Στο νοσοκομείο σοβαρά ασθενής με covid19 o εμβολιασμένος πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Xavier Bettel

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Xavier Bettel είναι σοβαρά άρρωστος και νοσηλεύεται με COVID19.

Έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου AstraZeneca στις 6 Μαΐου. 

Aνακοινώνοντας τον εμβολιασμό του με την απαραίτητη προπαγανδιστική φωτογραφία έγραφε τότε:”o εμβολιασμός είναι η καλύτερη επιλογή να βγούμε από την κρίση.”

Διπλή διάψευση. Ούτε βγήκαμε από την κρίση καθώς αυτή βαθαίνει ειδικά σε χώρες που εμβολιάστηκαν μαζικά αλλά και σε προσωπικό επίπεδο…

O 48χρονος Xavier Bettel, εισήχθηκε στο νοσοκομείο την Κυριακή 4 Ιουλίου επίσημα για προληπτικούς λόγους για 24 ώρες και για να παρακολουθηθεί όπως και να υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις αφού βρέθηκε θετικός στον covid19 σύμφωνα με ανακοινωθέν της κυβέρνησης.

Είχε τεθεί σε απομόνωση 10 ημερών από τις 27 Ιούνη, λιγότερο από 48 ώρες μετά από Σύνοδο Κορυφής Βρυξελλών. Αρχικά παρουσίαζε ελαφρά συμπτώματα (πυρετό, κεφαλαλγίες).

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Xavier Bettel, ο οποίος πάσχει από COVID-19 για περισσότερο από μία εβδομάδα, βρίσκεται σε «σοβαρή αλλά σταθερή» κατάσταση, δήλωσε η κυβέρνηση τη Δευτέρα, προσθέτοντας ότι θα παραμείνει στο νοσοκομείο τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με το γραφείο του, κανένας από τους υπόλοιπους ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ δεν ήταν μεταξύ των «στενών επαφών» του, καθώς είχαν ληφθεί προφυλάξεις όπως η μάσκα και αποστάσεις.

Η κυβέρνηση του Λουξεμβούργου δήλωσε ότι ο υπουργός Οικονομικών Πιέρ Γκράγκνα είχε εξουσιοδοτηθεί να υπογράψει έγγραφα εξ ονόματος του πρωθυπουργού Μπετέλ «για να εγγυηθεί καλύτερα την επιχειρησιακή συνέχεια των τρεχουσών υποθέσεων».

Ωστόσο, ο Μπέτελ θα συνεχίσει να συντονίζει το κυβερνητικό έργο και να εκτελεί τα καθήκοντά του από απόσταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ξαβιέ Μπετέλ, έχει σπουδάσει Ναυτικό και Εκκλησιαστικό Δίκαιο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μιλάει ελληνικά.

Πηγές:

https://www.enikos.gr/international/317295/o-prothypourgos-tou-louxemvourgou-pantreftike-ton-agapimeno-tou-photo

https://www.avgi.gr/diethni/390942_se-sobari-katastasi-o-prothypoyrgos-toy-loyxemboyrgoy

https://dimpenews.com/2021/07/05/%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%bd%ce%bf%cf%83%ce%bf%ce%ba%ce%bf%ce%bc%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bc%ce%b5-covid19-o-%cf%80%cf%81%cf%89%ce%b8%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%cf%8c%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85/

 

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments