Αισχρή και απάνθρωπη απάντηση σε 80χρονη από τον Βασιλακόπουλο

Σημείωση Χώρας: Αλλαγή DNA όσων δεν ενστερνίζονται τις απόψεις του επιθυμεί όπως φαίνεται από τις δηλώσεις του ο καθηγητής…

Πόση αξία έχει η ανθρώπινη ζωή για έναν γιατρό; Κανονικά θα έπρεπε να έχει μεγάλη… Όσοι έδωσαν τον ιερό όρκο του Ιπποκράτη δεν θα έπρεπε να μετρούν την ανθρώπινη ζωή ανάλογα με τα χρόνια, δηλαδή δεν θα τους επιτρεπόταν να ισχυριστούν ότι η ζωή ενός 30χρονου αξίζει περισσότερο από εκείνη μιας 80χρονης. Κι όμως, κάποιοι επιστήμονες που έχουν κάνει πολυετείς σπουδές στην Ιατρική, μαζεύοντας πτυχία και τίτλους, δεν δίνουν καμία απολύτως αξία στην ανθρώπινη ζωή, έστω και αν αγωνίζονται καθημερινά για αυτήν στο πλαίσιο του λειτουργήματός τους.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκει ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Που διαρκώς τρομοκρατεί από τηλεοράσεως και μαλώνει τους πολίτες σαν δασκαλάκος παλαιάς κοπής.

Χθες, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής εκπομπής, από τα χείλη τού κατά τα άλλα διακεκριμένου επιστήμονα (που μάλιστα εκπαιδεύει και τις μελλοντικές γενιές γιατρών) ακούστηκαν οι πλέον προκλητικές και αισχρές δηλώσεις.

Έμειναν άφωνοι

Συγκεκριμένα, στη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Βασιλακόπουλος κλήθηκε να απαντήσει, μεταξύ άλλων, στην ερώτηση μιας 80χρονης ακροάτριας σχετικά με το αν πρέπει να εμβολιαστεί ή όχι.

Η απάντηση του κ. Βασιλακόπουλου σίγουρα άφησε άφωνους τους παρουσιαστές της εκπομπής, αλλά και τους συναδέλφους και τους φοιτητές του καθηγητή που τον άκουγαν: «Η ακροάτριά σας τι φοβάται; Τις πολύ μακροχρόνιες συνέπειες του εμβολίου; Τι θα συμβεί μετά από 30 χρόνια; Μετά από 30 χρόνια πιθανόν δεν θα συμβεί τίποτα στην ίδια. Το ρίσκο να εμβολιαστεί μια κυρία 80 ετών ποιο είναι; Δεν υπάρχει ρίσκο, δεν υφίσταται».

Χωρίς καμιά ντροπή και με περίσσιο θράσος, ο κ. Βασιλακόπουλος έστειλε στον… τάφο την 80χρονη ακροάτρια, απαξιώνοντας πλήρως τη ζωή της και την αξία της. Ολοκληρώνοντας το παραλήρημά του, ο καθηγητής προσέθεσε ότι, σε περίπτωση που ένα άτομο 80 ετών κολλήσει κορωνοϊό, «θα συμβεί άμεσα κάτι», υπονοώντας με ψυχρότητα που προκαλεί αίσθηση ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να αναρρώσει από την ασθένεια κάποιος σε αυτή την ηλικία!

Συνέχισε όμως και με άλλες ακρότητες. «Όσοι φοβούνται να κάνουν το εμβόλιο να πάνε στον ψυχολόγο» υποστήριξε προσβλητικά, δίχως ίχνος ενσυναίσθησης για τους πολίτες που ανησυχούν ή είναι δύσπιτοι. Και σε μια αποστροφή του λόγου του ανέφερε το εξής απίστευτο και άκρως αντιεπιστημονικό (που πλαγίως δίνει τροφή και στους αρνητές) παρότι το κάλυψε μεταξύ σοβαρού και αστείου: «Εδώ που τα λέμε δεν θα ήταν λάθος να αλλάξει το DNA κάποιων συμπολιτών μας… Πλάκα κάνω». Δηλαδή να αλλάξει το DNA ποιών; Όσων δεν ενστερνίζονται τις απόψεις του, ή των απείθαρχων; Ευτυχώς που διευκρίνισε ότι έκανε… πλάκα αλλιώς θα επροκειτο για μνημείο φασισμού!

Όλα τα παραπάνω όμως επιβεβαιώνουν το φαινόμενο που ζούμε εδώ και καιρό. Γιατροί και μέλη της κρατικής επιτροπής του covid αντί να καθησυχάζουν και να ενημερώνουν υπεύθυνα τους πολίτες, κάνουν μαθήματα αφ’ υψηλού, προσβάλλοντας κοινωνικές ομάδες και πολίτες που είναι επιφυλακτικοί.

Ο ρόλος τους είναι να διαλύσουν τις όποιες αμφιβολίες όχι να καταδικάζουν και να κρίνουν δημοσίως όσους ζητούν περισσότερα δεδομένα και στοιχεία για να πειστούν. Κυρίως να σεβαστούν ακόμα και τον τελευταίο Έλληνα. Δεν είναι ούτε Θεοί, ούτε δικαστές. 

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments