Το σκοτεινό παρελθόν του ιερέα με το βιτριόλι: «Όποιος δεν του έδινε χρήματα ήταν εχθρός, χρέωσε την εκκλησία 27.000 ευρώ»

Ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/ChoraTou 

«Αν δεν τον κλείσουν στο ψυχιατρείο να τον θεραπεύσουν πάλι τα ίδια θα κάνει»

«Ήταν συνέχεια προβληματικός. Έφυγε από εδώ και γλίτωσε ο κόσμος». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε ο πατέρας Νεκτάριος της Αγίας Βαρβάρας Βέροιας την περιγραφή του 37χρονου ιερέα που προχώρησε στη σοκαριστική επίθεση με καυστικό υγρό κατά Μητροπολιτών στη Μονή Πετράκη.

«Είχε κάνει μεγάλη πνευματική και ηθική ζημία στην εκκλησία εδώ και στην Μητρόπολη. Έπαιρνε χρήματα από τον κόσμο με εκβιαστικούς τρόπους και όποιος δεν του έδινε ήταν εχθρός μετά για εκείνον, συνέχεια απειλούσε τον κόσμο, χρέωσε την εκκλησία 27.000 ευρώ. Ευτυχώς ήρθε ο πατήρ Ευλόγιος που ξεχρέωσε την εκκλησία, ένωσε πάλι τον κόσμο εδώ γιατί τον είχε διχάσει», τόνισε μεταξύ άλλων στον ΣΚΑΪ.

Επίθεση σε Μητροπολίτες: Απειλές που έφταναν μέχρι και τον θάνατο

Πρόσθεσε πως η Μητρόπολη τού έδειξε κατανόηση και αγάπη, πως τον πήγε άλλου αλλά δημιούργησε και εκεί προβλήματα. Όπως εξήγησε ο πατέρας Νεκτάριος, ο 37χρονος εκβίαζε τον ιερέα που τον αντικατέστησε, κατηγορώντας τον ότι αυτός φταίει που έχει γίνει αυτή η κατάσταση και απειλώντας τον μέσω τηλεφώνου μέχρι και με θάνατο.

Συνεχίζοντας, ο πάτερ Νεκτάριος είπε ότι όταν άκουσαν για το περιστατικό στην Αθήνα κατευθείαν κατάλαβαν ότι πρόκειται για τον συγκεκριμένο παπά. Ανέφερε πως για αυτή την παραβατική συμπεριφορά του είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες από τη Μητρόπολη και τον παρέπεμψαν στη Σύνοδο. «Τιμωρήθηκε στο πρώτο δικαστήριο και καθαιρέθηκε από κληρικός. Έκανε το δευτεροβάθμιο και τώρα ήταν η εκδίκαση του δευτέρου δικαστηρίου για να επικυρώσει την απόφαση» είπε χαρακτηριστικά.

Το περιστατικό με γυναίκα που τον φιλοξένησε

Παράλληλα, σημείωσε πως γνώριζαν ότι είχε συλληφθεί για ναρκωτικά λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη και πως στο σπίτι του στη Βέροια, όταν έφυγε, βρέθηκαν μέσα κι εκεί ναρκωτικά όπως ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΙ και ο κοινοτάρχης της περιοχής.

Μαρτυρίες, μάλιστα, λένε πως μια κυρία τον φιλοξενούσε στο σπίτι της και κάποια στιγμή άρχισε να της φωνάζει, την έβρισε, χτύπησε την πόρτα της και προσπάθησε να την χτυπήσει με ένα καδρόνι, ενώ αναφέρεται ότι είχε τσακωθεί και είχε δημιουργήσει επεισόδια και παλαιότερες χρονιές. «Αν δεν τον κλείσουν στο ψυχιατρείο να τον θεραπεύσουν πάλι τα ίδια θα κάνει» δήλωσε ο πατέρας Νεκτάριος.

Πηγή: https://www.news.gr/ellada/article/2619886/epithesi-se-mitropolites-opios-den-tou-edine-chrimata-itan-echthros-chreose-tin-ekklisia-27-000-evro.html

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments