Τσίπρας: Θα εμβολίαζα και τα παιδιά μου-Nαι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους υγειονομικούς και συγκεκριμένες ομάδες

Συνέντευξη στο Ράδιο Θεσσαλονίκη παραχώρησε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, όπου μίλησε, μεταξύ άλλων, και για τους εμβολιασμούς των ανηλίκων.

«Εφόσον η επιστήμη προκρίνει αυτή την επιλογή, εγώ τα παιδιά μου θα τα εμβολίαζα. Θα ξένοιαζα ο ίδιος από έναν διαρκή μπελά. Είναι μικρότερο φυσικά το ποσοστό των παιδιών που νοσούν βαριά. Εντούτοις ξέρω πολλούς γονείς αυτή την περίοδο που τα παιδιά τους – καλοκαίρι είναι – θέλουν να πάνε να διασκεδάσουν, έχουν μείνει δυο χρόνια κλεισμένα, πηγαίνουν στα νησιά, κάνουν πάρτι. Τι θέλετε να κάνουν τα νέα παιδιά; Πάρτι θα κάνουν.

Άρα λοιπόν το να είναι κανείς εμβολιασμένος και το να έχει ξεμπερδέψει με αυτή τη σκοτούρα να καταστραφούν οι διακοπές τους, νομίζω ότι είναι καλό και για τους ίδιους», τόνισε.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ακόμη πως «πρέπει να μιλήσουμε στη γλώσσα των παιδιών. Η κυβέρνηση πρέπει να κάνει μία καμπάνια. Ούτε εγώ μπορώ να τους μιλήσω που είμαι 47. Πρέπει να είσαι στη λογική τους. Να πιάσεις το κουμπί του αισθήματός της».

Όσον αφορά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ο κ. Τσίπρας σημείωσε: «Λέμε ναι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους υγειονομικούς και συγκεκριμένες ομάδες. Λέμε κατηγορηματικά όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό στο σύνολο του πληθυσμού».

«Είναι ενδεδειγμένος για ηθικούς λόγους. Στο γενικό πληθυσμό η λογική του υποχρεωτικού εμβολιασμού όμως μπορεί να οδηγήσει σε μία λογική κοινωνικού κανιβαλισμού. Αυτοί που έχουν αμφιβολίες θα γίνουν πιο σκληροί στη στάση τους. Οι υγειονομικές κρίσεις αντιμετωπίζονται μονάχα με κοινωνική αλληλεγγύη, ενότητα και όχι διχασμό», ανέφερε ακόμη.

Για τις αποφάσεις της κυβέρνησης σε εστίαση-ψυχαγωγία και κλειστούς χώρους μόνο για εμβολιασμένους υποστήριξε πως «θα δημιουργήσει ένταση στην κοινωνία χωρίς λόγο. Με τη μετάλλαξη Δ βλέπουμε ότι ένα μέρος του πληθυσμού που είναι εμβολιασμένο νοσεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να γίνει το εμβόλιο, μπορεί να έχανες τη ζωή σου αν ήσουν ανεμβολίαστος. Αν εσύ δημιουργείς την αίσθηση ότι ο εμβολιασμένος μπορεί να είναι χαλαρός και να κάνει τα πάντα, είναι λάθος. Δώσε τη δυνατότητα στον πολίτη που θέλει να έχει πρόσβαση σε έναν χώρο να έχει τη διευκόλυνση να μπει με το πιστοποιητικό, ταυτόχρονα δεν μπορεί να αποκλείσεις τον ανεμβολίαστο. Να μπαίνει με rapid test».

«Ο αυταρχικός αποκλεισμός στερείται βάση συνταγματικής νομιμότητας και δημιουργεί ένταση στην ελληνική κοινωνία. Χρειαζόμαστε σύμπνοια και όχι διχασμό» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σημείωση Χώρας: Δεν περίμενε κανείς να πει κάτι διαφορετικό. Δυστυχώς….

Η Χώρα αντιμετωπίζει λογοκρισία στα κοινωνικά δίκτυα. Αν θέλετε να βλέπετε τις δημοσιεύσεις ο μόνος ασφαλής τρόπος είναι η εγγραφή στο site. Είναι δωρεάν.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/7606104/tsipras-ego-ta-paidia-mou-tha-ta-emvoliaza-tha-xenoiaza-apo-enan-bela?utm_medium=onesignal&utm_source=notification&utm_campaign=alert&utm_content=post

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments