Τούρκοι μιλούν για επίθεση στα δικαιώματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Γράφαμε τις προάλλες για τις επικίνδυνες ισορροπίες του Φαναρίου ανάμεσα σε ΗΠΑ και Τουρκία την στιγμή της κρίσης στις σχέσεις των δύο χωρών.

Σημειώσαμε ακόμη πως οι Αμερικάνοι παίζουν το παιχνίδι τους με όπλο την θρησκεία, το θέμα είναι πως το Φανάρι δεν θα γίνει πιόνι. Αυτό αποδείχτηκε και με την τελευταία έκθεση για τις θρησκευτικές ελευθερίες από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ που στριμώχνει την Τουρκία.

Προειδοποιήσαμε ξανά πως όλα αυτά θα έχουν επιπτώσεις για το Φανάρι στην τουρκική καθημερινότητά του. Άλλωστε δεν είναι λίγες οι φορές που ακόμη και ο Οικουμενικός Πατριάρχης έχει στοχοποιηθεί ως κομμάτι του δικτύου Γκιουλέν.

Δυστυχώς η πληροφορία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο σήμερα είναι ακόμη σοβαρότερη! Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρονται “πληροφορίες” αμφιβόλου προελεύσεως σύμφωνα με τις οποίες το καθεστώς Ερντογάν ετοιμάζεται να ¨χτυπήσει” το Οικουμενικό Πατριαρχείο ως απάντηση στις αμερικανικές πιέσεις.

Αναρτήσεις σαν την παρακάτω επικαλούνται Τούρκους αξιωματούχους, που υποτίθεται πως….αποκαλύπτουν ότι η Άγκυρα θα αφαιρέσει από την Φαναριώτικη ΕλληνΟρθόδοξη Εκκλησία όλες τις δυνάμεις της τη στιγμή που οι ΗΠΑ ψηφίσουν οποιοδήποτε νομοσχέδιο για τη θρησκευτική ελευθερία, κι αυτό έως ότου η Ελληνική Δημοκρατία αναγνωρίσει και προστατεύσει το καθεστώς των Τζαμιών στην Ελλάδα. 

Υπενθυμίζεται πως στο καθεστώς των τζαμιών στην Ελλάδα είχε αναφερθεί πρόσφατα και ο Τούρκος ΥΦΥΠΕΞ που είχε επισκεφθεί την χώρα μας κάνοντας μάλιστα και…μάθημα στον εκπρόσωπο του υπουργείου Πολιτισμού.

Πρόκειται άραγε για προβοκάτσια ή για προεόρτια; 

Πηγή: https://www.pentapostagma.gr/ekklisia/patriarheia/7010950_toyrkoi-miloyn-gia-epithesi-sta-dikaiomata-toy-oikoymenikoy

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments