ΜΟΝΟΙ τους τα ομολογούσαν! «Αντισυνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός» – Τι άλλαξε μέσα σε 7 μήνες;

Eυτυχώς υπάρχουν ακόμα τα βίντεο!

Τις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ακολούθησαν σήμερα το πρωί οι διευκρινίσεις των Υπουργών Υγείας, Ανάπτυξης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σχετικά με τις κυρώσεις που θα έχουν όλοι οι υγειονομικοί που αρνηθούν να εμβολιαστούν.

Ιδιαίτερα δε ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος πήρε πρώτος τον λόγο, δήλωσε με στόμφο:

«Θα πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας υγείας, είτε υγειονομικοί είτε διοικητικοί θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί έως τις 16 Αυγούστου, αλλιώς θα μπαίνουν σε αναστολή εργασίας και θα παύεται η καταβολή του μισθού τους. Υποχρεωτικός θα είναι και ο εμβολιασμός και όσων διαμένουν εκεί. Επίσης, τα πρόστιμα ορίζονται, για όσους παραβαίνουν τον σχεδιασμό, στα 50.000 ευρώ και σε περίπτωση υποτροπής 200.000 ευρώ.

Υποχρεωτικός επίσης ο εμβολιασμός σε όλες τις δομές υγείας. Έως την 1/09 όλο το προσωπικό θα πρέπει να έχει κάνει την πρώτη δόση».

7 μήνες ωστόσο πριν και πιο συγκεκριμένα στις 27 Νοεμβρίου του 2020, όταν η Ελλάδα περίμενε ωσάν…χριστουγεννιάτικο δώρο να φτάσουμε τα πρώτα εμβόλια, ο ίδιος ο Υπ. Υγείας μιλούσε στον «αέρα» για την ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ του υποχρεωτικού εμβολιασμού!!!

Σε άρθρο που είχαμε γράψει εκείνη την ημέρα αναφέραμε τα εξής:

«Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε, μιλώντας ζωντανά σε τηλεοπτικό σταθμό πως το εμβόλιο δεν θα είναι υποχρεωτικό, γιατί κάτι τέτοιο είναι αντισυνταγματικό.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας και θα καταλάβει και θα ενημερωθεί σωστά και θα εμβολιαστεί και αυτοί οι λίγοι οι οποίοι δεν θέλουν να το κάνουν… Πρέπει να σας πω ότι το Σύνταγμά μας δηλώνει ρητά ότι δεν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στην χώρα. Είναι όμως ευθύνη μιας οργανωμένης πολιτείας και όλων των ηγετών της, σε όλα τα επίπεδα, να παροτρύνουν τον κόσμο και να τον ενημερώσουν σωστά έτσι ώστε να εμβολιαστεί», δήλωσε ο υπουργός.

Η Χώρα αντιμετωπίζει λογοκρισία στα κοινωνικά δίκτυα. Αν θέλετε να βλέπετε τις δημοσιεύσεις ο μόνος ασφαλής τρόπος είναι η εγγραφή στο site. Είναι δωρεάν.

Πηγή: https://www.el.gr/nea-taxh/atzenta-2030/monoi-toys-ta-omologoysan-antisynta/

προηγούμενο
επόμενο
more

Facebook Comments