«Ντροπή σου! Παπάς είσαι εσύ που αφήνεις τον Χριστό. Τι να σου πω καημένε ντρέπομαι, για τον παπά που έχουμε στην ενορία μας»

Θα σας πω μια μικρή ιστοριούλα!!!!

Πρίν το κορονοϊο ήτανε ένας ιερέας ο π Χρήστος και μίλαγε στον Γιώργο και του έλεγε :Γιώργο μου έλα παιδί μου την Κυριακή στην εκκλησία, Έλα να μεταλάβεις το σώμα και το αίμα του Χριστού μας!!! Σε παρακαλώ πολύ κάνε μου αυτήν χάρη!!!.

Ο Γιώργος ήτανε αρνητικός: Άσε με  παππούλη μου ,μόνο μια Κυριακή μου μένει να ξεκουραστώ και να δώ τους δικούς μου, στην εκκλησία θα τρέχω άσε με !!ξεκούραση θέλω και ύπνο!!!!

Ο π Χρήστος κάθε Κυριακή τον μνημόνευε στα Αγια, δεν τον ξεχναγε και πάντα προσευχόταν για εκείνον. Μετά από καιρό χτυπάει την Ελλάδα πανδημία… ο κορονοιος …..και αποφασίστηκε από το κράτος οι εκκλησίες να μείνουν κλειστές ….

Έτσι ο π Χρήστος μετά από 40 χρόνια ιερωσύνης, έπρεπε να μην λειτουργήσει, γιατί κάποιοι το αποφάσισαν!!!!

Στεναχωρημένος πολύ ο ιερέας, περπατούσε στο δρόμο και έκλαιγε γιατί δεν λειτουργεί….. πόνεσε πολύ,και έκανε το κομποσχοινακι του ,για να λυτρώσει ο Θεός τον κόσμο από όλο αυτό….. και ξαφνικά βλέπει τον Γιώργο!!!!…..

Ο Γιώργος θυμωμένος, επιτέθηκε με άσχημα λόγια στον ιερέα , γιατί δέχτηκε να κλείσει η εκκλησία.

Ντροπή σου!!!! παπας είσαι εσύ!! που αφήνεις τον Χριστό.Τι να σου πω καημένε ντρέπομαι, για τον παπα που έχουμε στην ενορία μας !!!!

Ο π Χρήστος με δάκρυα στα μάτια έφυγε ,δεν μίλησε. Και πάλι παρακαλούσε την Παναγία για την ψυχούλα του να σωθεί και τον συγχώρεσε!!!!!

Αφού λοιπον πέρασε και αυτή η πανδημία, ο π Χρήστος κάλεσε πάλι όλους τους ενορίτες του στην λειτουργία!!!!

Αλλά και πάλι…. μόνος του ήτανε με 3 πιστούς, αλλά και πάλι χαρούμενος ήτανε!!!

Καλό σας βράδυ…..

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments