτών να αφήνουν ανοιχτό ακόμη και το θέμα εγέρσεως αγωγών αποζημίωσης από συγγενείς αποθανόντων από COVID-19 που στερήθηκαν της λατρευτικής και θρησκευτικής τους ανάγκης και πεποίθησης τον τελευταίο αποχαιρετισμό σε οικεία τους πρόσωπα. Στην εκπομπή τονίστηκε ότι παρέκκλιση από διεθνείς οδηγίες και πρακτικές δεν μπορεί να γίνεται με αυθαίρετη επίκληση θεωρητικών κινδύνων αλλά θα πρέπει να εξηγείται και να τεκμηριώνεται με ισχυρά επιστημονικά δεδομένα. Ειδάλλως είναι αδικαιολόγητη, ακραία, και θέτει σοβαρό ζήτημα προσβολής του νεκρού, των συγγενών και των θρησκευτικών πεποιθήσεων του καθενός, ανεξαρτήτως θρησκείας. Η υπέρβαση στην Ελλάδα των οδηγιών κηδείας και ταφής του ECDC και του US CDC, εφαρμόζοντας στην χώρα μας οδηγίες αντιμετώπισης της σορού ως περιστατικό Ebola, έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες οικογένειες να στερούνται τον τελευταίο αποχαιρετισμό στα οικεία τους πρόσωπα με βάση το προσωπικό, λατρευτικό και θρησκευτικό τους συναίσθημα που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στα πλαίσια της ελεύθερης άσκησης των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων.

Οδηγίες CDC – Αμερικανικό Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (οι δυο πίνακες έχουν δίπλα δίπλα οδηγίες για κηδείες με Covid-19 και Ebola, όπου φαίνεται ότι ακολουθούμε του Ebola)  (ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΕΔΩ)

(ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΩ)

Οι οδηγίες του ECDC -Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων για κηδείες – ταφές Covid-19   (ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΔΩ)

Οι οδηγίες της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου για τις Κηδείες και μια επίμαχη περικοπή για το πώς ένας στενός συγγενής  με Covid-19 μπορεί να παραστεί στη κηδεία στενού συγγενικού του προσώπου (ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΔΩ)

Κηδείες «κόντρα» και στις οδηγίες του ΕΟΔΥ – Ποιος έδωσε εντολή για «πρωτόκολλο» Ebola;

Nέες αποκαλύψεις μετά το θέμα που αναδείχθηκε από την εκπομπή “Αντιθέσεις”

Αναφερθήκαμε χθες στην αποκάλυψη που έκανε στην εκπομπή “Αντιθέσεις”, ο ερευνητής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ,Κωνσταντίνος Φαρσαλινός,  με το  μεγάλο θέμα που προκύπτει με τις κηδείες COVID-19 στην Ελλάδα. Είπαμε ότι χρησιμοποιείται πρωτόκολλο Ebola, σε αντίθεση με τις τεχνικές εκθέσεις του ECDC και του US CDC.

Ζητήσαμε αιτιολόγηση και τεκμηρίωση γιατί συμβαίνει αυτή.

Τελικά τα πράγματα  φαίνεται να είναι χειροτέρα απ’ότι  αρχικά νομίζαμε νομίζαμε. Αυτό προκύπτει αφού, ο ΕΟΔΥ όπως αποκαλύπτουμε σήμερα , έχει από τις 10 Απριλίου 2020 εκδώσει γραπτές οδηγίες οι οποίες βρίσκονται σε ΣΥΜΦΩΝΙΑ με την έκθεση του ECDC. Επιτρέπει ακόμη και την φροντίδα από τα μέλη των οικογενειών (εφόσον το επιθυμούν), με χρήση μέσων ατομικής προστασίας.

Άρα λοιπόν, κάποιοι κύριοι, καθ’ υπέρβαση και των επίσημων εθνικών οδηγιών, έχουν μετατρέψει τις κηδείες σε ντροπιαστικό σόου, με σφραγισμένα φέρετρα, χωρίς καμία πρόσβαση των οικείων και πολύ στενών συγγενικών προσώπων του νεκρού, εφόσον το επιθυμούν να δουν και να αποχαιρετίσουν τον δικό τους άνθρωπο.  

«Δεμένα τα χέρια» για τα γραφεία τελετών

Τα γραφεία τελετών στην Κρήτη δηλώνουν ότι από τη στιγμή που τα νοσοκομεία τους παραδίδουν τους νεκρούς με covid μέσα σε κλειστούς, αδιαφανείς σάκους με οδηγίες να τους βάζουν στο φέρετρο και να τους σφραγίζουν, τα δικά τους χέρια είναι «δεμένα» και δεν μπορούν  να πράξουν διαφορετικά. Οι ίδιοι εκφράζουν και την απορία τους τι ακριβώς να μεταφέρουν στους συγγενείς από τη στιγμή που δεν έχουν δει καν ποιος κηδεύεται και πάντως από τα νοσοκομεία  ότι τις οδηγίες εγγράφως δεν τις έχουν δει παρ’όλο που όπως συμφωνούν ανατρέχοντας στις οδηγίες του ΕΟΔΥ , δεν εντόπισαν τέτοιες διαδικασίες. Αντίθετα όπως μας είπαν, συγγενείς μπορούν κανονικά να δουν το νεκρό με μάσκες και πριν μεταφερθεί στην κηδεία, αλλά με το σφραγισμένο φέρετρο είναι αδύνατο.

Ποιος έδωσε εντολή για “πρωτόκολλο”  Ebola;

Πλέον θα πρέπει να μάθουμε ποιοι έδωσαν τις οδηγίες αντίθετα για κηδείες και ταφές, ανεξαρτήτως λατρευτικού πιστεύω του καθένα, αυτές να γίνονται με οδηγίες όπως κηδείες και ταφές για νεκρούς από Ebola . Ακόμη χειρότερα που στον Δήμο Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη για παράδειγμα ,  τον Οκτώβριο όπως αναφέρουν: “Όπως αναφέρει το thesstoday.gr, ο χώρος που αναμένεται να δημιουργηθεί το προσεχές διάστημα στον Εύοσμο θα πληροί παρόμοια κριτήρια όπως της Θέρμης, δηλαδή θα είναι απομονωμένος, μακριά από τους λοιπούς τάφους, η ταφή θα έχει διάρκεια δέκα χρόνων, ενώ η μεταφορά των θυμάτων θα γίνεται μέσα σε σφραγισμένα φέρετρα τα οποία θα είναι τυλιγμένα με διπλό ειδικό νάιλον, ενώ αντίστοιχη ειδική φόρμα θα φορούν και οι νεκροί.” Από τις οδηγίες του ECDC, του US CDC  αλλά και του ΕΟΔΥ, δεν προκύπτει καμία τέτοια οδηγία και για την ταφή. Το θέμα πλέον παίρνει άλλη διάσταση, αφού δεκάδες οικογένειες στην Ελλάδα, στη ουσία κήδεψαν χωρίς να μπορούν ούτε στη κηδεία, ούτε στη ταφή να αποχαιρετήσουν όπως οι ίδιες θα επέλεγαν τους δικούς τους ανθρώπους, που έφυγαν από Covid-19 και το ερώτημα είναι ποιος έδωσε τέτοια εντολή και οδηγία για  κηδείες και ταφές, καθ υπέρβαση και των οδηγιών του ΕΟΔΥ. Απαιτείται διερεύνηση, και να δοθούν απαντήσεις  άμεσα , ενώ θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η εισαγγελική παρέμβαση διερεύνησης της υπόθεσης , καθώς εδώ προκύπτει η εφαρμογή ενός ακραίου μέτρου , με άγνωστο τελικά για την ώρα τον εντολέα και καθ’ υπέρβαση των οδηγιών των αρμόδιων κρατικών φορέων για το θέμα.

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΕΟΔΥ: Οδηγίες για τη διαχείριση νεκρών σωμάτων (ΕΔΩ)

Πηγές:

https://www.neakriti.gr/article/kriti/1599885/apokalupsi-ektos-odigion-ecdc-kai-us-cdc-oi-kideies-covid-19-stin-ellada/

https://www.neakriti.gr/article/kriti/1599988/kideies-kodra-stis-odigies-tou-eodu-poios-edose-edoli-gia-protokollo-ebola/

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments