Έρευνα στη Νορβηγία μετά τον θάνατο δύο ανθρώπων σε γηροκομείο που είχαν κάνει το εμβόλιο της Pfizer

Εξαιτίας του γεγονότος ότι ηλικιωμένοι λαμβάνουν κατά προτεραιότητα το εμβόλιο, είναι αρκετά πιθανό οι θάνατοι να είναι σύμπτωση.

Ο Οργανισμός Φαρμάκων της Νορβηγίας ανακοίνωσε ότι δύο τρόφιμοι σε γηροκομείο πέθαναν λίγες ημέρες μετά τη λήψη του εμβολίου της Pfizer κατά του κορωνοϊού, ενώ πραγματοποιείται σχετική έρευνα. 

«Πρέπει να αξιολογήσουμε αν το εμβόλιο είναι η αιτία θανάτου ή αν πρόκειται για σύμπτωση το γεγονός ότι συνέβη μετά τον εμβολιασμό» αναφέρει σε ανακοίνωση ο ιατρικός διευθυντής Στάινερ Μάντσεν.

Πρόσθεσε ότι, εξαιτίας του γεγονότος ότι ηλικιωμένοι λαμβάνουν κατά προτεραιότητα το εμβόλιο, είναι αρκετά πιθανό οι θάνατοι να είναι σύμπτωση. Περίπου 400 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε εβδομάδα σε γηροκομεία στη Νορβηγία.

Τόσο ο Οργανισμός όσο και το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας διερευνούν τους θανάτους. 

Οι καταγεγραμμένες παρενέργειες του εμβολίου είναι ήπιες και παροδικές, παρότι έχουν υπάρξει αναφορές για αλλεργικές αντιδράσεις στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο σε ανθρώπους με σχετικό ιστορικό.

Αρκετοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν λάβει το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech, μεταξύ αυτών, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς. Οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν στην Νορβηγία στις 27 Δεκεμβρίου.

Πηγή: https://sputniknews.gr/kosmos/202101069305536-ereuna-sti-norvigia-meta-ton-thanato-dyo-anthropon-se-girokomeio-pou-eihan-kanei-to-emvolio-tis/?utm_source=push&utm_medium=browser_notification&utm_campaign=sputnik_gr

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments