Ο Γέροντας Ευθύμιος της Καψάλας προς τον λαό για την ώρα της Ανάστασης

«Αγαπητοί αδελφοί ευλογείτε και καλή Ανάσταση

Εμείς τελειώσαμε 12 το πρωί την πρωινή ανάσταση στην έρημο της Καψάλας.

 Ο Γέρων Ευθύμιος παρακάλεσε να σας κοινοποιήσουμε ότι είναι αντικανονικό και αιρετικό δογματικά το να παριστάτε κανείς σε αναστάσιμη ακολουθία στις 9 το βράδυ συγχαίρει δε δημόσια τον μητροπολίτη Ιερισσού Θεόκλητο, τον εκ Τριπόλεως ορμώμενο, ο οποίος θα κάνει στις 9 το βράδυ τον όρθρο και θα μεταθέσει τη Θεία Λειτουργία για τις 8 το πρωί της Κυριακής ώστε να μην υπάρχει βλάβη στο δογματικό μέρος.

Και μάλιστα δημοσίως ο μητροπολίτης Ιερισσού Θεόκλητος ζήτησε από όλο το ποίμνιο για τον σκανδαλισμό, που του προκάλεσε η απόφαση της αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Οπότε γνωρίζετε πλέον ότι και εγνωσμένης αξίας πνευματικοί άντρες είναι ενάντια στον εορτασμό της Αναστάσεως πριν την 12 μεσημβρινή.

Μας είπε δε στην εόρτια τράπεζα ο Γέρων Ευθύμιος ότι αυτό οφείλεται σε μια σύγχυση, ότι εκκλησιολογικά δηλαδή, ακολουθεί ο εβραϊκό ημερολόγιο που αλλάζει η ημέρα μετά τον εσπερινό, περίπου 6 το απόγευμα, αλλά ημερολογιακά για την νηστεία, ακολουθούμε το κοσμικό ημερολόγιο, που αλλάζει στις 12 τα μεσάνυχτα.

Άρα λοιπόν κάνοντας Ανάσταση και καταλύοντας 9 το βράδυ καταλύουμε την νηστεία του Μεγάλου Σαββάτου, πράγμα που φρικτά απαγορεύεται από οικουμενική σύνοδο.

Αυτά είχα εντολή να σας μεταφέρω, σας τα μεταφέρω.

Χαίρεται εν Κυρίω

Καλή Ανάσταση»

Πηγή: https://www.vimaorthodoxias.gr/agioreitika-nea/o-gerontas-eythymios-tis-kapsalas-pros-ton-lao-gia-tin-ora-tis-anastasis-ichitiko/?fbclid=IwAR0kcozZtoZwFY8q63K9fa4Pr2b1I9a3GwqbW4YIK2ho2KBszhKI3Sv4Gos

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments