Παρενέργεια ΣΟΚ μετά από εμβόλιο της Johnson & Johnson! Πρήστηκε παντού

«Σπάνια περίπτωση, δεν ανησυχούμε», λένε οι «ειδικοί».

Ένας άντρας από την Βιρτζίνια των  ΗΠΑ υπέστη μια σοβαρή παρενέργεια μετά από το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, η οποία προκάλεσε ένα επώδυνο εξάνθημα, το οποίο εξαπλώθηκε σε ολόκληρο το σώμα και το δέρμα του, το οποίο ξεφλούδισε.

Συγκεκριμένα, ο Richard Terrell, 74 ετών, από το Goochland, άρχισε να υποφέρει από παράξενα συμπτώματα τέσσερις ημέρες μετά την λήψη του εμβολίου Johnson & Johnson, όπως μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης από τις ΗΠΑ.

«Άρχισα να αισθάνομαι λίγη ταλαιπωρία στη μασχάλη μου και μετά από λίγες μέρες άρχισα να έχω φαγούρα, να φουσκώνω και το δέρμα μου έγινε κόκκινο», δήλωσε ο Terrell.

«Σύντομα το εξάνθημα κάλυψε ολόκληρο το σώμα μου. Όλα συνέβησαν τόσο γρήγορα. Το δέρμα μου ξεφλούδισε», σημείωσε ο Terrell και συνέχισε:

«Ήταν τσίμπημα, κάψιμο και φαγούρα. Κάθε φορά που χαμήλωνα τα χέρια ή τα πόδια μου, όπως και το εσωτερικό του γόνατός μου, ήταν πολύ οδυνηρό, καθώς το δέρμα μου ήταν πρησμένο».

«Πήγε στο δωμάτιο έκτακτης ανάγκης στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί αποφάσισαν ότι είχε υποστεί μια ανεπιθύμητη αντίδραση στο εμβόλιο», ανέφερε το WRIC.

«Αποκλείσαμε όλες τις ιογενείς λοιμώξεις, αποκλείσαμε τον ίδιο τον κορωνοϊό, βεβαιωθήκαμε ότι τα νεφρά και το συκώτι του ήταν εντάξει και τελικά καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι αυτό ήταν το εμβόλιο που έλαβε ήταν η αιτία», ισχυρίζεται ο Dr Fnu Nutan, ο οποίος προσέθεσε πως το εν λόγω ιατρικό επεισόδιο θα μπορούσε να ήταν θανατηφόρο, εάν δεν είχε αντιμετωπιστεί.

«Το δέρμα είναι πολύ σημαντικό για το σώμα και μία τέτοια φλεγμονή μπορεί να προκαλέσει την απώλεια πολλών υγρών και ηλεκτρολυτών», δήλωσε ο Nutan στο κατάστημα.

Ωστόσο, ο Nutan ισχυρίστηκε ότι τέτοιες αντιδράσεις είναι εξαιρετικά σπάνιες.

«Αν κοιτάξετε τον κίνδυνο ανεπιθύμητης αντίδρασης από το εμβόλιο είναι πραγματικά, πολύ χαμηλός. Δεν έχουμε μεγάλη ανησυχία. Είμαι μεγάλος υποστηρικτής του εμβολίου», κατέληξε.

Πηγή: https://www.el.gr/ygeia/health-news/parenergeia-sok-meta-apo-emvolio-tis-johnson/

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments