Ο Alpha ισχυρίζεται ότι με διπλό θετικό τεστ μαθητές ή καθηγητές θα απομακρύνονται από τους οικείους τους

Τα self tests θα αποτελούν μία νέα πραγματικότητα από την ερχόμενη Δευτέρα σε πρώτη φάση για τους μαθητές του Λυκείου.

Πριν από λίγο δημοσιεύτηκε η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τα self tests η διενέργεια των οποίων θα αποτελεί ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ γονιών και μαθητών.

Πιο αναλυτικά:

α) Οι γονείς/κηδεμόνες και οι ενήλικες μαθητές/τριες επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr και αφού αυθεντικοποιηθούν, επιλέγουν την κατηγορία «Σχολική κάρτα για COVID- 19» και ακολουθούν τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος.

-Εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, εκτυπώνουν από την ηλεκτρονική πλατφόρμα τη σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος.

-Εάν το αποτέλεσμα είναι θετικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνουν και στη συνέχεια μεταβαίνουν εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών σε μια από τις δημόσιες δομές, όπως αυτές είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο.

Μέχρι να μεταβούν στη δημόσια δομή και μέχρι την ολοκλήρωση της κλινικής εκτίμησης και της αξιολόγησης των ευρημάτων, οι διαγνωσθέντες/είσες θετικοί/ες μαθητές/τριες και οι οικείοι τους παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, ακολουθώντας τις οδηγίες του Πρωτοκόλλου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Σε γνωστό κανάλι ωστόσο το πήγαν…πολλά βήματα παραπέρα, καθώς σε δελτίο ειδήσεων για τα θετικά κρούσματα σε μαθητές αναφέρθηκε χαρακτηριστικά:

«Σε κάθε περίπτωση, απομονώνονται και απομακρύνονται από τους οικείους τους για αποφυγή του κινδύνου διασποράς όπως προβλέπει το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Μη επίδειξη της σχολικής κάρτας

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως στην περίπτωση μη επίδειξης της σχολικής κάρτας από τον μαθητή, για οποιονδήποτε λόγο, ο ίδιος ΔΕΝ θα γίνεται δεκτός στο σχολείο ή την τάξη!

Μάλιστα θα απομονώνεται εκτός σχολικού συγκροτήματος προσωρινά, έως ότου έρθουν να τον παραλάβουν οι γονείς του ή κάποιος κηδεμόνας.

Στην ΚΥΑ προβλέπονται ρητά τα εξής:

«Στην περίπτωση που μαθητής/τρια δεν επιδείξει την σχολική κάρτα κατά την είσοδό του/της στην τάξη, τότε δεν γίνεται δεκτός/η, λαμβάνει απουσία και απομακρύνεται από την σχολική μονάδα. Εάν ο μαθητής/τρια είναι ανήλικος/η παραμένει στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί ανά τις σχολικές μονάδες για την αποφυγή περαιτέρω μετάδοσης του κορωνοϊου – COVID 19, μέχρις ότου οι γονείς/νόμιμοι κηδεμόνες τον/την παραλάβουν τηρουμένων όλων των ισχυόντων μέτρων προστασίας.

Κατά την άφιξη των γονέων/κηδεμόνων, επισημαίνονται η χρησιμότητα και η αναγκαιότητα του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης, ως μέτρο αντιμετώπισης της διασποράς της νόσου. Οι γονείς/νόμιμοι κηδεμόνες ενημερώνονται από τους εκπαιδευτικούς για την υποχρέωση της διενέργειας του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου νόσησης κατά του κορωνοϊού COVID 19 για δύο (2) φορές την εβδομάδα για κάθε μαθητή/τρια προκειμένου να εξασφαλισθεί η μέγιστη δυνατή προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας».

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments