Λάρισα: Στο Πειθαρχικό του Ιατρικού Συλλόγου και ποινική δίωξη για τη γυναικολόγο που καλούσε τον κόσμο να πει «όχι στα εμβόλια»

Κλήση για να απολογηθεί στις 10 Ιουνίου στο πειθαρχικό του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, έλαβε πριν από λίγες ώρες η γυναικολόγος Κωνσταντίνα Καρβέλλα από την Λάρισα, που με τις τοποθετήσεις της στην προσωπική της σελίδα στο Facebook αναφορικά με τις παρενέργειες του εμβόλιου κατά της Covid-19, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, η γιατρός με τις αναρτήσεις της έχει προβεί σε μια σειρά παραπτωμάτων.

«Κίνησα την διαδικασία της ποινικής της δίωξης. Ήδη της έχει επιδοθεί από τον δικαστικό επιμελητή η κλήση με τις παραβάσεις των νόμων που έκανε. Είναι κλήση σε απολογία ενώπιον του προέδρου, που είναι το πρώτο στάδιο της πειθαρχικής διαδικασίας. Κατά την απολογία την δεν περιμένουμε σε καμία περίπτωση ν ακούσουμε τις απόψεις της. Είναι κλήση σε απολογία στην αντιδεοντολογική της συμπεριφορά και στις παραβάσεις του κώδικα ιατρικής δεοντολογίας. Έχει 15 μέρες μπροστά της να ετοιμάσει την απολογία της».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, τα όσα υποστήριξε η γιατρός είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας: «Αυτό που έπραξε είναι πειθαρχικό παράπτωμα έτσι κι αλλιώς, ενώ τα όσα επικαλείται είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Δεν αρκείται μόνο στο να είναι αρνήτρια του εμβολιασμού, αλλά διατυπώνει και μια σειρά από απόψεις για τις παρενέργειες του εμβολίου που δεν στέκουν και που δεν έχουν καμία επιστημονική τεκμηρίωση. Όποιος κάνει λέει το εμβόλιο δεν θα μπορεί να τεκνοποιήσει ή ότι παρεμβαίνει στο dna τι είναι αυτά».

«Οι αρνητές την υποστηρίζουν. Όλες αυτές τις ώρες έχουμε δεχτεί πάρα πολλές κλήσεις από άτομα που λένε πως “καλά τα λέει η γιατρός”. Όλοι αυτοί μπορεί να είναι βαλτοί από την ίδια ή αυτόκλητοι που θέλουν να την υποστηρίξουν. Εμείς δεν μπορούμε να αφήσουμε τέτοιες φωνές να παραπλανούν τον κόσμο» συνέχισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου.

Στην ανάρτησή της, η οποία δεν υπάρχει πλέον στο προφίλ της και έκανε τον γύρο του διαδικτύου, η γυναικολόγος αναφερόταν σε μεγάλες παρενέργειες από τον εμβολιασμό, σημειώνοντας πως ενάντια στον κορωνοϊό υπάρχουν θεραπείες οι οποίες έχουν και γρήγορα αποτελέσματα.
Στην συνέχεια μιλούσε για πολλούς νεκρούς στην χώρα μας από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις και παρακινούσε τον κόσμο να «είναι γενναίος» σημειώνοντας πως «ο λαός έχει αντιληφθεί την αλήθεια». Έκλεινε δε λέγοντας «όχι στην παγκοσμιοποίηση» και τονίζοντας πως… «η Γη φτάνει για όλους».

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας: «Απαγορεύεται η έκφραση απόψεων που μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση»

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση τονίζοντας ότι: «Ο Ι.Σ.Λ. δεν θα ανεχθεί αντιδεοντολογικές συμπεριφορές από συναδέλφους που τορπιλίζουν αυτή τη στιγμή την έξοδό μας προς την  «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

Με άλλα λόγια, δεν θα γίνονται ανεκτές συμπεριφορές κατά της καθεστηκυίας ιατρικής άποψης σχετικά με τα συγκεκριμένα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωσή του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, με αφορμή δημοσιεύματα, αναρτήσεις και σχόλια συναδέλφων στα Μ.Μ.Ε και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης γύρω από την covid-19 και τον εμβολιασμό που βλάπτουν την Δημόσια Υγεία, υπενθυμίζει προς όλους τους γιατρούς ότι ο Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας με σαφήνεια επισημαίνει:

Η ενημέρωση του κοινού από τους γιατρούς σε θέματα της ειδικότητας ή του γνωστικού τους αντικειμένου πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις αρχές και τις κείμενες διατάξεις που διέπουν την άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος και την Ιατρική Δεοντολογία. Η ενημέρωση πρέπει να στηρίζεται αποκλειστικά σε στοιχεία απόλυτα τεκμηριωμένα και διεθνώς παραδεδεγμένα. Η παρουσία του ιατρού πρέπει να περιορίζεται στα αναγκαία για την ενημέρωση πλαίσια και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποκρύπτεται σκοπός διαφήμισης», και

Δεν επιτρέπεται η δια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης έκφραση απόψεων που μπορούν να προκαλέσουν σύγχυση ή παραπλάνηση του κοινού για θέματα υγείας…..

Επιπρόσθετα, κατά την Ιατρική Νομοθεσία αποτελεί μείζον πειθαρχικό παράπτωμα «η συμπεριφορά που δεν συνάδει με την ιατρική ηθική, επιστήμη και δεοντολογία ή που μπορεί να κλονίσει την πίστη της κοινωνίας προς το ιατρικό λειτούργημα».

Τέλος ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, εκ της θεσμικής του θέσης θεματοφύλακας της Δημόσιας Υγείας, αγωνίζεται κατά προτεραιότητα για την προάσπισή της και διαβεβαιώνει τους συμπολίτες μας ότι δεν θα ανεχθεί αντιδεοντολογικές συμπεριφορές από συναδέλφους που τορπιλίζουν αυτή τη στιγμή την έξοδό μας προς την  «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

Πηγές:

https://www.protothema.gr/greece/article/1125039/koronoios-larisa-apologeitai-stis-10-iouniou-i-gunaikologos-pou-kalouse-ton-kosmo-na-pei-ohi-sta-emvolia/

https://www.el.gr/nea-taxh/atzenta-2030/iatrikos-syllogos-larisas-apagorey/ 

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments