Ανοίγουν οι Εκκλησίες

Οι λοιμωξιολόγοι στην πολύωρη συνεδρίασή τους είπαν «ναι» και στο άνοιγμα των εκκλησιών, υπό την προϋπόθεση της τήρησης όλων των υγειονομικών μέτρων.

Ταυτόχρονα, έδωσαν το πράσινο φως για το άνοιγμα των κομμωτηρίων αλλά και των κέντρων αισθητικής (μανικιούρ – πεντικιούρ), ενώ δεν πρόκειται προς το παρόν να ανοίξουν τα καταστήματα τυχερών παιχνιδιών (ΠΡΟΠΟ) και φυσικά η εστίαση. Για τις επόμενες συνεδριάσεις παραπέμφθηκε και το θέμα του ανοίγματος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Πώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες

Εως 25 άτομα θα είναι ο επιτρεπόμενος αριθμός των πιστών στις εκκλησίες και τους ιερούς ναούς και έως 50 άτομα στους μητροπολιτικούς ναούς.

Ωστόσο  η σχετική ανακοίνωση για το εάν οι εκκλησίες θα ανοίξουν από την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου ή την Κυριακή 24 Ιανουαρίου θα γίνει από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά σήμερα το απόγευμα.

Ανοιχτά θα είναι από τη Δευτέρα τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης νυχιών σε όλες τις περιοχές πλην εκείνων που βρίσκονται σε αυστηρό lockdown.

Ειδικά για αυτές τις περιοχές δεν θα ανοίξουν ούτε τα καταστήματα λιανικής και οι αγορές θα γίνονται με την μέθοδο του click away.

Η λειτουργία των κομμωτηρίων θα γίνει με τις εξής προϋποθέσεις:

– Τέσσερα άτομα έως 100 τ.μ. και ένα άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον.

– Απόσταση δύο μέτρων μεταξύ θέσεων εργασίας.

– Εξυπηρέτηση πελατών μόνο με ραντεβού.

Πηγή: https://www.tanea.gr/2021/01/15/greece/nai-tis-epitropis-ton-epistimonon-gia-ekklisies-kai-kommotiria/

Σημείωση Χώρας: Προφανώς για την επιτροπή και την κυβέρνηση Ιεροί Ναοί, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής έχουν την ίδια αξία και προσφέρουν τις ίδιες υπηρεσίες… Άντε να δούμε πότε θα τα ξανακλείσουν…

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments