Χαρδαλιάς: Δεν απαντά, μπλοκάρει!

Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Πριν από έναν χρόνο η στήλη ασχολήθηκε με το τζαμπαμαγκίτικο υφάκι του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, επισημαίνοντας ότι δεν το «φοράει» μόνο στην τηλεόραση αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τον Απρίλιο του ’20, όταν οι αυτοαποκληθέντες «άριστοι» έπαιζαν τον ρόλο των ηρώων και «σωτήρων» του λαού από τον κορωνοϊό, μερικοί αθεράπευτα καχύποπτοι είχαν την αίσθηση ότι το… όλον «πλοίο» που πηδαλιουχούσαν οι καπεταναίοι του υπαρκτού μητσοτακισμού είχε βάλει πλώρη για το παγόβουνο της αποτυχίας. Εις εκ των καχυπόπτων και ο ειλικρινώς υμέτερος.

Θέλοντας, ωστόσο, να μου λυθούν και κάποιες απορίες και να μη γράφω μόνος μου τα δικά μου, απευθύνθηκα στους… ειδικούς – και εν προκειμένω στον Νίκο Χαρδαλιά. Το Μέγα Σάββατο του υπέβαλα στο τουίτερ την ακόλουθη ερώτηση: «Τα ντελίβερι καφέδων και φαγητών δεν μεταδίδουν κορωνοϊό, αλλά η διανομή του Αγίου Φωτός στις ενορίες το μεταδίδει;» Η ερώτηση υπεβλήθη διότι η κυβέρνηση είχε απαγορεύσει και τη διανομή του Αγίου Φωτός από εθελοντές πιστούς στις γειτονιές. Ο κ. Χαρδαλιάς, αντί να απαντήσει, με μπλόκαρε!

Στη στήλη της 21ης Απριλίου 2020 σημειώνονταν τα ακόλουθα: «Η συμπεριφορά αυτή, μπλοκ αντί απαντήσεως, δεν φανερώνει κάτι άλλο παρά την αμηχανία και την αλαζονεία της εξουσίας, η οποία δεν αντέχει ειλικρινή διάλογο και “δύσκολα” ερωτήματα, αλλά μπορεί να επιβιώσει μόνο σ’ ένα απόλυτα ελεγχόμενο μιντιακό και εν γένει επικοινωνιακό περιβάλλον, το οποίο θα αναπέμπει ύμνους προς τη… μικρά μεγαλειότητα μιας εφήμερης εξουσίας.

Ας γνωρίζει και ο Χαρδαλιάς και άπαντες οι κυβερνητικοί ότι το να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα των Ελλήνων δεν επαφίεται στην καλή προαίρεσή τους και τη μεγαθυμία τους, αλλά είναι υποχρέωσή τους. Επίσης, η Ορθοδοξία δεν είναι “χόμπι πολυτελείας” που δικαιούται να σου κόψει κάθε μαθητευόμενος “μάγος” της εξουσίας, αλλά τρόπος ζωής, σάρκα από τη σάρκα του έθνους».

Πέρασε ένας χρόνος από το χαρδάλειον μπλοκάρισμα, η πολιτική που εφαρμόστηκε για τον κορωνοϊό απέτυχε παταγωδώς, αλλά εκείνοι που λάμβαναν και λαμβάνουν τις αποφάσεις μυαλό δεν έβαλαν…

Πηγή: https://www.newsbreak.gr/apopseis/198529/chardalias-den-apanta-mplokarei/

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments