Στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Τατόι, με Μακρόν, Πούτιν και Κάρολο;

Στο θέμα της παρέλασης της 25ης Μαρτίου και στα σενάρια που υπάρχουν αναφέρεται ο σημερινός «Βηματοδότης».

«Σήμερα θα σας πάω δύο μήνες μπροστά και συγκεκριμένα θα σας μεταφέρω νοερά στην Πέμπτη, 25η Μαρτίου 2021 για να σας περιγράψω πώς θα εορτασθεί η εθνική επέτειος εν μέσω πανδημίας.

Η αρχική εισήγηση ήταν να μην γίνει στρατιωτική παρέλαση, ή να αφήσουν τους ειδικούς να αποφασίσουν εάν θα γίνει η στρατιωτική παρέλαση ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο εκείνων των ημερών.

Το ΓΕΕΘΑ όμως είχε άλλη ιδέα. Σου λέει γιατί να μην μεταφέρουμε την παρέλαση; Αντί να γίνει μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, δεν την κάνουμε στον διάδρομο από-προσγειώσεως του στρατιωτικού αεροδρομίου στο Τατόι;

Είναι απέραντος ο διάδρομος και μπορούμε, ειπώθηκε, να μεταφέρουμε εκεί εξέδρες, σημαίες, άρματα μάχης, πυροβόλα και λοιπές δυνάμεις παρέλασης. Καλή ιδέα, ειπώθηκε, ας την εφαρμόσουμε» αναφέρει ο «Βηματοδότης».

Κάρολος, Πούτιν, Μακρόν και αμερικανικά F-15

Έτσι για πρώτη φορά, συνεχίζει, η στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου μεταφέρεται στο Τατόι, χωρίς κόσμο να την παρακολουθεί αλλά με απευθείας τηλεοπτική κάλυψη, ώστε να τηρηθούν πλήρως τα υγειονομικά μέτρα.

Η παρέλαση θα γίνει, όπως αποφασίστηκε, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας και παρουσία του Πρωθυπουργού. Εδώ όμως θέλω να υπενθυμίσω και κάτι:

Έχει ανακοινωθεί, χωρίς ακόμα να διαψευσθεί ή να αλλάξει το πρόγραμμα, ότι κατά την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της επανάστασης έχουν προσκληθεί τόσο ο Πρόεδρος Μακρόν, όσο και ο Πρόεδρος Πούτιν καθώς και ο διάδοχος του Βρετανικού Θρόνου Κάρολος.

Έως τώρα δεν υπήρξε όπως μαθαίνω καμία ακύρωση. Βεβαίως, οι αφίξεις των ηγετών αυτών, θα εξαρτηθούν και από τη κατάσταση που θα επικρατεί σε ένα μήνα με τον covid.

Θα γίνει η παρέλαση

Όπως και νάχει το πράγμα, η παρέλαση, είτε έρθουν οι τρεις αυτοί ηγέτες, είτε όχι θα γίνει. Και θα είναι, όπως με διαβεβαιώνουν από το Πεντάγωνο λαμπρή. Και ξέρετε γιατί; Επειδή στην παρέλαση θα περάσουν τιμητικά πάνω από την Αθήνα (και πάνω από τον χώρο της παρελάσεως) και 4 Rafale της L’Armee de l’Air καθώς και αμερικανικά F-15.

Αν ρωτάτε πού θα βρεθούν τα αμερικανικά F-15 στην Ελλάδα, σας ενημερώνω ότι εκείνες τις ημέρες τα αμερικανικά F-15 θα βρίσκονται στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα μετέχοντας σε άσκηση με ελληνικά F-16.

Να σημειώσω, τέλος, ότι στην παρέλαση την τιμητική τους θα έχει η Πολεμική Αεροπορία, αφού θα παρελάσουν όλοι οι τύποι των μαχητικών αεροσκαφών και των στρατιωτικών ελικοπτέρων.

Πηγή: https://www.in.gr/2021/01/27/politics/sto-tatoi-parousia-poutin-makron-parelasi-gia-tin-25i-martiou/

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments