Κούβελας: O εμβολιασμός στα παιδιά θα δημιουργήσει πρόβλημα στην υπόλοιπη ζωή τους-Πελώνη: Επικίνδυνες οι απόψεις του-Όσοι δεν εμβολιαστούν θα έχουν περιορισμούς

Εποχές μεσαίωνα θυμίζουν οι δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελία Πελώνη, η οποία είπε πως οι δηλώσεις των επιστημόνων που διαφωνούν με το επίσημο κυβερνητικό αφήγημα είναι «επικίνδυνες». 

Συγκεκριμένα η Α.Πελώνη σχολίασε τις δηλώσεις του καθηγητή Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρη Κούβελα, λέγοντας πως «οι απόψεις όπως αυτές του Κούβελα είναι επικίνδυνες». 

Προσθέτοντας πως αυτές γίνονται «την ώρα που προσπαθούμε να πείσουμε τους συμπολίτες μας, αυτούς που έχουν αμφιβολίες για το εμβόλιο ή φοβούνται να σπεύσουν και να εμβολιαστούν», ενώ πρόσθεσε ότι «οι ανεμβολίαστοι μπορούν να γίνουν αναμεταδότες», κάτι το οποίο όμως ισχύει και για τους εμβολιασμένους. 

Η κυβέρνηση λοιπόν θέλει να μην εκφράζουν την σκεπτικότητα τους οι επιστήμονες, γιατί θεωρεί πως κάνουν «κακό» στην επιχείρηση εμβολιασμού, ξεχνώντας όμως πως η ίδια κυβέρνηση έχει διογκώσει τις αμφιβολίες που υπάρχουν για τα εμβόλια έπειτα από τις πρόσφατες ενέργειες της με τον χρηματισμό των πολιτών, αλλά και τις απειλές πως δεν θα έχουν ζωή οι ανεμβολίαστοι. 

Η Α.Πελώνη στη συνέχεια συνέχισε τις απειλές της προς τους πολίτες που δεν θα εμβολιαστούν λέγοντας πως «όσοι δεν εμβολιαστούν θα έχουν περιορισμούς». 

Ενώ είπε πως «δεν κουνάμε το δάχτυλο σε κανέναν, αλλά αυτό που προέχει σε περιόδους πανδημίας είναι η προστασία της δημόσιας υγείας».

Η κυρία Πελώνη, ανέφερε επίσης ότι ο εμβολιασμός είναι μια πράξη αυτοπροστασίας, αλλά παράλληλα και κοινωνικής ευθύνης και συμπλήρωσε ότι μέσα στο καλοκαίρι, το ποσοστό των εμβολιασμένων ενηλίκων θα πρέπει να ξεπεράσει το 70%.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος υποστήριξε επίσης, ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα πάει καλά στη χώρα μας, αλλά θα μπορούσε να πάει ακόμα καλύτερα και θεωρεί αδιανόητο το να μην εμβολιαστεί κανείς, από τη στιγμή που το εμβόλιο είναι δωρεάν και εύκολα προσβάσιμο.

Η κυρία Πελώνη, απαντώντας στις κατηγορίες περί αλληλοσυγκρουόμενων οδηγιών και μέτρων, είπα ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται μετά από τις εισηγήσεις των επιστημόνων, οι οποίοι με τη σειρά τους αξιολογούν όλα τα δεδομένα, τα οποία όμως αλλάζουν συνεχώς και για το λόγο αυτό υπάρχουν ενίοτε και διαφορετικές οδηγίες.

Στη συνέχεια κι αναφερόμενη στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, τόνισε ότι «δε μιλάμε την ίδια γλώσσα με τον ΣΥΡΙΖΑ» και αναφέρθηκε στις δηλώσεις Τσίπρα που έκανε λόγο για «εμπόριο ελπίδας όταν ήρθαν τα εμβόλια στην Ελλάδα» και στον κ. Πολάκη για τον οποίο είπε ότι είναι από τους αντιπροσώπους των αντιεμβολιαστών.

Τέλος και μεταξύ άλλων, η κυρία Πελώνη δήλωσε κατηγορηματικά ότι «δεν διχάζουμε τους πολίτες» τους «καλούμε σε εμβολιασμό» και υπογράμμισε ότι όσοι δεν εμβολιαστούν θα έχουν περισσότερους περιορισμούς.

Νωρίτερα, ο κ. Κούβελας, μιλώντας στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, δήλωσε μεταξύ άλλων:

-Πως δεν δύναται να δημιουργηθεί, κατά αυτόν τον τρόπο, τείχος ανοσίας.

-Οι εμβολιασμοί πρέπει να επικεντρωθούν στις μεγαλύτερες και πιο ευπαθείς ομάδες και ΟΧΙ στα παιδιά.

-Τα παιδιά δεν κινδυνεύουν, αλλά αντίθετα τους αυξάνουμε τον κίνδυνο θρομβώσεων που θα δημιουργήσει πρόβλημα στην υπόλοιπη ζωή τους

-Οι πολίτες δεν πρέπει να διαχωρίζονται και τους αφαιρούνται δημοκρατικά δικαιώματα.

-Πρέπει να υπάρχει οικογενειακός γιατρός

-Πρέπει να εισαχθούν στην Ελλάδα τα μονοκλωνικά αντισώματα προς αντιμετώπιση του COVΙD.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΥΒΕΛΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΗΘΗΚΑΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑ ΠΕΛΩΝΗ:

«Την μεγαλύτερη ανάγκη για εμβολιασμό την έχουν τα άτομα που είναι γύρω στα 80 έτη, αυτοί που είναι ευπαθείς, είναι οι άνθρωποι που είναι πάνω από 70 ετών, βάζουμε πάνω από 60 ετών και αν έχουν και θέματα όπως η παχυσαρκία», είπε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας.

Όπως ανέφερε, «τα συγκεκριμένα προϊόντα δεν έχουν κατασκευαστεί για να μην κολλάς και να μην μεταδίδεις. Αυτός που εμβολιάζεται δεν προστατεύεται από την μόλυνση, αλλά από την κακή μόλυνση. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί ο εμβολιασμένος να μεταδώσει τον ιό. Μεταδίδει, αλλά ίσως λιγότερο, όπως λέμε και για τα παιδιά ότι μεταδίδουν λιγότερο τον ιό».

«Ο κορονοϊός έχει πολύ χαμηλή θνητότητα στο παιδιά. Αν μου ζητούσαν να κάνω πρόγραμμα εμβολιασμού, δεν θα το σταματούσα, θα το ενίσχυα, αλλά στις κατηγορίες εκείνων που το χρειάζονται», είπε ο κ. Κούβελας, συμπληρώνοντας ότι «η παχυσαρκία είναι μια από τις καταστάσεις που μας αλλάζουν πολύ την εικόνα που έχουμε για την νόσο».

Ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ είπε ότι λανθασμένα, κατ΄ εκείνον, «το πρόγραμμα εμβολιασμού απευθύνεται στα παιδιά για να χτιστεί τείχος ανοσίας. Τα παιδιά δεν κινδυνεύουν, αλλά αντίθετα τους αυξάνουμε τον κίνδυνο θρομβώσεων που θα δημιουργήσει πρόβλημα στην υπόλοιπη ζωή τους».

«Τα εμβόλια δεν ξέρουμε πόση ανοσία μας αφήνουν. Μας είπαν 6 με 9 μήνες», σύμφωνα με τον κ. Κούβελα, προσθέτοντας «ο πατέρας μου είναι 91 ετών και εμβολιάστηκε τον Γενάρη. Τον Ιούνιο είναι ακάλυπτος; Θα πρέπει να τον εμβολιάσω ξανά τον Σεπτέμβριο; Θα πρέπει να κάνουμε μια έρευνα, μια χημική έρευνα αντισωμάτων για να δούμε τα αποτελέσματα».

«Ο ανεμβολίαστος πείθεται από τον γιατρό του. Δεν θα ακούσει κανένας έναν δημοσιογράφο στην τηλεόραση. Αυτό δεν έγινε καθόλου. Ο πολίτης βλέπει τον γιατρό του πολύ συχνά. Αν του πει “θα πάρεις αυτό το χάπι για την πίεση και θα κάνεις και το εμβόλιο”, τότε θα το κάνει. Αλλά δεν δόθηκε βάση, από καμία κυβέρνηση στην Ελλάδα, από κανένα κόμμα, η πρωτοβάθμια υγεία».

Ο Κούβελας ανέφερε ακόμη πως «δεν υπάρχει πανδημία χωρίς θανάτους. Το ζήτημα είναι τους περιορίσουμε στο ελάχιστο. Δεν πήραμε μέτρα προστασίας άμεσα, δεν έχουμε οικογενειακούς γιατρούς», ενώ σε άλλο σημείο της συζήτησης με τον Γιώργο Παπαδάκη είπε ότι «το τείχος ανοσίας δεν μπορεί να γίνει με αυτά τα εμβόλια, δεν είναι τα “παλιά εμβόλια”». 

Όπως είπε ο κ. Κούβελας, απαντώντας σε όσους τον χαρακτηρίζουν ως αρνητή των εμβολίων, «εγώ έχω εμβολιαστεί, έχω εμβολιάσει τον πατέρα μου, έχουν εμβολιαστεί όλοι οι φίλοι μου που έχουν μια σωματική διάπλαση συγκεκριμένη». 

Σημείωσε ακόμη πως «έχουμε ενδοιασμούς για το κατά πόσον πρέπει να γίνουν εμβολιασμοί σε γυναίκες νεαρότερης ηλικίας, 20, 30, 40 ετών, οι οποίες προστατεύονται από τα οιστρογόνα». 

Σχετικά με τα μέτρα για τους κλειστούς χώρους στην Εστίαση, ο κ. Κούβελας είπε «διαφωνώ κάθετα στα μέτρα για την εστίαση. Δεν γίνεται να κάνουμε διακρίσεις ανάμεσα σε ανθρώπους. Δεν τηρούνται τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας. Έβαζε ο γιός μου μια φόρμα και έλεγε πάω για τζόκινγκ. Που ξέρω που πήγαινε και με ποιους ερχόταν σε επαφή; Αν θέλαμε να απαγορεύσουμε την κυκλοφορία, θα έπρεπε να κλείσουμε το Μετρό. Δεν μπορούμε να παίρνουμε μέτρα χωρίς να κάνουμε προσέγγιση με βάση τον άνθρωπο».

ANT1

Πηγές:

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/999937_apeloni-osoi-den-emvoliastoyn-tha-ehoyn-periorismoys

https://www.el.gr/ellada/kommata/mesaionas-peloni-epikindynes-oi-apops/

προηγούμενο
επόμενο
more

Facebook Comments