Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος κατά των αμβλώσεων-ΝΔ: Δεν εκφράζει το κόμμα και τον Πρόεδρό του

Στο επίκεντρο αρνητικής κριτικής βρέθηκε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, μετά την έγκριση που έδωσε σε ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου κατά των αμβλώσεων. «Δεν εκφράζει το κόμμα και τον πρόεδρό του», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Αρνητικά σχόλια προκάλεσε, κυρίως στα social media, η έγκριση του Στέλιου Κυμπουρόπουλου σε ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου, το οποίο αναφέρει πως η ανθρώπινη ζωή ενός παιδιού «πρέπει πάντα να προστατεύεται, ξεκινώντας από τη στιγμή της σύλληψης». Οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ψήφισαν «όχι» στο συγκεκριμένο ζήτημα, με τη στάση του κ. Κυμπουρόπουλου να προκαλεί αντιδράσεις

«Η ψήφος του Στέλιου Κυμπουρόπουλου κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση είναι ντροπή για τη χώρα. Η “μεταρρύθμιση” προχωράει, επόμενη στάση κυνήγι μαγισσών», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, που φαίνεται να μην καλύπτει τον ευρωβουλευτή για την απόφασή του. Συγκεκριμένα αναφέρεται πως η ψήφος του δεν εκφράζει ούτε το κόμμα, ούτε και τον πρόεδρό του, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκάθαρη θέση, σταθερά και διαχρονικά για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Το θέμα αυτό έχει λυθεί για την ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες. Είναι προφανές ότι η ψήφος του ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου δεν εκφράζει το κόμμα και τον Πρόεδρό του», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία στην ανακοίνωσή της.

Πηγή: https://www.newsbomb.gr/politikh/story/1177312/salos-me-ton-stelio-kympoyropoylo-kai-to-psifisma-gia-tis-amvloseis-ton-adeiazei-i-nd?utm_source=Notification&utm_medium=WebPush

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments