Επανέρχονται τα μέτρα – Ισπανία: Απαγορεύσεις κυκλοφορίας – Ισραήλ: Καραντίνα – Αυξάνονται οι παρενέργειες των εμβολίων

Επανέρχονται οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας στην Ισπανία λόγω Covid 19… αλλά και οι καραντίνες στο Ισραήλ

Παγκοσμίως καταγράφεται επιδείνωση λόγω Covid 19 με επίκεντρο την παράλλαξη Delta, ωστόσο ενώ τα κρούσματα αυξάνονται, η νοσηρότητα της ασθένειας και οι θάνατοι είναι πολύ λιγότεροι σε σχέση με το παρελθόν.

Με βάση τα νεότερα δεδομένα, ορισμένα κράτη αρχίζουν να επαναφέρουν τα περιοριστικά μέτρα με στόχο να μετριάσουν το 4ο κύμα Covid 19.

Λαμβάνοντας υπόψη ενδείξεις και εκτιμήσεις, τις προσεχείς εβδομάδες θα καταγραφεί έκρηξη κρουσμάτων Covid 19 και της παράλλαξης Delta.

Από τα επίσημα στοιχεία από το Ισραήλ εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι έχουν τις ίδιες πιθανότητες να νοσήσουν, αν και μέχρι τώρα οι εμβολιασμένοι που έχουν νοσήσει και έχουν πεθάνει είναι οριακά περισσότεροι.

Το ίδιο ισχύει και στην Ισπανία, όπου εμβολιασμένοι εμφανίζουν υψηλά ποσοστά νοσηρότητας σε αντίθεση με τους νέους που ενώ καταγράφεται αύξηση κρουσμάτων, η νοσηρότητα και οι νοσηλείες είναι εντυπωσιακά χαμηλές.

Ο μύθος ότι κινδυνεύουν μόνο οι ανεμβολίαστοι έχει καταρρεύσει, κινδυνεύουν το ίδιο ανεμβολίαστοι και εμβολιασμένοι, το κυριότερο όλων οι εμβολιασμένοι και νοσούν και μεταδίδουν.

Ταυτόχρονα σε χώρες όπως η Γαλλία και η Ελλάδα υιοθετούνται απαράδεκτα μέτρα, όπως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός υγειονομικών.

Τα στοιχεία είναι ξεκάθαρα, οι παρενέργειες των εμβολίων αυξάνονται και αυτό το αναγνωρίζουν και η αμερικανική FDA η ρυθμιστική αρχή Τροφίμων και Φαρμάκων και η Ευρωπαϊκή Ρυθμιστή Αρχή.

Επανέρχονται οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας στην Ισπανία λόγω Covid 19

Σε πολλές ισπανικές πόλεις επανέρχονται οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας καθώς και οι περιορισμοί στις κοινωνικές δραστηριότητες και τη νυχτερινή ζωή μετά από μια απότομη αύξηση των μολύνσεων από κορωνοΐό.

Η Καταλονία και η Βαλένθια, δύο μεσογειακές πολυπληθείς περιοχές με σημαντικά κρούσματα, περιορίζουν τις κοινωνικές συγκεντρώσεις σε 10 άτομα και επαναφέρουν τους περιορισμούς με απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυκτα.

Η βόρεια περιοχή της Αστούριας στις 12 Ιουλίου 2021 απαγόρευσε τη λειτουργία εσωτερικών χώρων σε μπαρ και εστιατόρια.

Το ιικό φορτίο COVID-19 στην Ισπανία είναι τώρα πάνω από τρεις φορές υψηλότερο σε άτομα κάτω των 30 ετών από το μέσο όρο. Στις 12 Ιουλίου σημειώθηκαν 368 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, σύμφωνα με ορισμένα στοιχεία.

Παρ΄ όλο που οι νεότεροι ηλιακά ασθενείς δεν αρρωσταίνουν βαριά και δεν χρειάζονται εντατική θεραπεία, ο υψηλός αριθμός κρουσμάτων ηλικίας κάτω των 30 ετών αυξάνει αργά το ποσοστό εισαγωγής στο νοσοκομείο.

Ωστόσο η αύξηση της θνησιμότητας είναι εντυπωσιακή μικρή, εξέλιξη που έχει επιβεβαιωθεί και στο Ισραήλ. Η μετάλλαξη Delta ναι μεν είναι επιθετική ως προς τα κρούσματα αλλά είναι πολύ πιο ήπια σε θνητότητα.

Η Ισπανία απευθύνεται στα δικαστήρια για να πάρει περιοριστικά μέτρα – Νοσούν δεκάδες εμβολιασμένοι

Το τελευταίο διάστημα, διάφορες περιοχής προσφεύγουν στα δικαστήρια για να πάρουν ή ακυρώσουν εθνικά περιοριστικά μέτρα.

Δικαστές στις 12 Ιουλίου 2021 απέρριψαν σχέδια της βόρειας Αραγονίας να κλείσουν νυχτερινά κέντρα. Ανώτατο δικαστήριο της Βαλένθια ενέκρινε το όριο των 10 ατόμων στις κοινωνικές συναντήσεις και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 1 το βράδυ έως τις 6 το πρωί σε 32 πόλεις.

Στην Καταλονία, οι αρχές χαρακτήρισαν την αύξηση των νέων κρουσμάτων ως «εκρηκτική», επίσης η αύξηση της νοσηλείας σε νοσοκομεία, συμπεριλαμβανομένων και δεκάδων ασθενών που είχαν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις, προκάλεσε ανησυχία.

Όλα τα μπαρ, εστιατόρια και πολιτιστικοί χώροι πρέπει τώρα να κλείσουν στις 12:30 το βράδυ και το φαγητό και το ποτό στους δρόμους απαγορεύεται, ενώ ζητήθηκε από τους πολίτες να περιορίσουν τις επισκέψεις τους στις δημοφιλείς παραλίες της περιοχής.

Σοβαρά περιοριστικά μέτρα στο Ισραήλ – Τι μέτρα έλαβαν 

Σκέφτεστε να πετάξετε προς ή από το Ισραήλ;

Πριν το κάνετε πρέπει να μάθετε τι ισχύει γιατί το Ισραήλ έλαβε έκτακτα μέτρα λόγω Covid 19.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ εισηγήθηκε μια σειρά νέων μέτρων, ώστε να συμβάλλει στην εξάπλωση της παραλλαγής Delta.

Οι νέοι κανονισμοί τίθενται σε ισχύ στις 16 Ιουλίου.

• Κάντε μια δοκιμή για COVID πριν φύγετε για και κατά την άφιξή σας στο Ισραήλ

• Μην ταξιδεύετε σε επικίνδυνες χώρες, δηλαδή σε χώρες με υψηλά ποσοστά μόλυνσης

• Όποιος επιστρέφει από μια χώρα που αναφέρεται ως επικίνδυνη πρέπει να μπει σε απομόνωση

• Οποιοσδήποτε, που προέρχεται από οπουδήποτε, είτε έχει εμβολιαστεί είτε όχι, πρέπει να τεθεί σε απομόνωση για 24 ώρες ή έως ότου λάβει αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής Covid 19.

• Τα παιδιά κάτω των 12 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί πρέπει να απομονωθούν για τουλάχιστον 10 ημέρες

• Όποιος δεν έχει εμβολιαστεί ή δεν έχει αποκτήσει ανοσία πρέπει να απομονωθεί για τουλάχιστον 10 ημέρες

Οι απαγορευμένες χώρες είναι: Ουζμπεκιστάν, Λευκορωσία, Βραζιλία, Νότια Αφρική, Ινδία, Μεξικό και Ρωσία.

Οι χώρες υψηλού κινδύνου που απαιτούν απομόνωση είναι: Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σεϋχέλλες, Ισημερινός, Αιθιοπία, Βολιβία, Γουατεμάλα, Ονδούρα, Ζιμπάμπουε, Ζάμπια, Ναμίμπια, Παραγουάη, Χιλή, Κολομβία, Κόστα Ρίκα, Κιργιζιστάν και Τυνησία.

Μεγάλη αύξηση κρουσμάτων Covid 19 στο Ισραήλ

Μόνο στις 12 Ιουλίου κατεγράφησαν περίπου 700 νέα κρούσματα COVID-19 στο Ισραήλ σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας. Περίπου 45 ασθενείς ήταν σε σοβαρή κατάσταση από 47 πριν μια ημέρα. Τον Απρίλιο, με παρόμοιο αριθμό ενεργών κρουσμάτων – περίπου 4.600 – υπήρχαν περίπου 270 τέτοιοι ασθενείς. Με βάση τα επίσημα στοιχεία από τους 45 βαριά ασθενείς οι 24 ήταν εμβολιασμένοι και οι 21 ανεμβολίαστοι.

Η Νέα Υόρκη επιβάλει μάσκες στα σχολεία

Ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης δήλωσε ότι οι μαθητές και οι δάσκαλοι θα πρέπει να συνεχίσουν να φορούν μάσκες όταν επιστρέψουν στο σχολείο αυτό το φθινόπωρο, παρά τις εισηγήσεις των επιστημόνων ότι μέσα στις τάξεις μπορούν να βγαίνουν οι μάσκες.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που κυκλοφόρησαν από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) συνέστησαν στα μη εμβολιασμένα παιδιά να συνεχίσουν να φορούν μάσκες στο σχολείο, ενώ οι ενήλικες και οι μεγαλύτεροι μαθητές που εμβολιάζονται δεν χρειάζεται να τις φορούν.

Σύμφωνα με το τμήμα υγείας της Νέας Υόρκης, το 10% των παιδιών ηλικίας 12-17 στην πόλη έχουν εμβολιαστεί πλήρως. Τα παιδιά κάτω των 12 ετών δεν έχουν ακόμη εξουσιοδοτηθεί να εμβολιαστούν.

Τα εμβόλια δεν προκαλούν μόνο καρδιακές φλεγμονές στους νέους αλλά και το νευρολογικό σύνδρομο Guillain-Barré

Αργά αλλά με αυξητικές τάσεις αρχίζει να αυξάνεται η γκάμα των παρενεργειών από τα εμβόλια. Διεθνώς υποστηρίζουν ότι τα εμβόλια κατά του Covid 19 σώζουν ζωές αλλά δεν αναφέρονται στις παρενέργειες που υπάρχουν.

Ο κατάλογος των παρενεργειών αυξάνεται και δεν είναι μόνο οι μυοκαρδίτιδες και άλλες φλεγμονές της καρδιάς αλλά και το νευρολογικό σύνδρομο Guillain-Barré.

Μόνο στις ΗΠΑ υπάρχουν 100 περιπτώσεις που εμφανίστηκε αυτό το σύνδρομο με μοναδικό υπαίτιο το εμβόλιο της Johnson & Johnson για τον κορωνοιό ή Covid 19.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ, διερευνούν την πιθανότητα ότι το εμβόλιο για τον Covid 19 της Johnson & Johnson μπορεί να προκαλέσει μια σπάνια νευρολογική διαταραχή γνωστή ως σύνδρομο Guillain-Barré (GBS), ενώ η J&J επιβεβαίωσε ότι είναι «σε συζητήσεις» με ομοσπονδιακές υπηρεσίες.

Τι είναι το σύνδρομο Guillain-Barré

Το σύνδρομο Guillain-Barré είναι ένα σπάνιο νευρολογικό νόσημα στο οποίο το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού επιτίθεται εναντίον των νεύρων, με αποτέλεσμα ο ασθενής να παρουσιάζει παράλυση και μούδιασμα – συνήθως στα χέρια και τα πόδια.

Σε βαριές περιπτώσεις δεν λειτουργούν σωστά οι αναπνευστικοί μύες και χρειάζεται μηχανικός αερισμός σε Μονάδα εντατικής θεραπείας.

Η ακριβής αιτία του συνδρόμου Guillain-Barré δεν είναι γνωστή. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι συχνά προηγείται μια λοίμωξη πχ του αναπνευστικού συστήματος. Η θεραπεία είναι φαρμακευτική και οι περισσότεροι ασθενείς αναρρώνουν σε ικανοποιητικό βαθμό.

Τι ακριβώς συμβαίνει;

Ένας εκπρόσωπος του CDC είπε σε αρκετά ειδησεογραφικά πρακτορεία στις 12 Ιουλίου ότι ο κίνδυνος εμφάνισης της νευρολογικής διαταραχής είναι πολύ μικρός και αντισταθμίζεται από τα οφέλη του εμβολίου της Johnson & Johnson.

«Οι εκθέσεις για το νευρολογικό σύνδρομο Guillain-Barré έχουν αυξηθεί στο καταγραφικό σύστημα ανεπιθύμητων ενεργειών (VAERS) είναι μεν σπάνιες, αλλά πιθανώς δείχνουν ότι υπάρχει πιθανός κίνδυνος αυτής της παρενέργειας που ακολουθούν το συγκεκριμένο εμβόλιο της Johnson & Johnson» ανέφερε το αμερικανικό CDC.

«Περίπου 100 αναφορές για το νευρολογικό σύνδρομο Guillain-Barré έχουν εντοπιστεί στο VAERS μετά από 12,8 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων της Johnson & Johnson για τον Covid 19.

Αυτά τα περιστατικά έχουν αναφερθεί σε μεγάλο βαθμό περίπου δύο εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό και κυρίως σε άνδρες, ηλικίας 50 ετών και άνω.

«Κάθε χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, περίπου 3.000 έως 6.000 άτομα αναπτύσσουν το νευρολογικό σύνδρομο Guillain-Barré. Συνήθως προκαλείται από αναπνευστική ή γαστρεντερική λοίμωξη. Οι περισσότεροι άνθρωποι αναρρώνουν πλήρως από το νευρολογικό σύνδρομο Guillain-Barré».

Τι αναφέρει η Johnson & Johnson

Η Johnson & Johnson, σε δήλωσή της, επιβεβαίωσε ότι «βρίσκεται σε συζητήσεις με την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων και άλλες ρυθμιστικές αρχές για σπάνιες περιπτώσεις νευρολογικής διαταραχής, του συνδρόμου Guillain-Barré, που έχουν αναφερθεί μετά τον εμβολιασμό με εμβόλιο που παρασκευάζει η εταιρία»

«Η πιθανότητα να συμβεί αυτό είναι πολύ χαμηλή ωστόσο το ποσοστό των αναφερόμενων περιπτώσεων υπερβαίνει το ρυθμό ιστορικού κατά ένα μικρό βαθμό».

Το νευρολογικό σύνδρομο Guillain-Barré έχει συνδεθεί ως μια σπάνια παρενέργεια σε διάφορα εμβόλια, συμπεριλαμβανομένου ενός που αναπτύχθηκε για την καταπολέμηση της γρίπης των χοίρων το 1976, σύμφωνα με τον ιστότοπο των Εθνικών Υπηρεσιών Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Εκτός από την παρέμβαση του CDC, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) σχεδιάζει να προσθέσει μια νέα προειδοποίηση για το εμβόλιο COVID-19 της Johnson & Johnson ως παρενέργεια.

Νωρίτερα μέσα στο 2021, το CDC και το FDA συνέστησαν να σταματήσει η χρήση του εμβολίου της Johnson & Johnson μετά αναφορές για θρόμβους στο αίμα σε ορισμένα άτομα που είχαν εμβολιαστεί.

Εβδομάδες αργότερα, οι δύο υπηρεσίες δήλωσαν ότι το εμβόλιο της Johnson & Johnson θα μπορούσε και πάλι να χρησιμοποιηθεί, αλλά με προειδοποίηση του FDA.

«Αυτή η παύση ήταν απαραίτητη ώστε να ενημερώσουμε το κοινό, να ενημερώσουμε τους γιατρούς και να λαμβάνουμε περισσότερα δεδομένα», δήλωσε ο Δρ José Romero, πρόεδρος της Επιτροπής Ανοσοποιήσεων του CDC. Η ψηφοφορία ήταν 10 υπέρ και 4 κατά της σύστασης του εμβολίου σε ενήλικες ηλικίας 18 ετών και άνω.

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Τα οφέλη των εμβολίων mRNA υπερτερούν του κινδύνου φλεγμονής της καρδιάς

Τα οφέλη από τα εμβόλια mRNA για τον Covid 19 υπερτερούν του κινδύνου φλεγμονής της καρδιάς, σύμφωνα με την ενημερωμένη οδηγία της επιτροπής εμβολίων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Αφού εξέτασε όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες και παρά τις ενδείξεις που υποδηλώνουν πιθανή συσχέτιση μεταξύ της καρδιακής φλεγμονής και του εμβολίου mRNA έκτακτης ανάγκης, η Παγκόσμια Συμβουλευτική Επιτροπή για την Ασφάλεια των Εμβολίων του ΠΟΥ (GACVS) ανακοίνωσε στις 9 Ιουλίου ότι τα οφέλη των εμβολίων εξακολουθούν να υπερτερούν των κινδύνων για μυοκαρδίτιδα και περικαρδίτιδα.

Η μυοκαρδίτιδα είναι φλεγμονή του καρδιακού μυός, ενώ η περικαρδίτιδα είναι φλεγμονή του περιβλήματος που περιβάλλει την καρδιά.

Η φλεγμονώδης κατάσταση μπορεί να εμφανιστεί μετά από εμβόλιο mRNA ή ως αποτέλεσμα μόλυνσης από τον Covid 19.

Τον Ιούνιο 2021, η συμβουλευτική επιτροπή εμβολίων του CDC δήλωσε ότι δεν θα αλλάξει τη σύσταση εμβολίων για «άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω στις Ηνωμένες Πολιτείες σύμφωνα με την άδεια έκτακτης ανάγκης της FDA», μετά από συνάντηση για να συζητηθεί η υψηλή συχνότητα εμφάνισης καρδιακής φλεγμονής ιδιαίτερα σε νεαρούς ηλικίας 12 έως 24 ετών.

Η επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο κίνδυνος καρδιακής φλεγμονής σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες μετά τον εμβολιασμό με εμβόλιο mRNA δεν υπερέβαινε τα οφέλη του εμβολίου και διατύπωσε μόνο συστάσεις για την αποκάλυψη κινδύνων καρδιακής φλεγμονής στους ασθενείς.

Ο GACVS ισχυρίστηκε επίσης ότι οι περιπτώσεις καρδιακής φλεγμονής μετά από εμβόλια mRNA ήταν πολύ σπάνιες, γενικά ήπιες και συνήθως βελτιώθηκαν με θεραπεία όπως μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα και ανάπαυση.

Ωστόσο, οι υψηλότερες από τις αναμενόμενες αναφορές καρδιακής φλεγμονής σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες, ιδιαίτερα σε νεαρούς άνδρες, συνήθως μέσα σε λίγες ημέρες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου mRNA, ώθησαν τις υγειονομικές αρχές σε διάφορες χώρες να διερευνήσουν περαιτέρω το ζήτημα.

Η επιτροπή ασφάλειας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) συνεδρίασε την περασμένη εβδομάδα για να συζητήσει τις 321 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας που αναφέρθηκαν μετά τον εμβολιασμό με mRNA.

Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η φλεγμονή της καρδιάς «μπορεί να συμβεί σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις» και συνέστησε να «καταγραφεί η μυοκαρδίτιδα και η περικαρδίτιδα ως νέες παρενέργειες στις πληροφορίες προϊόντων για αυτά τα εμβόλια, μαζί με μια προειδοποίηση για ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών του τομέα της υγείας και των ατόμων που λαμβάνουν αυτά τα εμβόλια».

«Η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα περιστατικά συνέβησαν κατά κύριο λόγο μέσα σε 14 ημέρες μετά τον εμβολιασμό, τις περισσότερες φορές μετά τη δεύτερη δόση και σε νεότερους ενήλικες άνδρες».

Επιπλέον, μεταξύ των 321 περιπτώσεων μυοκαρδίτιδας ή περικαρδίτιδας, πέθαναν πέντε άτομα που «είτε ήταν προχωρημένης ηλικίας είτε είχαν και άλλες ασθένειες».

Η Χώρα αντιμετωπίζει λογοκρισία στα κοινωνικά δίκτυα. Αν θέλετε να βλέπετε τις δημοσιεύσεις ο μόνος ασφαλής τρόπος είναι η εγγραφή στο site. Είναι δωρεάν.

Πηγή: https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/573685/epanerxontai-ta-metra-ispania-apagoreyseis-kykloforias-israil-karantina-afksanontai-oi-parenergeies-ton-emvolion

προηγούμενο
επόμενο
more

Facebook Comments