Εξαπλώνονται οι μεταλλάξεις στο Ισραήλ-Ακυρώθηκε το φεστιβάλ του Oktoberfest στη Γερμανία

Ούτε το Φθινόπωρο δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί. Οι αρχές της Γερμανίας δεν πήραν το ρίσκο

Για 2η συνεχόμενη φορά ακυρώνεται το διάσημο ετήσιο Oktoberfest της Γερμανίας εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Είχε προγραμματιστεί από τις 18 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου.

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας τώρα Markus Söder δήλωσε ότι η απόφαση ελήφθη με «βαριά καρδιά», αλλά είπε στους δημοσιογράφους ότι ο κίνδυνος ήταν πολύ μεγάλος, δεδομένης της αβεβαιότητας για το πότε η πανδημία θα μπορούσε να εκτονωθεί. Η Γερμανία υφίσταται επί του παρόντος ένα τρίτο κύμα λοιμώξεων ενώ η εκστρατεία εμβολιασμού της χώρας ξεκίνησε αργά. “Επίσης, στις κλασικές αίθουσες μπύρας, μέτρα όπως η κοινωνική απόσταση και η μάσκα δεν μπορούν να επιβληθούν”, πρόσθεσε ο Soeder.

Ο Δήμαρχος του Μονάχου, Dieter Reiter, δήλωσε ότι ήταν «πολύ κρίμα» για τα εκατομμύρια των οπαδών του «Wiesn», όπως είναι γνωστό τοπικά στη γερμανική πόλη του Νότου. Προειδοποίησε ότι η ακύρωση του Oktoberfest για δεύτερη συνεχή χρονιά θα έχει «υπαρξιακές επιπτώσεις» για τους ανθρώπους που εργάζονται εκεί. “Για εμένα προσωπικά, αυτή δεν είναι εύκολη απόφαση”, κατέληξε ο Reiter.

Το αφεντικό του Oktoberfest, Clemens Baumgärtner, δήλωσε ότι η κίνηση ήταν «απολύτως σωστή, όχι μόνο για την υγεία των επισκεπτών, αλλά και για την καλή φήμη του Μονάχου Oktoberfest ως υψηλής ποιότητας, ασφαλούς φεστιβάλ» Προέβλεψε ότι η εκδήλωση του 2022 θα “πάει πολύ πολύ καλά”.

Tην ίδια μέρα (Δευτέρα 3 Μάϊου 2021) στο Ισραήλ εμφανίστηκαν δύο μεταλλάξεις της Βραζιλίας η μία σε ένα μωρό και η άλλη σε έναν εμβολιασμένο ενήλικα που επέστρεφε από το εξωτερικό, σύμφωνα με το υπ. Υγείας του Ισραήλ.

Το ακόμη πιο ανησυχητικό είναι ότι εντοπίστηκαν στο Ισραήλ άλλα 19 κρούσματα της ινδικής μετάλλαξης ανεβάζοντας τον αριθμό της συγκεκριμένης μετάλλαξης στη χώρα στα 60 άτομα ενώ εντοπίστηκε και ένα κρούσμα της ινδικής μετάλλαξης σε άτομο που επίσης είχε εμβολιασθεί.

Ενώ οι περισσότερες μεταλλάξεις ιών δεν έχουν συνέπειες, ένα σύμπλεγμα μεταλλάξεων μπορεί να προκαλέσει μια νέα παραλλαγή και ο ιός μπορεί να δημιουργήσει μια διαφορετική πρωτεΐνη ως συνέπεια. Στην περίπτωση του κορωνοϊού, η βασική πρωτεΐνη που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι η ακίδα πρωτεΐνης, η οποία βρίσκεται στην επιφάνεια του ιού και της επιτρέπει να διεισδύσει στα κύτταρα ξενιστές και να προκαλεί λοιμώξεις.

Οι παραλλαγές της Ινδίας και της Βραζιλίας έχουν οριστεί από ειδικούς ως «παραλλαγές που προκαλούν ανησυχία», που σημαίνει ότι οι αλλαγές στην πρωτεΐνη ακίδων φαίνεται να προέρχονται από μια παραλλαγή που μολύνει ταχύτερα, έχει πιο βίαιη παθογένεια ή καθιστά τα αντισώματα λιγότερο αποτελεσματικά.

Οι πρώτες μελέτες που είναι ήδη διαθέσιμες σχετικά με την παραλλαγή της Βραζιλίας φαίνεται επίσης να δείχνουν ότι το εμβόλιο της Pfizer είναι αποτελεσματικό έναντι αυτού.

Εν τω μεταξύ, από τη Δευτέρα, δεν επιτρέπεται στους Ισραηλινούς να επισκέπτονται την Ινδία, τη Νότια Αφρική, την Ουκρανία, την Αιθιοπία, την Τουρκία, τη Βραζιλία και το Μεξικό, εκτός από πολύ περιορισμένες περιστάσεις και υπό την προϋπόθεση ότι θα λάβουν την άδεια μιας ειδικής κυβερνητικής επιτροπής.

Επιπλέον, όλοι όσοι έχουν επισκεφθεί αυτά τα κράτη τις προηγούμενες 14 ημέρες θα πρέπει να εισέλθουν σε καραντίνα – ακόμη και αν έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αναρρώσει από τον κορανοϊό.

Οι κανόνες δεν ισχύουν για στάσεις 12 ωρών ή λιγότερο, υπό την προϋπόθεση ότι οι ταξιδιώτες παραμένουν στο αεροδρόμιο.

Ο κατάλογος των χωρών που θεωρούνται υψηλού κινδύνου μόλυνσης αναμένεται να ενημερώνεται κάθε δύο εβδομάδες.

Πηγή: https://kourdistoportocali.com/news-desk/agonia-ston-planiti-apo-tin-akyrosi-toy-oktoberfest-eno-sto-israil-eisvaloyn-oi-metallaxeis/

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments