To μεγαλοφυές σχέδιο των έξυπνων μέτρων διαχείρισης της πανδημίας έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

To μεγαλοφυές σχέδιο των έξυπνων μέτρων διαχείρισης της πανδημίας έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

1. Δεν πετάμε χρήματα για άσκοπα τεστ και για συνταγογράφηση του διαγνωστικού τεστ. Δεν έχει νόημα η σπατάλη να εντάξουμε τα χιλιάδες ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα στη διαχείριση της πανδημίας ώστε να μην μετατρέπουμε τα νοσοκομεία σε κέντρα δειγματοληψίας και διαγνωστικού ελέγχου.

2. Δεν πετάμε χρήματα για ομάδες ιχνηλάτησης με αποκεντρωμένη διαχείριση, σε επίπεδο νομού ή περιφέρειας. Γιατί να ξέρουμε που και πως εμφανίζονται οι θετικοί στον ιό ενώ μπορούμε να σας κλείσουμε όλους στο σπίτι και να ξέρουμε ότι προσβάλλεστε όλοι εντός της οικείας…

3. Δεν πετάμε χρήματα για να εντάξουμε τις δεκάδες χιλιάδες των ιδιωτών ιατρών στη διαχείριση της πανδημίας μέσω πρωτοκόλλων αντιμετώπισης των ασθενών στην οικία (και αποζημίωσής τους προφανώς). Σας αφήνουμε σπίτι χωρίς ιατρική υποστήριξη και χωρίς την παραμικρή οδηγία (εκτός από το πρόστιμο σε περίπτωση που παραβείτε την καραντίνα), και σας προσφέρουμε δωρεάν διασωλήνωση σε δημόσιο νοσοκομείο (αν προλάβετε να πάτε), αρκεί να νοσείτε μόνο από COVID (διότι δεν επιτρέπεται να χρειάζεστε βοήθεια για ένα άλλο νόσημα.

4. Δεν πετάμε χρήματα για να φτιάξουμε στοιχειώδη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Αντίθετα, εξοικονομούμε πόρους κλείνοντας την πρωτοβάθμια ώστε να ενισχύσουμε δωρεάν τα νοσοκομεία με επιπλέον προσωπικό, κι ας ξέρουμε (και βλέπουμε) ότι τα νοσοκομεία δεν μπορούν να διαχειριστούν το πρόβλημα.

5. Δεν πετάμε χρήματα για να αποκτήσουμε σοβαρά επιδημιολογικά δεδομένα, ώστε να αντιλαμβανόμαστε νωρίς το επιδημικό φορτίο και να λαμβάνουμε τεκμηριωμένα και στοχευμένα μέτρα. Είμαστε δημιουργικοί και πρακτικοί, φτιάχνουμε μοντέλα και αναλύσεις με στοιχεία ανεπαρκή ή ανύπαρκτα, και με βάση αυτά παίρνουμε τις αποφάσεις μας να σας σώσουμε καταστρέφοντάς σας.

6. Δεν πετάμε τα χρήματα μας ακολουθώντας άσκοπα και άχρηστα μέτρα πρόληψης. Πρώτα βλέπουμε (τις νοσηλείες και τις ΜΕΘ, δηλαδή με καθυστέρηση 12-20 ημερών από την προσβολή από τον ιό), και μετά πράττουμε.

7. Δεν πετάμε τα χρήματά μας για να συντηρούμε πάρκα και ανοιχτούς χώρους για να ασκηθείτε, διότι ως γνωστό η άσκηση καταστέλλει το ανοσοποιητικό ενώ ταυτόχρονα η κυκλοφορία σε ανοιχτούς χώρους σε πάρκα προάγει τη μετάδοση μέσω της διασποράς δια του αέρα της ατμόσφαιρας.

8. Δεν πετάμε χρήματα σε άσκοπη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας για να μένουν ανοιχτά τα καταστήματα. Επιβάλλουμε δημοκρατικά τους κανόνες για το τί χρειάζεστε, πως θα ζήσετε και αν θα εργάζεστε, και ταυτόχρονα συμβάλουμε στην αναστροφή της κλιματικής αλλαγής με το να συνωστίζουμε περισσότερο κόσμο σε λιγότερο διαθέσιμο χρόνο ώστε να πραγματοποιήσει ακόμη και την αγορά βασικών ειδών (π.χ. τρόφιμα στα σουπερμάρκετ).

9. Δεν πετάμε χρήματα για μέτρα δημόσιας υγείας όταν μπορούμε εύκολα με παρεμβάσεις δημόσιας τάξης να ελέγξουμε την πανδημία, χρησιμοποιώντας προσωπικό που ήδη πληρώνουμε και που πλέον καταρτίζουμε περαιτέρω ώστε να ελέγχει γιατί μετακινείστε, που πάτε, πόσο μακρυά πάτε, τί αγοράσατε, γιατί το αγοράσατε, αν χρειαζόταν να το αγοράσετε, ποιον θα βοηθήσετε, πως θα τον βοηθήσετε και αν έχετε δικαίωμα να τον βοηθήσετε (αναφερόμαστε φυσικά στο Σώμα Διασφάλισης Δημόσιας Υγείας της Ελληνικής Αστυνομίας). Κι αν έχετε σουπερμάρκετ σε απόσταση μεγαλύτερη των 2 χιλιομέτρων από το σπίτι σας, να μας ευχαριστήσετε που σας βάζουμε σε δίαιτα (https://www.cretalive.gr/…/se-omiria-me-ta-nea-metra…).

10. Δεν πετάμε χρήματα με το να ανεχόμαστε άχρηστες και μη-αναγκαίες εργασίες (όπως εμείς τις χαρακτηριζουμε) που διασφαλίζουν αξιοπρεπή διαβίωση σε χιλιάδες οικογένειες. Θα πρέπει να μας ευχαριστείτε που σας σώζουμε ενώ σας καταστρέφουμε.

11. Δεν πετάμε χρήματα με άσκοπες και σπάταλες δημοκρατικές ελευθερίες, διότι με τις δημοκρατικές πολυτέλεις που καλομάθατε τόσα χρόνια μας εμποδίζετε να σας σώσουμε.

12. Δεν πετάμε χρήματα για τη διαχείριση της πανδημίας, γι’αυτό έχουμε ξοδέψει μόνο το 2πλάσιο της ετήσιας υγειονομικής δαπάνης της χώρα με ένα μόνο μέτρο (το lockdown), για μία μόνο νόσο, χωρίς καν να είναι μέτρο δημόσιας υγείας (δηλαδή άσκοπη σπατάλη).

13. Μπορεί να καταστρέφουμε την κοινωνία, να αυξάνουμε τα ψυχικά νοσήματα, να διαλύουμε την ισορροπία των παιδιών, να μην μας ενδιαφέρει αν και πως θα αντιμετωπιστεί ο κάθε πάσχων από άλλο νόσημα πλην της νόσου COVID, να επιλέγουμε ποιος έχει δικαίωμα να εργάζεται και ποιος έχει δικαίωμα να ζήσει αξιοπρεπώς, αλλά σας σώζουμε ΟΛΟΥΣ από τη νόσο COVID που έχει θνητότητα 0,003% σε ηλικίες 0-19 ετών, 0,02% σε ηλικίες 20-49 ετών, 0,5% σε ηλικίες 50-69 ετών και 5,4% σε ηλικίες άνω των 69 ετών (πηγή: US CDC).

Τελικά ήταν πολύ επιτυχημένο το trailer του φίλου 

Πετρος Αργυρίου

, και εξαιρετικά έξυπνος ο τίτλος που σκέφτηκε διότι αντικατοπτρίζει πλήρως την πραγματικότητα και τα όσα περιγράφω. Ελπίζω το τελικό αποτέλεσμα του ντοκιμαντέρ να είναι ισάξιο του trailer. Διότι υπάρχει και το ρητό “scripta manent”. Ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του, θα λογοδοτήσει, θα κριθεί και θα απολογηθεί, είτε θέλει είτε όχι.

https://www.youtube.com/watch?v=UM6qipJzXYo

Πηγή: https://www.facebook.com/photo/?fbid=1803873696431040&set=a.154560401362386 Konstantinos Farsalinos

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments