Πάνω από 1.200 περιπτώσεις καρδιακής φλεγμονής σε νεαρούς ενήλικες που έλαβαν τα εμβόλια της Pfizer ή της Moderna

Ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/ChoraTou 

Το CDC παραδέχτηκε αυτή την εβδομάδα ότι βρήκε περισσότερες περιπτώσεις σπάνιας φλεγμονής της καρδιάς σε νεαρούς ενήλικες από ό,τι αναμενόταν μετά τη λήψη εμβολίων COVID.

Η παρουσίαση του CDC δείχνει μια αύξηση των κρουσμάτων μυοκαρδίτιδας/περικαρδίτιδας σε νεαρούς ενήλικες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου COVID.

H oμάδα ασφάλειας του CDC δήλωσε ότι υπάρχει “πιθανή συσχέτιση” μεταξύ μιας σπάνιας φλεγμονώδους πάθησης της καρδιάς σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες κυρίως μετά τη λήψη της δεύτερης ένεσης του εμβολίου Covid-19, επικαλούμενη τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα δεδομένα.

Υπήρξαν περισσότερες από 1.200 περιπτώσεις μιας σπάνιας κατάστασης φλεγμονής της καρδιάς σε άτομα που έλαβαν το εμβόλιο Covid-19 της Pfizer ή της Moderna, σύμφωνα με μια παρουσίαση διαφανειών που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη πριν από μια συμβουλευτική συνεδρίαση στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

 Η Συμβουλευτική Επιτροπή για τις πρακτικές ανοσοποίησης του CDC πραγματοποιεί συνεδρίαση για να συζητήσει σπάνιες, αλλά υψηλότερες από το αναμενόμενο, αναφορές μυοκαρδίτιδας ή περικαρδίτιδας σε άτομα ηλικίας 16 έως 24 ετών μετά τη λήψη των εμβολίων mRNA. Η μυοκαρδίτιδα είναι η φλεγμονή του καρδιακού μυός, ενώ η περικαρδίτιδα είναι η φλεγμονή της μεμβράνης που περιβάλλει την καρδιά.

Πηγή: https://theflagreport.com/to-cdc-paradechetai-oti-vrike-perissoteres-periptoseis-flegmonis-tis-kardias-se-nearous-meta-apo-emvoliasmo/

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments