Αργυρώ Τέγουτζικ Ειρηνοδίκης: Δεν νοούνται διακρίσεις βάσει Συντάγματος σε μια Δημοκρατία με αυθαίρετα κριτήρια όπως η συμμετοχή σε πειραματικό ενέσιμο παρασκεύασμα

«Έχουμε γραπτό σύνταγμα ου είναι σαφές ρητό και ορισμένο. Καλείται ο πολίτης και η πολιτεία να τηρεί τις διατάξεις του και να κινείται εντός των διατάξεων του.

Δεν επιδέχεται παρερμηνειών για να το προσαρμόζει ο καθένας στα δικά του μέρα και κριτήρια.

 Απευθύνεται στον έλληνα πολίτη και η τήρηση του επαφίεται στον πατριωτισμό του.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς συνταγματολόγος για να το διαβάσει ή να το τηρήσει. Δεν απευθύνεται σε κάποιο ιερατείο. Ότι ορίζει αυτό και εννοεί.

Όταν λέει ότι οι έλληνες είναι ίσιοι ενώπιων του νόμου εννοεί ακριβώς αυτό. Διότι αν ήθελε το σύνταγμα να ορίσει διακρίσεις, διευκολύνσεις, προνόμια ανάμεσα στους πολίτες θα το όριζε ρητώς.

Ακριβώς για αυτό χύνεται αίμα από τους λαούς και το ζητάνε γιατί είναι η ασπίδα που προστατεύει τους πολίτες. Και δεν τους διακρίνει ούτε τους έχει έρμαια στις ερμηνείες οποιονδήποτε.

 Όλοι οι έλληνες είναι ίσοι. Δεν υπάρχουν διακρίσεις. Αν ήθελε ο συνταγματικός νομοθέτης διακρίσεις, θα το θέσπιζε ρητά.

Σε ένα συνταγματικό πολίτευμα δεν μπορεί να γίνονται διακρίσεις. Έχουμε γραπτό σύνταγμα και οφείλουμε να το τηρούμε όλοι.

Σε δημοκρατικό πολίτευμα δεν νοείται και δεν μπορεί να γίνονται διακρίσεις με κριτήρια αυθαίρετα. Σήμερα είναι ένα πειραματικό ενέσιμο παρασκεύασμα αύριο κάτι άλλο. Για αυτό υπάρχει το σύνταγμα ως ασπίδα προστασία του πολίτη.

Το σύνταγμα αντέχει όσο αντέχουμε και εμείς.

Η ασπίδα, η μητέρα όλων μας είναι το σύνταγμα. Και εμείς και η ίδια η πολιτεία.

Δεν μπορούμε να μιλάμε για προνόμια όταν το σύνταγμα δεν το ορίζει και δεν μπορεί να το ορίζει.

Οι έλληνες πολίτες είναι ίσοι απέναντι του νόμου και συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις τους.

Θα μπορούσε να πει ότι εσύ που είσαι ψηλός και όμορφος θα πληρώνεις λιγότερο? Όχι βέβαια. Ή ότι εσύ που ακολουθείς μια φαρμακευτική αγωγή θα πληρώνεις λιγότερο? Όχι βέβαια.

Δεν επιδέχεται παρερμηνείες ούτε δια της εις άτοπο απαγωγής. Δεν αναφέρεται δηλαδή κάτι άρα ισχύει. Είναι ρητό.

Δεν μπορεί η έκτακτη ανάγκη να διαρκεί 17 μήνες. Δεν υφίσταται μετά από 16 μήνες έκτακτη ανάγκη χωρίς να έχει βρεθεί ένας τρόπος αντιμετώπισης και να διαβιώνουμε όλοι με αυτό το σκεπτικό και να ζούμε με διατάγματα. Θα πρέπει να αποδειχθεί ότι αυτές οι έκτακτες ανάγκες εξακολουθούν να ισχύουν με επιστημονικά τεκμηριωμένα πορίσματα και μελέτες.

Δε γίνεται έτσι στον αέρα να λένε έχουμε έκτακτες ανάγκες και μη το ψάχνετε. Δεν γίνονται αυτά σε μια δημοκρατική κοινωνία. Δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο το σύνταγμα.

Στο ψήφισμα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και συμβουλίου αναφέρει στην παράγραφο 7α ότι στο παρόν στάδιο δεν είναι ακόμη σαφές κατά πόσο τα εμβόλια αποτρέπουν την μετάδοση της covid19. Το αναγράφει ρητά. Ομοίως δεν υπάρχουν επαρκεί στοιχεία σχετικά με τη διάρκεια της αποτελεσματικής προστασίας, από την covid19 μετά την ανάρρωση από προηγούμενη λοίμωξη. Τα εν λόγο παραστατικά εμβολιασμού πρέπει να είναι πλήρως διαλειτουργικά, συμβατά ασφαλή και επαληθεύσιμα, και στην παράγραφο 9 την θέσπιση ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού όταν θα υπάρχουν επαρκεί στοιχεία, ότι τα εμβολιασμένα άτομα δεν μεταδίδουν.

Ακόμα και οι ίδιοι παραδέχονται ότι δεν υπάρχουν επαρκεί στοιχεία, για το κατά πόσο ο εμβολιασμός προστατεύει και κατά πόσο ο εμβολιασμένος μεταδίδει τον ιό. Για αυτό και έχουν πάρει έκτακτη έγκριση υπό όρους αυτά τα ενέσιμα παρασκευάσματα. Δεν μπορούν να πάρουν κανονική γιατί είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο. Και πρέπει να ενημερώνουν τους πολίτες ότι υποβάλλονται σε κλινικές δοκιμές εν εξελίξει. Άρα μιλάμε για ένα πείραμα εν εξελίξει. Αυτό δεν μεταφράζεται εδώ. Γίνεται μια περικοπή που μιλάει για την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών.

Μα η ελεύθερη διακίνηση των πολιτών ήταν ήδη διασφαλισμένη. Αναγράφει ότι τα πιστοποιητικά δεν αποτελούν ταξιδιωτικά έγγραφα σε καμιά περίπτωση. Η χρήση τους γίνεται με συγκεκριμένο σκοπό. 1. Παρακολούθηση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου, 2. Των πιθανών παρενεργειών, και 3. Των ανεπιθύμητων παρενεργειών. Παρακολουθούνται γιατί είναι εν εξελίξει σε ένα πείραμα οι άνθρωποι. Τα αναφέρουν συγκεκριμένα, εμείς όμως χαθήκαμε στην μετάφραση και λέμε ότι αποτελούν ταξιδιωτικά έγγραφα.

Δεν είναι σοβαρή και νόμιμη αντιμετώπιση να ζητάμε από έναν καταστηματάρχη να ελέγχει ιατρικό προσωπικό δεδομένο για να εισέλθουμε στο κατάστημα του. Πιστοποιητικό υγειονομικών φρονημάτων? Πέρα από εκτός νόμου δεν είναι και σοβαρά. Επιτέλους η κυβέρνηση θα έπρεπε να αντιμετωπίζει κάποια πράγματα σοβαρά και όχι με μεθόδους απαρχάιντ. Οι λευκοί από δω οι μαύροι από εκεί.

Υπάρχουν οι συμβάσεις και το σύνταγμα. Δεν μπορεί ο καθένας να ζητάει πράγματα που δεν είναι νόμιμα και θεσμοθετημένα. Παρανομεί. Ας το σκεφτούν και ας αντιμετωπίσουν ποιο υπεύθυνα τους συμπολίτες τους. Δεν μπορεί κάποιος να υπερβαίνει τα συναλλακτικά και τα χρηστά ήθη.

Άγνοια δεν δικαιολογείται από τη νομική κοινότητα. Παρερμηνεία μπορεί να γίνει μόνο λόγο σκοπιμότητας.

Πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε όλοι. Δεν ανεχόμαστε κατάλυση του συντάγματος. Είναι η ασπίδα μας, είναι η πυξίδα μας. Είναι ενεργό και σε ισχύ. Ας το καταλάβουμε επιτέλους».

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments