Μακρόν: Θα εξεταστεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλο τον πληθυσμό της Γαλλίας

«Θα θέσουμε το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού για όλους τους Γάλλους εφόσον δεν επιτευχθεί η αύξηση των εμβολιασμών» προειδοποίησε ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν στο διάγγελμά τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια του οποίου ανακοίνωσε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους εργαζομένους στο χώρο της Υγείας (υγειονομικούς και μη), καθώς και σε όσους απασχολούνται στη φροντίδα ηλικιωμένων. Μόνο με Green Pass σε χώρους διασκέδασης, εστίασης και μετακινήσεις  Η προθεσμία είναι μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, οπότε θα ξεκινήσουν σαρωτικοί έλεγχοι και πρόστιμα, ξεκαθάρισε.

Σύμφωνα με το Reuters ο Μακρόν ανέφερε ακόμα ότι ο «ότι ο εμβολιασμός δεν θα είναι υποχρεωτικός για το ευρύ κοινό προς το παρόν και τόνισε ότι οι περιορισμοί θα επικεντρωθούν σε εκείνους που δεν εμβολιάζονται». «Πρέπει να προχωρήσουμε στον εμβολιασμό όλων των Γάλλων, είναι ο μόνος τρόπος για μια φυσιολογική ζωή», δήλωσε στο τηλεοπτικό μήνυμά του.

Στο διάγγελμά του ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι οι αρχές δίνουν μάχη με τον χρόνο για να περιορίσουν την παραλλαγή Δέλτα του κορονοϊού. «Αν δεν δράσουμε τώρα, ο αριθμός των κρουσμάτων και ο αριθμός των νοσηλειών θα αυξηθεί», προειδοποίησε.

Από την επόμενη εβδομάδα, 21 Ιουλίου, όσοι επιθυμούν να παραστούν σε εκδηλώσεις στις οποίες θα συμμετέχουν περισσότεροι από 50 άνθρωποι θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ.

Από την 1η Αυγούστου, το πιστοποιητικό θα επεκταθεί σε εστιατόρια, μπαρ, τρένα και αεροπλάνα και μόνο με την επίδειξη αυτού θα μπορεί κανείς να μετακινηθεί στη Γαλλία.

Προκειμένου να αναχαιτιστεί η αναζωπύρωση της πανδημίας, ο εμβολιασμός για τον νέο κορονοϊό θα καταστεί υποχρεωτικός για όλο το υγειονομικό προσωπικό αλλά και για όσους εργαζόμενους έρχονται σε επαφή με ευάλωτους ασθενείς. Από τις 15 Σεπτεμβρίου οι αρχές θα ξεκινήσουν να ελέγχουν αν τηρήθηκε το μέτρο και θα επιβάλλουν τις ανάλογες κυρώσεις.

Ο Γάλλος πρόεδρος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να τεθεί το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού για όλους τους Γάλλους, αναλόγως της εξέλιξης της κατάστασης. Επανέλαβε δε την έκκλησή του σε όλους να εμβολιαστούν «αν είναι δυνατόν σήμερα».

«Πρέπει να εργαστούμε για τον εμβολιασμό όλων των Γάλλων, είναι ο μοναδικός τρόπος για να ανακτήσουμε μια φυσιολογική ζωή» είπε ο πρόεδρος και πρόσθεσε, αναφερόμενος στην πιο μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα: «Έχει ξεκινήσει ένας καινούριος αγώνας με τον χρόνο».

Ο Γάλλος πρόεδρος είπε επίσης ότι θα εφαρμοστεί απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Μαρτινίκα και το νησί Ρεϊνιόν.

Η Χώρα αντιμετωπίζει λογοκρισία στα κοινωνικά δίκτυα. Αν θέλετε να βλέπετε τις δημοσιεύσεις ο μόνος ασφαλής τρόπος είναι η εγγραφή στο site. Είναι δωρεάν.

Πηγή: https://www.liberal.gr/world/makron-tha-exetastei-o-upochreotikos-emboliasmos-gia-olo-ton-plithusmo-tis-gallias/390455

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments